Помощ за избор на компютърни колони

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Помощ за избор на компютърни колони

Мнениеот icefire » Съб 14 яну 2012 21:04

Колеги, решил съм да си купувам компютърни колони.
Спрял съм се на 2.1-канални, защото няма къде да разположа 5.1-система.

Дилемата ми е м/у Edifier S330D и Logitech Z623

На първо време ще се ползват със стоковото аудио, което е на дъното (Realtek ALC889).
Въпросът ми е кое да избера. От една страна, Logitech-ът е по-мощен като цяло и басът е по-голям на размери. От друга страна, Edifier-ът има дигитален вход, което ми се вижда добре, защото ще се ползват с вграденото аудио (поне първите няколко месеца).

Някой имал ли е опит с тези говорители?

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Re: Помощ за избор на компютърни колони

Мнениеот lou » Нед 15 яну 2012 13:28

Определено Logitech :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 15 яну 2012 13:37

Много се колебая.. имаш ли опит с другите?
За Logitech четох, че сателитите им били по-кофти отколкото на Edifier-a.. но пък басът бил много по-добър

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 15 яну 2012 14:11

За тези пари и с МНОГО удоволствие от добре свършената работа може да си НАПРАВИШ колони,които НИТО една купешка няма да извади,или поне не в тоя бюджет :041:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 15 яну 2012 19:41

С удоволствие бих се захванал да си ги направя, само че никога не съм се занимавал с такова нещо. Можеш ли да ми дадеш линкове към някакви ресурси - схеми, обяснения о т.н.?

Съгласен съм, че за около 230 лева в домашни условия може да се постигне много добро качество, но това си е цяла наука, от която аз не разбирам.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 15 яну 2012 19:54

lou написа:Определено Logitech :)

Аз имам Logitech 2+1 и съм много доволен от тях. :oops:
http://www.amazon.com/Logitech-S220-Spe ... B000RQSGYO
Докарали са ги с много чист звук, няма помен от "пластамасов" тон.
Мога само да гадая как ще звучи системата, която е избрал колегата. :oops:
Аз бих взел нея.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 15 яну 2012 20:00

Имам приятел много навътре и от него знам че има форум :mrgreen:

Тия дни направи една бас колона 145 санта висока,която ме умопомрачи със звук :shock :shock :shock

Говорителя е в предната горна част на колоната,отива надолу минава в задната част на колоната(разделена е на 2) и се качва по конуса нагоре за да излезе

Направо е нещо невероятно :shock

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 16 яну 2012 8:30

Нямам представа колко ти е бюджета , но разгледай някъде марката Luxeon. Ползвам на две места такива колони (2.1) и съм доволен. Едните са на около 6-7 години , работят без проблеми , вторите са на около 4-5 и също нямам проблеми с тях. Бас вадят , излеждат добре и свирят прилично :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 16 яну 2012 8:33

Creative! Ако не можеш да си харесаш там нищо подходящо - Logitech.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 16 яну 2012 8:39

Това е доста интересна тема и съм съгласен с мнението на повечето потребители , че при Creative плащаш пари по-скоро заради марката като такава. (нещо като при Sony).

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/46359-Избор-на-хубави-5.1-7.1-колонки

п.с.
icefire разгледай линка , има интересни неща :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 16 яну 2012 8:47

За лоджитека с две ръце. Знаят какво правят хората. Освен че на две места ползвам 2.1 системки, на скоро заприходих и Z906 за домашното кино, и звука е наиситна много добър, за цената :D А баса сменя ритъма на сърцето :lol:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 16 яну 2012 9:18

Exell написа:Това е доста интересна тема и съм съгласен с мнението на повечето потребители , че при Creative плащаш пари по-скоро заради марката като такава. (нещо като при Sony).

E това е вица на деня mhihi Потребител съм и на двете и ти гарантирам, че по-голямата част от притежателите на двете марки, които визираш, знаят чудесно защо са там (така както вероятно и двамата знаем защо не караме Опел или Рено, а техните собственици ни се смеят, че плащаме само заради марката... :D ) ;) И аз почнах от евтини марки и по отношение на аудио, и по отношение на лаптопи и мислих точно като теб ;) С времето се уверих обаче, че качеството просто има цена и това не може да бъде заобиколено ;) При Sony и Creative съотношението цена/качество+екстри е едно от най-добрите на пазара ;) :idea:

Разбира се, всяка марка е различно силна в различните области. Sony също правят PC колонки, но такива не бих си взел - там Creative са абсолютен фаворит, особено в ниския клас!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 16 яну 2012 9:45

:) Haralampi имам няколко продукта на Sony , но , ако не ми бяха подарени , нямаше да ги притежавам точно тях , а щях да имам алтернативите им (подразбирай по-евтините със същите екстри , нокои даже и по-добри).
1-ви пример - имам PSP , бих си закупил NintendoDS :).
2-ри пример - имам PS3 , лично бих си взел X-BOX :).
Мога да споделя и относно лаптопите и още много продукти на прехвалената фирма . Не казвам , че са скапани , казвам , че цената им е завишена спрямо останалите марки.
Най-простия пример ще ти го дам с Nestl1e.....защо едно 3 в 1 на нестле е по-скъпо (2 пъти понякога) спрямо същите продукти на други фирми? :| :| :| Надали заради "екстрите" (Обявих война на Маги наскоро).
За телефоните им не коментирам , че само такива си купувам :063: :063: :063:
И ето ти още един виц да се посмееш , преди известно време си закупих колони на KEF , не съжелявам грам , но ги взех заради звука , който чух от тях. Ако пуснеме едни Creative-ки до едни .... Logitech 2.1 съм сигурен , че няма да откриеш разлика нито в звука нито в "екстрите".
До колкото можах да разбера , колегата търси нещо по-евтино , Creative съпоставено с Luxeon...... пак повтарям , че при първите плащаме повече пари само заради марката (не космическите екстри , които даже и тъндърче ги има).

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 16 яну 2012 9:58

много странна линия пое разговора... ВИНАГИ се плаща за марката. Но то и това е разликата м/у продуктите. Едно е да притежаваш нещо мислено и разработено в голяма фабрика, от хора които знаят какво правят, да имаш гаранция и не на последно място удовлетвореността от притежаването на нещо "марково". Друго е да вземеш за по-малко праи нещо евтино, в недомислена опаковка, пък нека да е със същите показатели/характеристики. Много често, обаче данните на хартия не са това което виждаме, чуваме или докосваме реално.
Всеки сам си прави избора, но за мен винаги е било важно да се чувствам добре след покупката, да си дам парите с кеф, както се казва. Именно големите марки са тези, които се интересуват от показателя " удовлетвореност на клиента ". Другите просто бълват продукти, някои от които се оказват сполучливи, но са по-скоро прецедент, отколкото линия която фирмата следва.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 16 яну 2012 10:08

Haralampi написа:Creative! Ако не можеш да си харесаш там нищо подходящо - Logitech.

+1, която от двете марки да вземеш не би трябвало да се разочароваш... :beer Имам Creative 5.1 и Logitech 2.1 и двете си вършат работата добре да не ти казвам от колко години. :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”