Голф4 1.6 - колата ми си изяде маслото ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Голф4 1.6 - колата ми си изяде маслото ?

Мнениеот bobocamaro » Нед 15 яну 2012 14:37

Уплашихте човека съвсем. Скоба има за пружините, маслоотходни канали с парцал се запушват. А като е толко зор се надува цилиндъра с компресор, през свещовото отверстие :063: ...и т.н.

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Нед 15 яну 2012 18:34

а иначе смятате ли че този разход е вьзможен сано от прецани гумички или това е невьзможно ?

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Нед 15 яну 2012 18:41

средно го смятам около 800 мл на 1000 километра

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 15 яну 2012 18:45

Трудна работа да е само от гумички...

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 15 яну 2012 18:50

Разумното поне за мен решение - вкарваш я в бокса (при майстор говоря) за сигменти, гумички итн и караш спокойно.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 15 яну 2012 19:36

Колега, отиди на майстор.
Ако трябва свалете главата.
Ще смениш гарнитура, ще припаснете клапаните.
По-лесно е на свалена глава, но ще трябва да се дадат пари за гарнитура.
Аз го правих това на моята 3-ка, 1.6 100 к.с., като отворихме на едно място гарнитурата (метална) беше "тръгнала" и малко оставаше да "свърже" маслото и антифриза.
И си почистих добре главата, че имаше разни гадости (кой знае кога е сменяно масло...италианска му работа...). След смяната на гумичките приключи и горенето на масло.

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Нед 15 яну 2012 20:34

Колега, имам абсолютно същия проблем, със същия мотор, дори и историята с термостата се случи и при мен.
По твоя въпрос мога да кажа, че гумичките се сменят примерно първо на първи и четвърти цилиндър после на втори и трети или обратно (буталата са две по две в ГМТ). Друго, което може да ти е от полза е някоя програма, като Etka или Autodata също така ръководство за ремонт и експлоатация на съответния автомобил.
Аз лично смятам, че разхода е много голям, за да е само от гумичките и съм замислил по-натам да сменя и сегменти и гумички, но преди това ще се допитам до някой сервиз за мнение.
Дано да съм помогнал с нещо. Ще следя с интерес темата.

Tikvata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tikvata » Нед 15 яну 2012 23:47

muns61 написа:
Tikvata написа:Колега нагласи 4-те бутала на горна мъртва точка за да не паднат клапаните в цилидрите след това взимаш една тръба със размера на паничката и със чука удряш смело и кученцата изкачат след това ги търсиш малко време но няма проблеми после вадиш гумичката и със 11-12 камак на малката тресчотка набиваш новата и така :D

Сега остава и да кажеш как да монтира обратно пружините и кученцата...
Приспособлението за тази работа е елементарно, но работата с него - не.
А удар с чук не коментирам - заради такива "специалисти" съм сменял криви клапани, щото кученцата не отлепвали, а майстора бил як в ръцете...
Пак съм на мнение, че сам няма да се справи. А като я разглоби, скапе работата и викне тогава майстор, ще бъде здраво одран.
Което ще си е съвсем нормално.

колега ако не виждаш си правя базик 4-те бутала на гмт как ти се струват а :D аз съм монтьор и ми пределно ясно как става :beer :beer

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Пон 16 яну 2012 3:48

vito9 написа:Колега, имам абсолютно същия проблем, със същия мотор, дори и историята с термостата се случи и при мен.
По твоя въпрос мога да кажа, че гумичките се сменят примерно първо на първи и четвърти цилиндър после на втори и трети или обратно (буталата са две по две в ГМТ). Друго, което може да ти е от полза е някоя програма, като Etka или Autodata също така ръководство за ремонт и експлоатация на съответния автомобил.
Аз лично смятам, че разхода е много голям, за да е само от гумичките и съм замислил по-натам да сменя и сегменти и гумички, но преди това ще се допитам до някой сервиз за мнение.
Дано да съм помогнал с нещо. Ще следя с интерес темата.

при теб преди да смениш термостата гореше ли ти ? имам чувството че на автокьщите ги слагат тея скапани термостати за да може да не гори масло когато копуват колата

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 16 яну 2012 9:32

Tikvata написа:
muns61 написа:
Tikvata написа:Колега нагласи 4-те бутала на горна мъртва точка за да не паднат клапаните в цилидрите след това взимаш една тръба със размера на паничката и със чука удряш смело и кученцата изкачат след това ги търсиш малко време но няма проблеми после вадиш гумичката и със 11-12 камак на малката тресчотка набиваш новата и така :D

Сега остава и да кажеш как да монтира обратно пружините и кученцата...
Приспособлението за тази работа е елементарно, но работата с него - не.
А удар с чук не коментирам - заради такива "специалисти" съм сменял криви клапани, щото кученцата не отлепвали, а майстора бил як в ръцете...
Пак съм на мнение, че сам няма да се справи. А като я разглоби, скапе работата и викне тогава майстор, ще бъде здраво одран.
Което ще си е съвсем нормално.

колега ако не виждаш си правя базик 4-те бутала на гмт как ти се струват а :D аз съм монтьор и ми пределно ясно как става :beer :beer

Няма страшно, нек аси го прави сам. Тъкмо ще осигури работа на някой колега, че е криза и клиентите са кът...
:D

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Пон 16 яну 2012 10:29

okmok написа:при теб преди да смениш термостата гореше ли ти ? имам чувството че на автокьщите ги слагат тея скапани термостати за да може да не гори масло когато копуват колата

Драмата с термостата при мен беше следната:
Докато беше топло времето държеше 90 градуса точно, и маслото изчезваше в големи количества, особено ако я карам с над 4000 оборота, когато застудя не можеше да загрее на повече от 70,80 градуса. В продължение на месец и нещо нивото на маслото не мръдна, дори се зарадвах че разхода се е оправил сам mhihi , но уви, смених термостата и масълцето пак започна да изчезва.
Вероятно, както ти каза по-горе в темата, при достигане на по висока температура маслото става по рядко и в тоя ред на мисли аз вероятно следващия път ще сипя минерално да видя какво ще стане.
Интересно ми е каква марка е маслото което си сипал. Пиши ми на лично ако не искаш да го споменаваш в темата.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 16 яну 2012 12:54

vito9 написа:...

Колега, не се заблуждавай, че връзката между температура на масло и охладителна система е толкова пряко зависима. Както писахме и по-нагоре - маслото загрява от триенето в мотора, и държи по-висока температура от тази в охладителната система. Даже и при неизправен термостат, който ще ти държи 75гр да речем, като я режеш до 4000-5000 дали температурата на маслото ще остане 75? Та идеята ми е, че колко ще си запази смазочните качества едно масло, зависи от начина на каране, и натоварването на мотора, а не толкова от термостат. Зимата е намалила маслоразхода вероятно защото си променил стила на шофиране спрямо условията.

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Пон 16 яну 2012 12:56

1-во сипах репсол 10 в 40 пьлна синтетика след това половинка някакво наливно след това 2-пати по 1 литьр лукоил полувинка алпин.... но основното си беше репсол
а пак за термостата смятам че точно това се получава...ии в автокьщите го знаят това много добре! за това ако някой си копува кола да гледа да е сьс здрав термостат!

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Пон 16 яну 2012 13:13

сьщо искам да попитам ако сложа 15 в 40 не трябва ли да даде по малак разход на маслото ?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 16 яну 2012 13:21

Ако ти гори почти литър на 1000км вискозитет на масло няма да помогне. Това си е явна неизправност, и то сериозна. Както каза и колегата по-нагоре - 800гр на 1000км едва ли е само от гумички. Пък и се писа какво всъщност значат индексите 10 и 15 и трябва да можеш сам да си отговориш на въпроса.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”