B6 проблем с разтоварващия клапан на турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pawko
Автомобил:
Двигател:

B6 проблем с разтоварващия клапан на турбото

Мнениеот pawko » Пон 16 яну 2012 11:32

Здравейте на всички фенове на народната марка!От скоро имам следния проблем,при подаване на газ се чува едно свистене и колата не върви както преди.Закарах я да я погледнат и ми казаха,че е байпаса на турбото или така наречения разтоварващ клапан,който като върнеш газта и разтоварва турбината.При мен този клапан има една ос и оттам излизат газове.Та въпроса ми е дали тази част ще я има и в други магазини за резервни части или трябва да я взимам само от оторизиран магазин,защото там е в порядъка на около 400 лв.?Дали може да се намери и втора употреба?Колата е Пасат Б6,2.0 ТДИ,2006год.Благодаря предварително на всички отзовали с :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown е!

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с разтоварващия клапан на турбото на B6

Мнениеот Aimbotfan » Пон 16 яну 2012 18:58

Има ли нещо общо с тези две клипчета като звучене, защото ако има, и на мен ми е интересно? ;) Първият е от нашата кола, а вторият е намерен из нета. При нас поне, няма много разлика във "вървенето", спрямо преди да се появи този шум.
Интересно ми е и какъв ти е двигателя?

Потребителски аватар
graci
Автомобил: Golf 3
Двигател: AZZ 1997

Мнениеот graci » Сря 18 яну 2012 16:28

Зд. колега намерили си клапан.?ако желаеш дай рама да проверя колко е нов в Германия,по евтин ще е от БГ. със сигурност.0877892999 иво

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 18 яну 2012 19:00

Тоя двигател не беше ли с променлива геометрия?

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пет 20 яну 2012 0:57

Малеее кви разтоварващи клапани кви 5 лв ;) тая кола е с променлива геометрия бе ;) Щом ти свести и не върви имаш пробив в турбо пътищата ;)

svetulchooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetulchooo » Съб 21 яну 2012 1:17

ясно и кратко...колата е с променлива геометрия и няма да е лошо първо да смениш майстора...а относно свистенето,най вероятно изпуска поради механичен проблем или по дребен като нещо разхлабило се...най добре на стенд при оторизиран дилър и след това вече ти си рашаваш каде да я правиш...:)))

devgeniev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот devgeniev » Сря 07 мар 2012 9:00

Привет.
и аз имам същия проблем със свистенето (Passat 2006 2.0ТДИ, DSG) ходих на диагностика в официален сервиз, но на компютъра не дава никаква грешка. Казаха ми, че проблема 99% е механичен и трябва да се търси къде е. според тях е нещо много дребно и не можаха да го открият... но е много дразнещо, а има и разлика в ускорението - например ПРИ ПЪЛНА ГАЗ трябват ми 2-3 секунди докато изчисти това свистене и колата да дръпне както трябва.
ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МАЙСТОР В СОФИЯ КОЙТО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ....

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 07 мар 2012 16:29

Ако е подобен звука при отпускане на газта това е шум от генерацията или така наречената изпускателна система :wink:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 07 мар 2012 22:36

Човека е написал че свиренето е при подаване на пълна газ,а звука който си показал е от самата турбина,но донякъде си прав. На мен ми мирише на разбалансирана или тръгнала турбина...ама б*ш ли маа му..не сме врачки :lol:

Потребителски аватар
pawko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pawko » Нед 11 мар 2012 18:26

Значи оказа се,че е АГР клапана,той има една ос и от самата ос явно е изпуснало уплътнението и при подаване на газ,оттам излизат газове и свисти.Не знам дали може да се смени само клапана или трябва да се смени така наречения охладител.Разрових се из Ибай и намерих въпросната част.По долу ще кача снимка.Сега ме интересува дали може да се вземе само клапан или трябва да се смени целия охладител.На снимката не се вижда дали може да се смени само клапана,но при положение,че немците продават цялата част най-верояно няма да може.

Изображение

Самия клапан се намира под тази предпазната плака и не се вижда хубаво.Има доста видове охладители и трябва да се види точно самия код на частта.Писах на немеца и за моята кола той ми даде този модел от снимката.Дали ще може да се намери подобна част на старо или на ново другаде или трябва оригинална и трябва да ходя в Юнитрейд.
На въпроса на колегата,който е качил клиповете...Не,шумът който се чува при мен не е като на никой от клиповете.

pancho vila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pancho vila » Вто 08 мар 2016 23:03

здраеите колеги гледам че темата е стара но имам същото свистене при отнемане на газта при 2.0тди и охладителя на егра ми е същия като на снимката как мога да си реша проблема със свистенето .благодаря предварително .само да кажа че охладителя ми е изолиран с две думи италянеца преди мен му е откачил водата и е свързал с една тръбичка и така доиде колата от италия.карам е вече 15000км но това свистене ме дразни

Върни се в “Дизелови агрегати”