Въпроси за VW Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nishto
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за VW Vento

Мнениеот nishto » Вто 21 юни 2011 23:29

Здравейте,не разбирам почти нищо от коли...въпросите са ми прости и смешни,но на мен не са ми ясни нещата и ще ви попитам...

1.За какво са тези копчета на предната лява врата http://store.picbg.net/pubpic/75/9B/cb9 ... 54759b.JPG
2. http://store.picbg.net/pubpic/63/ED/726 ... c463ed.JPG на снимката съм номерирал различни неща от таблото,за номер 1 искам да попитам защо ми свети ABS-a,повреден ли е нещо или накладките на спирачките са за сменяване...номер 2 това там не го разбирам за какво е този знак...номер 3 какво се включва там,номер 4 са късите светлини,номер 5 също не знам какво се регулира с него,номер 6 предполагам,че се мести по някакъв начин светлината на фаровете,(нагоре и надолу),така ли е ?
3. http://store.picbg.net/pubpic/B7/1A/846 ... 3fb71a.JPG номер 1 трябва да е копче за баса...номер 2 за какво е ?...номер 3 са запаметени станции на радиото...номер 4 нямам идея за какво са тези копчета ?
4.Колата я карам на метан и искам да ви попитам,колко й е обема http://store.picbg.net/pubpic/74/42/9e5 ... ce7442.JPG някъде четох,че е 50л. :lol: (би трябвало да е около 10...)
5.Как мога да превключа на бензин,има някакво копче,вляво до седалката http://store.picbg.net/pubpic/14/70/49c ... d71470.JPG ,то мисля,че пуска бензина,но сигурно и трябва да спра метана,което става от Lovato-то... http://store.picbg.net/pubpic/7F/4C/2f2 ... 157f4c.JPG
6.http://store.picbg.net/pubpic/8C/AF/3c0 ... d58caf.JPG със номер 1 мисля,че се нулира "Trip",а с номер 2 се сверяве часа ?
7.Ще ми обясните ли каква е тая характеристика,като се говори за коли винаги се споменава,примерно на вентото мисля,че е ЕДНО И ОСЕМ,има и примерно 2.4 и т.н...

Както виждате хич не разбирам от коли,колата е на баща ми,а той е в чужбина сега и така реших вас да попитам...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Въпроси за VW Vento

Мнениеот zfa159 » Сря 22 юни 2011 8:45

по снимка 1 - това е управлението на електрическите огледала на колата.С копченцата L и R определяш дали регулираш лявото или дясното.Съответно другото копченце е като джойстик,с 4 отделни копченца за нагоре,надолу,на ляво и на дясно.
От снимката 2 :
номер 1 - индикатор за проблем с АБС-а.Ако свети псотоянно,значи системата има проблем и трябва да се види на диагностика с компютър за какво точно става дума.Със сигурност не е заради изхабени накладки.
номер 2 - индикатор за включени заветлини за мъгла (така като гледам,задни).Те се включват от копчето за фаровете,като го пуснеш на габарити и го издърпаш към теб.Когато работят лампичката светва с жълто-оранжево.
номер 3 - индикатор за включени габаритни светлини.Светва зелено,когато колата е на габаритни светлини.
номер 4 - до колкото помня това не е лампичка,а само картинка,че в това си положение,ключа за фаровете пуска къстие светлини на автомобила (съответно от лостчето на волана можеш да превключиш на дълги светлини).
номер 5 - то служи за регулиране на светлината на таблото.Примерно вечер,ако ти свети много силно таблото или много слабо,регулираш с това.
номер 6 - регулиране на височната на фаровете - използва се за да регулираш колко високо светят фаровете.Идеята му е ,ако си натоварил колата,да можеш да наведеш фаровете за да не заслепяваш отрещните коли.Също така при мъгла можеш да си навеждаш фаровете,за да може да светят пред теб и да виждаш по-добре.То работи само,когато колата е на къси светлини.
За радиото,метана и бензина,не мога да помогна.
За таблото също ще те излъжа,колегите ще ти кажат.
За характеристиката на двигателя - това е работен обем на двигателя най-общо казано.В големия регистрационен талон на колата е записан работния обем на двигателя,примерно 1781см3 .Ако искаш,напиши номера на двигателя (също го има в талона) за да ти кажем какъв точно двигател притежава твоето Венто.
:beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 22 юни 2011 8:53

nishto написа:3. номер 1 трябва да е копче за баса...номер 2 за какво е ?...номер 3 са запаметени станции на радиото...номер 4 нямам идея за какво са тези копчета ?

Изображение

Номер 2 от радиото е за "високите", на немски е написано. От оградените на номер 4 би трябвало да бъдат режимите на радиото - там къси вълни, средни и такива за честотите и обхвата. Пробвай в район, който има добър радио сигнал да ги натискаш и да гледаш какво пише на екрана, няма как да му направиш нещо непоправимо. :beer

Колегата zfa159 ти е обяснил за другите неща доста добре, но за бензин/метан трябва си човек, който рабира да я погледне за да не стане сакатлък нещо... :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 22 юни 2011 8:59

nishto написа:6. със номер 1 мисля,че се нулира "Trip",а с номер 2 се сверяве часа ?

Изображение

Така е както си описал колега, с натискане на левия бутон сменяш режима на екранчето дали ОДО или ТРИП да показва и чрез задържане се нулира "дневния пробег". Десните са си за часовника. Поздрави!

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Сря 22 юни 2011 10:56

супер сте :)
мерси много,повечето неща ги разбрах :D

само да попитам за това "по снимка 1 - това е управлението на електрическите огледала на колата" къде са тези електрически огледала ?

"номер 2 - индикатор за включени заветлини за мъгла (така като гледам,задни).Те се включват от копчето за фаровете,като го пуснеш на габарити и го издърпаш към теб.Когато работят лампичката светва с жълто-оранжево."
копчето за фаровете как да го пусна на габарити,предполагам трябва да е в средата тоест номер 3 от снимката http://store.picbg.net/pubpic/63/ED/726 ... c463ed.JPG и след като го сложа там,дърпал левия лост към мен,така както включвам дългите светлини ? (на мен не са ми ясни фаровете за мъгла и габаритните светлини,не знам откъде да ги пускам и не знам как светят,габаритните предполагам,че светят там от снимката http://store.picbg.net/pubpic/82/D3/e27 ... a082d3.jpg ,а отзад светят ли,а тези за мъгла не знам откъде светят,дали само отзад или само отпред или пък и отзад и отпред...)

"номер 6 - регулиране на височната на фаровете - използва се за да регулираш колко високо светят фаровете.Идеята му е ,ако си натоварил колата,да можеш да наведеш фаровете за да не заслепяваш отрещните коли.Също така при мъгла можеш да си навеждаш фаровете,за да може да светят пред теб и да виждаш по-добре.То работи само,когато колата е на къси светлини."
хмм значи не работи за дългите... ?

"За характеристиката на двигателя - това е работен обем на двигателя най-общо казано.В големия регистрационен талон на колата е записан работния обем на двигателя,примерно 1781см3"
Значи това показва какъв е обема на двигателя,тоест вътре в него колко място има за горенето на горивото,колкото повече,толкова по-мощно е МПС-то,така ли :lol:

"Номер 2 от радиото е за "високите", на немски е написано"
какво да разбирам под "високите" какво регулира това ?

Мерси за отговорите :beer:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 22 юни 2011 13:49

nishto написа:само да попитам за това "по снимка 1 - това е управлението на електрическите огледала на колата" къде са тези електрически огледала ?

Огледалата колега са на предните врати, с L и R избираш кое огледало да размърдаш и настроиш, по принцип би трабвало да работят, овсен ако някой не е променял нещо по тях или има нещо по системата в неизправност.

nishto написа:"За характеристиката на двигателя - това е работен обем на двигателя най-общо казано.В големия регистрационен талон на колата е записан работния обем на двигателя,примерно 1781см3"
Значи това показва какъв е обема на двигателя,тоест вътре в него колко място има за горенето на горивото,колкото повече,толкова по-мощно е МПС-то,така ли :lol:

Грубо да, колкото по-голям е обема грубо е по-голяма и мощността, има си доста изключения, но като цяло е така. Примерно има 3 литра дизеларка 100 коня има и 3 литра бензинка 200 коня както и 1,3 с 230 коня, но са от различни години и различни технологии. Освен мощността в права пропорция расте и данъка, гражданската и прочие. mhihi

nishto написа:"Номер 2 от радиото е за "високите", на немски е написано"
какво да разбирам под "високите" какво регулира това ?
:

Високите са "пищялките" докато ниските са басовете. :beer

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Сря 22 юни 2011 14:52

:beer :beer

Последна промяна от nishto на Сря 22 юни 2011 17:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 22 юни 2011 16:59

Колега обърка ме, за плафони или огледала питаш, че 5 пъти чета и не мога да схвана...

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Сря 22 юни 2011 17:24

Сори, не се сдържах...... :shock

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Сря 22 юни 2011 17:50

:) :)

Последна промяна от nishto на Вто 17 яну 2012 0:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 24 юни 2011 13:46

Иначе какво е впечатлението ти от колата колега след първи срещи? Просто ми е интересно... :beer

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Пет 24 юни 2011 15:28

ми на мен ми харесва много колата,върши ми отлична работа,всеки ден си я карам,не харчи много,1992г. е и е на 260 000 км,мисля,че е около 80-90 к.с.,обаче си върви доста добре,като за кола на метан 8)

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Сря 29 юни 2011 23:35

абе хора,някой може ли да ми каже колко е капацитета на бутилката метан ??? Тя е отзад в багажника,попринцип като на LOVATO-то остане само 1 зелена светлинка да свети аз отивам да зареждам,и пълня по 5л... http://store.picbg.net/pubpic/E6/3C/bda ... b0e63c.JPG колко е обема,някой може ли да каже ?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 30 юни 2011 14:21

На бутилката трябва да има табелка с данни или направо да са щамповани върху нея. На снимката се вижда само част от нея.
Ако няма данни или бутилката е някаква самоделна изработка или табелката липсва.

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Вто 17 яну 2012 0:00

Здравейте,искам да задам още няколко въпроса по колата,1-во за радиото как мога да си настроя с 1,2,3,4 да ми излиза дадена станция?
2.Абе хора сутрин като има скреж по стъклата(като са замръзнали),кой е най-добрият метод за изчистване,да пръсна с течноста за чистачките или да бърша по някакъв начин ?
3. когато се изпотяват стъклата,какъв въздух трябва да пусна за да се изчисти стъклото,аз намирам логика и в пускането на топъл и на студен въздух..?
4.Отскоро нещо скоростнака кутия ми е малко "дървена",тоест твърдичка,по-тегаво се сменят скоростите,знам,че има начин да се оправи това,не знам дали трябва масло някъде да се сложи или как стават нещата ?
5.ABS-а на колата ми е адски странен,все си мисля,че не работи правилно,тоест спира бавно...то хубаво,че колелата не се блокират и запазваш контрол върху автомобила,но имам чувството,че спирам бавно.Когато натисна педала докрай се чува едно тракане,което ограничава педала (мисля,че това е нормалво за абс системите),та това тракане,когато се движа по сняг се появява доста по-рано,тоест съвсем леко като натисна педала и започва да трака и се чуда дали има такава зависимост,абс-а да се "активира" различно,в зависимост от "настилката".Има ли някакви настройки на тоя абс,примерно да се "затегне"(естествено в сервиз)(накладките са новички)?

Ами мисля,че това са ми неясните неща засега :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”