Haralampi написа:SAMSUNG UE-40D5003 - 99% матрица от AU Optronics. Китайска, не е най-лошото, което се вгражда от Самсунг, но определено не е на нивото на Самсунг матриците. Вкъщи имаме 40" 100Hz LCD Самсунг с матрица AU от вече 5 години и няма проблеми. Порови при братушките за идентификация на панела и сервизно меню, в момента нямам линкове под ръка. До колкото съм запознат плейва почти всичко от USB с титри.
TOSHIBA 42HL833G - не съм запознат.
TOSHIBA 42SL738G - не съм запознат.
TOSHIBA 40VL733 - не съм запознат.
PHILIPS 40PFL5605H - купихме 32PFL5605H за приятел. Същата серия, 32". Матрицата е Шарп и се вижда доста приятно. Страда от нисък ъгъл на виждане и през USB няма титри, но плейва различни формати без проблем.
Разбира се условие е FullHD както и наличие на USB вход и в тази връзка:
3.1. Възможно ли е безпроблемното възпроизвеждане на FullHD филми от USB носител? - да, но само рипнати, т.е. *.mkv.
3.2. Как седи въпросът с БГ субтитри? - по-горе съм писал.
БЛАГОДАРЯ на всички за конкретните отговори и помощ!!
Впечатленията най-често са чисто субективни. Хвърляй основните цветове на изображения във FullHD резолюция на една флашка, едно 1080p видео, едно 720p и едно с по-ниска резолюция и тръгвай по магазините. Аз бих препоръчал да ти пускат телевизорите, които си набелязал, с настройки по подразбиране.
Другото е Panasonic Neo-pdp plasma, за което е вече писано по съседни теми.
П.П.: Последно като гледах Тошиба преди година-две не останах хич впечатлен. От тогава не съм се интересувал и нямам поглед върху актуалните им телевизори.
П.П.2: Телевизия не гледам и съответно изобщо не съм се интересувал.