Въпрос относно прекратяване на договор с GloBul???

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Въпрос относно прекратяване на договор с GloBul???

Мнениеот Speedy86 » Нед 15 яну 2012 23:00

Проблема колеги ми е следния преди 2 годни(2010) си взех 3G модем от глобул за домашен интернет(неограничен),в началото беше що годе добър(бърз) но лека полека започна да се влошава преди 3 месеца (18.10.2011) ми изтичаше договора и се чудех дали да го подновявам или не но нета тогава пак беше добре и това ме подлъга,и от тогава насам всяка вечер се нервирам щото забива няма връзка дори и в Skype от време на време,питането ми е следното имам ли някакъв вариант да си прекратя договора защото пи омръзна да плащам по 24лв на месец за да мога да се нервирам всяка вечер :banghead: :banghead: :banghead:

П.П:Взех такъв интернет понеже живея на 11 км от Самоков и нямам друга възможност да ползвам интернет,но вече съм склонен отново да нямам интернет вместо както казах вече да се нервирам всяка вечер.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Re: Въпрос относно прекратяване на договор с GloBul???

Мнениеот lou » Пон 16 яну 2012 0:41

Колега освен да си платиш всички такси до края на договора друг начин няма... :banghead: просто щом си се вързал с договор това е единствения вариянт

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 16 яну 2012 1:24

Добре де, че ще си плаща таксите е ясно, ама няма ли на кой да се оплаче от некачествена услуга? Най-малко, колега, звънни им и кажи за проблема, може пък да има лесно решение за твоя проблем...

Потребителски аватар
lou

Мнениеот lou » Пон 16 яну 2012 1:29

Петър Петров написа:Добре де, че ще си плаща таксите е ясно, ама няма ли на кой да се оплаче от некачествена услуга? Най-малко, колега, звънни им и кажи за проблема, може пък да има лесно решение за твоя проблем...

И като се оплаче на Глобул .. те ще си го преместят в другия крачол :banghead: Имаше в тема за Blizoo че ако нямаш нет за 72 часа тогава можеш да правиш проблеми за некачествена услуга..

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пон 16 яну 2012 8:24

Този интернат на Globul така като слушам го няма в цялата България и всеки се оплаква от него.Тъща ми живее на центъра на Ловеч на осми етаж и едва го хваща.На един приятел пък по някакъв начин му подновили договора без да знае.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 16 яну 2012 9:24

Номер едно са тия Глобул, добре че преди няколко години се отървах от тях и ми олекна mhihi

Потребителски аватар
lou

Мнениеот lou » Пон 16 яну 2012 13:43

mafiota_a4 написа:Този интернат на Globul така като слушам го няма в цялата България и всеки се оплаква от него.Тъща ми живее на центъра на Ловеч на осми етаж и едва го хваща.На един приятел пък по някакъв начин му подновили договора без да знае.

Да се оплаче в КЗС :) Те ще ги оправят

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 16 яну 2012 13:52

Сега се връщам от ГлоБул и ги попитах какво мога да направя с интернета за да прекратя договора си,те ми казаха че ако искам да го прекратя трябва да платя неустойка от 200лв :screwy ,иначе друг начин нямало,аз интернет имам но пробела е че качеството му е отвратително,интернета е неограничен и първите 2500МБ са на максимална скорост(тогава се ядва) след изчерпването на тези МБ скоростта пада и се започват мъките.Не съм много на ясно къде да се оплаквам и на кой :banghead:

П.П:Интернета го ползвам единствено за форума,FaceBook и евентуално Skype ако има връзка :banghead:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 16 яну 2012 14:26

КЗП !!!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 16 яну 2012 15:04

Няма какво да се оплаква на КЗП, няма причина.
1. Като е изтекъл договора преди 3 месеца е трябвало да не го продължава за още една година.
Нов договор за 1 година си означава подписан ангажимент да се плащат месечни вноски за една година.
Както се случва с всички други договори, при преждевременно прекратяване, се дължи неустойка в размер на остващите до края месечни вноски. И с телефон на лизинг е така и с кабелната е така...
2. Щом скоростта е нормална за първите 2500Мб, значи всичко е наред. Сигурен съм че в договора е упоменато, че след този лимит тя пада. Както например е упоменато по същия начин и в моя тарифен план към Мтел Сърф & Талк, че след 1Гб тя ми пада на 128Кбита.

Просто офертата им е куца на тия, ама колегата като няма по-добра алтернатива. :?

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 16 яну 2012 15:20

ABSOLUT написа:Няма какво да се оплаква на КЗП, няма причина.
1. Като е изтекъл договора преди 3 месеца е трябвало да не го продължава за още една година.
Нов договор за 1 година си означава подписан ангажимент да се плащат месечни вноски за една година.
Както се случва с всички други договори, при преждевременно прекратяване, се дължи неустойка в размер на остващите до края месечни вноски. И с телефон на лизинг е така и с кабелната е така...
2. Щом скоростта е нормална за първите 2500Мб, значи всичко е наред. Сигурен съм че в договора е упоменато, че след този лимит тя пада. Както например е упоменато по същия начин и в моя тарифен план към Мтел Сърф & Талк, че след 1Гб тя ми пада на 128Кбита.

Просто офертата им е куца на тия, ама колегата като няма по-добра алтернатива. :?

по-ясно от това няма кой да го напише, тамън пишех моя пост и видях този на Водката :beer

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 16 яну 2012 16:08

ABSOLUT написа:Няма какво да се оплаква на КЗП, няма причина.

Да няма друга алтернатива и затова се навих да ползвам такъв интернет,скороста за първите 2500МБ не е нормална но е една идея по бърза от тази след изчерпването на този лимит,при маскималната скорост поне не забива когато отворя 1или 2 страници а след изчерпването на лимита е ужасно просто да отовря няколко страници на веднъж :banghead:

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 07 фев 2012 22:34

Сега в мойта проста глава се роди една мисъл и да я споделя с вас да дадете мнение и вие,ако отида в GloBul и им кажа че съм изгубил флашката заедно с картата,при това положение трябва да ми се издаде друга карта но тя е неактивна докъто не я взема от офиса и не я активирам следователно няма такса за плащане,дали може да мине тоя номер за да се отърва от този интернет?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”