Колеги помагаите много висок разход на гориво
Колеги помагаите много висок разход на гориво
Колеги колата е VW Passat 1.9tdi 130k.s.2002г.изведнаж започна да дава страшен разход 14 в града колата е автомат промени се и варвенето.Та отидох на диагностика и нищо само едната дюза имаше леки отклоненич и нисто друго всичко е ок. смениха някакви оплатнения на дюзите и се стигна до смяна на компютар понеже всичко друго е ок.след смяната колата промени варвенето в по добро но разхода остана сащия.Ако нчкои има някаква идея от каде може да е проблема сте сам му благодарен да помогне.А колата няма никакви течове на гориво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги помагаите много висок разход на гориво
колега варианти много но от разказа ти според мен първото което трябва да направиш е да си смениш майстора
не може е така от нищото и да се сменяват компютри ...

точно защото е от нищо всичко е ок по колата и наистина като се смени компютара колата варви много по добре но разхода си остана сащия е това е загадката 

Колега,
Имам абсолютно същата кола. Лятото ми даваше 9-10 от нас до работа - 2 км или общо 5 минути каране. Като покарам повечко из града ми дава 8-8.5. Това е лятото в София. Сега зимата за тези 2км до работа днес примерно ми изписа 15 разход. Обикновено е 12-13 като падне под 0 градуса. И е съвсем нормално за този мотор автоматик и то за 2км! Иначе преди седмица извънградско ми даде 6 разход за 300км. Прави си изводите. Кажи сега най-важното: Колко км минаваш за да ти даде този разход, загрява ли въобще колата, в задръствания ли караш и в София ли? Ако отговорите са ти като моито по-горе, то разхода ти е напълно нормален! Кажи по-подробно кога, къде и за колко км ти дава разхода и тогава да коментираме
Имам абсолютно същата кола. Лятото ми даваше 9-10 от нас до работа - 2 км или общо 5 минути каране. Като покарам повечко из града ми дава 8-8.5. Това е лятото в София. Сега зимата за тези 2км до работа днес примерно ми изписа 15 разход. Обикновено е 12-13 като падне под 0 градуса. И е съвсем нормално за този мотор автоматик и то за 2км! Иначе преди седмица извънградско ми даде 6 разход за 300км. Прави си изводите. Кажи сега най-важното: Колко км минаваш за да ти даде този разход, загрява ли въобще колата, в задръствания ли караш и в София ли? Ако отговорите са ти като моито по-горе, то разхода ти е напълно нормален! Кажи по-подробно кога, къде и за колко км ти дава разхода и тогава да коментираме

Колега този разход ми го дава при загряла кола два пати я засичам пално пално и обикалям из софия като някои бакшиш да навартя 100км като се има в предвид че сам я засичал по обяд когато няма задраствания.Иначе сам сагласен че зимата харчи повече ама не и постояно 14-14.5л
- nba_star
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм със същият мотор, но колата не е автоматик и също имам проблем с разхода- на място моментен разход ми дава 1л/час-1.3л/час и то при загряла кола. Извънградско с триста зора го свалям до 6/100 с възможно най-икономичното каране. Моля ако някой има на представа от какво може да идва проблема да сподели!
КОлега deap, явно има някакъв проблем, защото 14-15 загряла и без гоелми задръствания е прекалено! Виж на "N" колко ти дава моментен разход, мен при палене студена е 0.7л/час, като загрее е 0.5л/час... та виж при теб как е. Иначе с друго не мога да ти помогна...съжалявам. Закачете я на ВАГ-Ком и вижте за някакви грешки... Кога си сменял филтри последно? Пуши ли? Така и така се возиш в града по 100км, та вземи направи кръгче до Пазарджик и обратно, за 180-200км извънградско виж какво ще ти изгори, ама не я настъпвай много...примерно 110-120... мен до 120 в това време за 300км извънградско ми дава 6-6.5! Та виж ги тези работи и кажи какво е положението...
За колегата, който казва, че му дава 1.0-1.3л/час на свободна, та това са двойни и повече стойности от нормалното за загряла кола?! Колега, много е това, също препоръчвам диагностика...колко оборота ти държи колата на свободна?
Съжалявам, че не мога да помогна почти с нищо, но като цяло ви казвам какво е положението с моята кола в момента...
За колегата, който казва, че му дава 1.0-1.3л/час на свободна, та това са двойни и повече стойности от нормалното за загряла кола?! Колега, много е това, също препоръчвам диагностика...колко оборота ти държи колата на свободна?
Съжалявам, че не мога да помогна почти с нищо, но като цяло ви казвам какво е положението с моята кола в момента...
- nba_star
- Автомобил:
- Двигател:
Да знам че е много и аз от това се притеснявам:( На диагностиката не показва никакви грешки... Съмнява ме нещо дебитомера, защото пробвах какъв разход ще даде без дебитомер(с разкачена букса) и се оказа че показва същият разход... Нямам никакви проблеми с вървенето на колата и с мощноста.