най-добрата халогенна крушка?!
- vali77
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: CBAB 2008
- Контакти:
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Аз никъде не намерих в Плевен Нарва реинч пауер уаит.След доста търсене ударих на камък с тази крушка и определено ще се купува наитбреикара+.Мисля да комбинирам и с някакви по-мощни лед на габарита и да пробвам денем да светя само с ного и да пестя живота на осрама.Какво мислите в тази насока?
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
ceneto написа:ама all season май не се продават/произвеждат вече
иначе аз се бях засилил за такъв тип крушка
Не знам за кой цокъл си търсил, но аз преди една седмица си купих такива H1

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
vali77 написа:Аз никъде не намерих в Плевен Нарва реинч пауер уаит.След доста търсене ударих на камък с тази крушка и определено ще се купува наитбреикара+.Мисля да комбинирам и с някакви по-мощни лед на габарита и да пробвам денем да светя само с ного и да пестя живота на осрама.Какво мислите в тази насока?
Мисля че ще ти излезнат 50тина лева допълнително крушките, ако караш на габарити били те и лед.
- silver14m
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте са Narva Range Power Blue+ от година и нещо ги карам и съм доволен.Светят силно,жълтеят си неса бели или някакви синеещи(които са по-зле на мокро).
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Халогените крушки могат ли да се пипат с пръсти ?
Чух че пипнеш ли ги гърмят

-
- Автомобил:
- Двигател:
pepi_berk написа:Халогените крушки могат ли да се пипат с пръсти ?
Да,така е.Но малко хора знаят защо-при пипане с пръсти остават мазни отпечатъци,които при преминаване на светлинните и инфрачервени лъчи действат като лещи-концентрират топлината и се получава неравномерно загряване и оттам стъклото се пръска.
Ако се е наложило да ги пипаш-избърсваш ги със нещо сухо,да не оставя следи-салфетка,микрофибър и няма никакъв проблем-правил съм го много пъти.

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
дайте някоя снимка, много постна стана темата.
- silver14m
- Автомобил:
- Двигател:
vali77 написа:Аз никъде не намерих в Плевен Нарва реинч пауер уаит.След доста търсене ударих на камък с тази крушка и определено ще се купува наитбреикара+.Мисля да комбинирам и с някакви по-мощни лед на габарита и да пробвам денем да светя само с ного и да пестя живота на осрама.Какво мислите в тази насока?
Вземи си Раинч пауер Blue изобщо не са Blue по-скоро светят бяло.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Ако намерите крушка която свети в синьо, то тя ще свети максимум на 5 метра от колата. На повечето марки, моделите им са блу, щото използват леко синеещи балони на крушките за да се получи по-бяла светлина, а не че светят в синьо.
Аз съм забелязал,че колкото са по блууу, толкова по-слабо светят...като сила измерено в лумени!
За мен лично няма по-отвратително нещо, да ми светят фаровете сеедно имат презерватив на крушките...щото ефекта е такъв..синее или белее, но са слаби..
Не случайно и новите коли с ксенон ги правят на 4300К,защото човешкото око най-добре разпознава светлината.
Така и с Филипс и Осрам, говоря за мощните им модели...
За мен лично няма по-отвратително нещо, да ми светят фаровете сеедно имат презерватив на крушките...щото ефекта е такъв..синее или белее, но са слаби..
Не случайно и новите коли с ксенон ги правят на 4300К,защото човешкото око най-добре разпознава светлината.
Така и с Филипс и Осрам, говоря за мощните им модели...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Малка поправка. Заводският ксенон е 4200к. (явно е запазена марка на Филипс/Осрам), докато китайците са си 4300 но е пак почти същото като светлина, предполагам. 

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
gancho написа:pepi_berk написа:Халогените крушки могат ли да се пипат с пръсти ?
Да,така е.Но малко хора знаят защо-при пипане с пръсти остават мазни отпечатъци,които при преминаване на светлинните и инфрачервени лъчи действат като лещи-концентрират топлината и се получава неравномерно загряване и оттам стъклото се пръска.
Ако се е наложило да ги пипаш-избърсваш ги със нещо сухо,да не оставя следи-салфетка,микрофибър и няма никакъв проблем-правил съм го много пъти.
Благодаря колега.
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Днес ми изгоря преден десен. Четох, четох и съвсем се обърках и не знам каква да купя. Двоумя се между Osram Night Breaker 23лв и Phillips Night Guide 34 лв ...
Имат ли наистина голямо/осезаемо значение трите светлини при вторите?
Имат ли наистина голямо/осезаемо значение трите светлини при вторите?

- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма да се сменят двете лампи е добре да се вземе като старата за да няма цветови различия(нещо което на мен лично не ми харесва). Иначе като съотношение цена/качество мисля, че Osram Night Breaker е най-добрият вариант. Все пак това е халогенна лампа - може да изгори и на първия месец, може и след 3 години да не е изгоряла ... гаранция няма. За това не виждам смисъл да се дават толкова много пари за халогенни лампи при положение, че за почти същите пари може да се вземе ксенон 

-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Е, да, и двете ще сменя, разбира се, няма да се излагаме, я!
Колебаех се, защото Phillips уж светели по-дълго, другите горят много бързо. Но и аз към Night breaker клоня. Но ме човърка любопитство и за трите цвята, макар, че едва ли има чаааак толкова голямо значение.

Колебаех се, защото Phillips уж светели по-дълго, другите горят много бързо. Но и аз към Night breaker клоня. Но ме човърка любопитство и за трите цвята, макар, че едва ли има чаааак толкова голямо значение.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”