Здравейте, искам да попитам с каква мощност(ма/h) е найдобро или полезно да си купя акумулатор за Голф 1.4 75 кс , защото този сегашния е умрял и трябва нов, а стария е 44(ma/h) , дали да купувам помощен и ако да, колку да е мощен,.
защото не сьм много наяасно но си мисля че ако купя по-силен имали вьзможност след това колата да не може да го зарежда, Това ми е вапроса,
Благодаря ви предварително , знам че ще получа точния отговор защото досега винаги сте ми помагале и сте се указале прави.
Приятен ден
Акумулатор за Голф 1.4 75кс подходящ
Re: Акумулатор за Голф 1.4 75кс подходящ
По добре да е 50 Аh
Ето този ще ти свърши перфектна работа - http://panaauto.net/bg/107-perion-50ah.html
Ето този ще ти свърши перфектна работа - http://panaauto.net/bg/107-perion-50ah.html
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Купи такъв, какъвто е предвидил производителя! Импровизации не са необходими.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Първо не е мощност, а капаците и второ не е mА/h, а Аh. Има същия размер като сегашния ти 50Ah необслужваеми, такъв ще ти върши идеална работа. Ако си с газ ще искат да сложиш 55-62Ah.
Последна промяна от radi_nrj на Нед 15 яну 2012 22:29, променено общо 1 път.
Благодаря, наистина сте супер след такива сьвети сьм готов с решението и утре отивам да купувам това което ми казахте, а по отношение на моята неграмотност за означениата SORRY знам че това е доста важно и е добре да ги знаеш.
Благодаря и лека вечер.
Благодаря и лека вечер.
Здравейте да ви кажа кво сьм направил, се още не сьм купил акумулатор защото свалих моя зареди го майстора провери дали колата вьзбужда акумулатора след като запали и каза 4е всичко е наред и според него да пробвам да видя как се дьржи и тогава да решавам дали да го сменя, Ето три дена карам отидох провери сега акумулатора и беше ОК без да е загубил некаква мощност или енергия , и продолжавам с стария но смятам че може някаде да ме прецака , и като сьбера някои лев ще го махам защото ако пак така ме прецака след каране два часа да загаси колата изведнащ в движение и да неиска да завьрти даже което е много старно щото по принцип би трябвало да има ток в него е много страно за мен ? Проверихме клемите и за маса всичкп е Супер.
Това е моето становище приятели ако нещо може да ме посьветвате с удоволствие ,
Приятен ден .
Това е моето становище приятели ако нещо може да ме посьветвате с удоволствие ,
Приятен ден .
- radi_nrj
Това, че колата ти е угаснала в движение ме съмнява да е от акумулатора.
Вариант е нещо по алтернатора да прекъсва и за определен момент да не е зареждал. От там колата почва да черпи от акумулатора и той се разрежда до край т.е. колата остава без грам ел. енергия и двигателя гасне защото няма, кой да пали свещите.
Другия вариант е да имаш някакъв друг проблем по инсталацията. Хлабава връзка, заминаващо си реле и т.н.
Вариант е нещо по алтернатора да прекъсва и за определен момент да не е зареждал. От там колата почва да черпи от акумулатора и той се разрежда до край т.е. колата остава без грам ел. енергия и двигателя гасне защото няма, кой да пали свещите.
Другия вариант е да имаш някакъв друг проблем по инсталацията. Хлабава връзка, заминаващо си реле и т.н.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
62 ампера е наи удачен според мен 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Аз свалих от моята оригинален акумулатор на 61-62(не помня точно)Ah, но става въпрос за 1.6. Колегите са прави-да не е най-малкия, а 50тина Ah ще ти върши супер работа.
vaiper 1 написа:62 ампера е наи удачен според мен
Много е 62,повече от 50 няма нужда,няма и ефект

-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Това, че колата ти е угаснала в движение ме съмнява да е от акумулатора.
Колегата е много прав! Псувах много на едно връщане от риба... Добре, че бяхме две коли та сменихме батериите, ама в крайна сметка при мен се оказа клеморед!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
BG_Golf4e написа:vaiper 1 написа:62 ампера е наи удачен според мен
Тиа елове като екстри и алармата е....т акумулатора

- radi_nrj
BG_Golf4e написа:vaiper 1 написа:62 ампера е наи удачен според мен
62Ah са много само и единствено от финансова гледна точка. Ако има пълен ел пакет, музика и някакви допълнителни ел екстри даже ще му е екстра 62Ah, но в общия случай 50Ah са напълно достатъчни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”