DELL Inspiron 5110
Re: DELL Inspiron 5110
Пичове я кажете какво е за вас голяма температура? Аз отскоро имам същия делл само че с ай5 процесор, не съм го забелязал да се гъне, зарежда ми уин-а доста бързо, всичките драйвъри си дръпнах от сайта им, е отне малко време от пусти мераци 4-5 часа, той уиндоуса се инсталира по-бързо отколкото тия драйвъри.Та с тоя спиид фан програмчето ми излизате по некое време едни огньове некви градуси от порядъка на 53-54-57, а не съм го товарил хич?
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
В режим на енергоспестяване вентилатора през повечето време не работи и на мен без товар, тоест само да си седи със светнат екран, държи високи 40-ки до ниски 50-ки 

- apa6o
eng написа:Тоест тези температури да не ме притесняват?
Да, приятел със същата машина и i5 процесор каза и той такива някакви градуси, тъй че няма страшно, принципно тия процесори държат до към 100, без да фейлнат, но не е никак хубаво да достигат толкова градуси !
Вече съм по-спокоен, между другото си правих експеримент качих го на едни трупчета на по 2-3 см. от повърхността на която беше, като внимавах трупчетата да не запушват отдолу отворите за въздух но дори и след половин час работа не се забеляза промяна в температурите, може би с 1-2 градуса от 57 на 55, което доста ме учуди, а тези подложки за по 30 лева не знам доколко ще са ефективни?
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
eng написа:Пичове я кажете какво е за вас голяма температура? Аз отскоро имам същия делл само че с ай5 процесор, не съм го забелязал да се гъне, зарежда ми уин-а доста бързо, всичките драйвъри си дръпнах от сайта им, е отне малко време от пусти мераци 4-5 часа, той уиндоуса се инсталира по-бързо отколкото тия драйвъри.Та с тоя спиид фан програмчето ми излизате по некое време едни огньове некви градуси от порядъка на 53-54-57, а не съм го товарил хич?
Колега, огньовете можеш да си ги настроиш от Configure кога да се появяват.
Иначе сега си сканирах с антивирусната и следях температурите - над 65 не вдигна при условие, че е на High performance (което, апропо, установих, че има значение).
А относно подложките, не знам дали са нужни при нашите компютри - досега на съм имал лаптоп и не знам колко трябва да е нормалната температура. Говорих с едно приятелче с HP и той каза, че му е 80-90 в нормален режим

BTW Доста фенове на Дел се оказахме във форума

Ами аз засега съм фен само на това че гаранцията му е 36 месеца некст бизнес дей (дано не се налага да я ползвам), като цяло не робувам на марки-мисля че и съотношението цена качество евентуално ще е добро.Въпреки че като гледам статистиките по надеждност делл са доста назад, но дано да нямам проблеми-все си мисля че не съм взел поредната технологична шитня, иска ми се да бъде надежден лаптоп.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
моя е core I3 53-55 градуса държи
- JaDaWiN
Multi-finger gestures работят ли ви? На мен back & forward с три пръста наляво и надясно си бачка, но другите не...
JaDaWiN написа:Multi-finger gestures работят ли ви? На мен back & forward с три пръста наляво и надясно си бачка, но другите не...
На мен да , ама горе бутоните за плеъра май не бачкат всичките само пауза и плей работят, а за превъртане назад и напред май че не-незнам дали не е нещо в драйвърите ми проблема-въпреки че ми показва че всичко е ок.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
JaDaWiN написа:Support-a на Дел наистина е много неприятен.
Тук не съм съгласен. Всичко си сваляш под Service tag на куп и се инсталира. Отделно хардуерният им съпорт по телефона е перфектен особено ако си с Next Business Day гаранция.
- apa6o
При мен си работят мулти-фингър жестовете, но за скролването надолу с два пръста има една лента около един сантиметър, при която не отчита нищичко
Бутоните за плейъра си работят прекрасно, също така, но бутона за спиране на звука от време на време се държи странно 

Колеги, имам въпрос относно този модел на Dell. Ползвам си компютъра от януари месец и от време на време touch pad-ът ми блокира. Клавиатурата работи, но той не. В такива случаи просто рестартирам компютъра и всичко се оправя, но не трябва да е това начинът. Според вас дали проблемът ще се реши с преинсталиране на драйвера за touch pad-а или е хардуерен проблем и трябва да се остави в сервиз? Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно досега?
- JaDaWiN
А като го включиш и изключиш какво става?
Апропо, на мен хард диска вече 3 пъти прищрака. На тестовете не дава грешки.
Апропо, на мен хард диска вече 3 пъти прищрака. На тестовете не дава грешки.
По принцип не ползвам мишка и само с клавиатурата ми е по-тегаво да навигирам из операционната система. Обикновено не се занимавам и директно рестартирам компютъра от клавиатурата. При зареждането в последствие не дава никакви грешки.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”