Опит за кражба или вандализъм? Някой да има такава капачка?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Опит за кражба или вандализъм? Някой да има такава капачка?

Мнениеот VWGT » Вто 17 яну 2012 11:33

имам следния въпрос: апашите през ВАГ-КОМ буксата само байпасват имобилайзера и другите фабрични защити, и после палят през ключа (или каквото остане от ключалката), или направо палят колата с ПЦ-то от буксата ?

Пасат 5-5.5 може ли да се пали през vag-com ?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 яну 2012 12:16

Байпайсва се иммото, ама далеч не през вагком. За това махате диагностичната букса и спите по-спокойно, ама ако и стане нещо на колата става кофти mhihi Лошото е че ако са я набелязали спасение няма, на въже ще я откраднат като не могат да я запалят :|

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 17 яну 2012 13:15

така де, през буксата. Но да разбирам, че пак им трябва ключалката, за да пуснат ток до стартера, за да запалят, компа сам не може да му каже "пали" ?

Потребителски аватар
komandera
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател:

Мнениеот komandera » Вто 17 яну 2012 19:05

Ключалката ти я разбиват и палят с патрона от вратата или отвертка.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 яну 2012 19:17

Успех hu66 кл=чалка да я отвориш толкова лесно с отвертка mhihi Има си декодери и други интересни инструменти пред които този модел кл=чалки са безсилни, разбива се патрона на запалването или декодира дава се на контакт, килва се иммото и палят всеедно е жигула. Всичко описано горе може да се намери на свободно продаване в нета, стига да знаеш как да го търсиш. Общо взето Г4 и ваг групата от неговото поколение е детска игра да се запали и открадне, ако няма допълнителни защити :lol:

п.с някой да не си помисли че съм джамбаз, тези неща ги изучавам в университета :applause: за това и не съм на 100% сигурен в думите си, но "по учебник" би трябвало нещата така да се случват :wink:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 17 яну 2012 19:26

Aprilia написа:Успех hu66 кл=чалка да я отвориш толкова лесно с отвертка mhihi Има си декодери и други интересни инструменти пред които този модел кл=чалки са безсилни, разбива се патрона на запалването или декодира дава се на контакт, килва се иммото и палят всеедно е жигула. Всичко описано горе може да се намери на свободно продаване в нета, стига да знаеш как да го търсиш. Общо взето Г4 и ваг групата от неговото поколение е детска игра да се запали и открадне, ако няма допълнителни защити :lol:

п.с някой да не си помисли че съм джамбаз, тези неща ги изучавам в университета :applause: за това и не съм на 100% сигурен в думите си, но "по учебник" би трябвало нещата така да се случват :wink:

Странно ти каде учиш ?
...Пък нали Г5 има уж по-добър иммо , не е ли по защитен , а гледам и тях ги крадат..

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 яну 2012 19:41

StS написа:
Aprilia написа:Успех hu66 кл=чалка да я отвориш толкова лесно с отвертка mhihi Има си декодери и други интересни инструменти пред които този модел кл=чалки са безсилни, разбива се патрона на запалването или декодира дава се на контакт, килва се иммото и палят всеедно е жигула. Всичко описано горе може да се намери на свободно продаване в нета, стига да знаеш как да го търсиш. Общо взето Г4 и ваг групата от неговото поколение е детска игра да се запали и открадне, ако няма допълнителни защити :lol:

Странно ти каде учиш ?
...Пък нали Г5 има уж по-добър иммо , не е ли по защитен , а гледам и тях ги крадат..

G5 до колкото знам е hu66 2-ро поколение, което май с нищо не се различава от 1-вото и за г5 има разни модули които се слагат в диагностичната букса (умишлено не казвам имена и производители) и колата забравя че има иммо. Да не говорим че при по-старите поколения на иммо-то, е достатъчно да имаш табло и чип обучен за таблото и можеш да си повършееш по ваг групата.

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Вто 17 яну 2012 20:20

С две думи и аз минах от там...да кажа на автора на темата,че не се маха и капачката около патрона ако се борави с "тирбушон"...за непознати или тези които си мислят,че карат непробиваеми танкове искам да кажа само да не живеят в заблуда...и щом някой тук спомене за начин за отваряне да не се упреква веднага,че е крадец...а да помисли малко преди да напише някоя глупост...аджеба човека може да е изгорял вече или не съвсем както автора и аз...и следователно да е е поинтересувал как стават нещата за да вземе превантивни мерки...и ако се замислите ще видите.че да вземете мерки трябва предварително да се запознаете за начините на отваряне и палене и да се работи върху тяхното предотватряване....МНОГО уважаван тук колега от форума /ел.специалист/ имена не споменавам по разбираеми причини ми каза след като ходих с моя Пасат да ми обучи на ново иммо и двата ключа,че кадърен крадец може да запали колата и през букцата на касетофона!!!! за тия които са с КАН....така че,сметнете вие...шинтирайте си тест букси...слагайте алармички...начини хиляди...да,може да ги забавите,затрудните...малко повече време ще им трябва..не 5-6мин а 12-15....но набелязана ли е колата...тва е...освен да и махнеш двг-то спасение няма...тук говоря за коли които наистина има смисъл..а не голф 4,пасат 5,5.5 и т.н.Колефга автор да си сложи тапа от дръжка на задна врата...а не да си търси нова ключалка това е съвет на първо четене...след това да се обърне към кадърен...как да го кажа не знам...ама дано чете между редовете и се сети...и въпросния може и му помогне да сложи някоя и друга хитринка...

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 яну 2012 20:36

jrc2 написа:С две думи и аз минах от там...да кажа на автора на темата,че не се маха и капачката около патрона ако се борави с "тирбушон"...за непознати или тези които си мислят,че карат непробиваеми танкове искам да кажа само да не живеят в заблуда...и щом някой тук спомене за начин за отваряне да не се упреква веднага,че е крадец...а да помисли малко преди да напише някоя глупост...аджеба човека може да е изгорял вече или не съвсем както автора и аз...и следователно да е е поинтересувал как стават нещата за да вземе превантивни мерки...и ако се замислите ще видите.че да вземете мерки трябва предварително да се запознаете за начините на отваряне и палене и да се работи върху тяхното предотватряване....МНОГО уважаван тук колега от форума /ел.специалист/ имена не споменавам по разбираеми причини ми каза след като ходих с моя Пасат да ми обучи на ново иммо и двата ключа,че кадърен крадец може да запали колата и през букцата на касетофона!!!! за тия които са с КАН....така че,сметнете вие...шинтирайте си тест букси...слагайте алармички...начини хиляди...да,може да ги забавите,затрудните...малко повече време ще им трябва..не 5-6мин а 12-15....но набелязана ли е колата...тва е...освен да и махнеш двг-то спасение няма...тук говоря за коли които наистина има смисъл..а не голф 4,пасат 5,5.5 и т.н.Колефга автор да си сложи тапа от дръжка на задна врата...а не да си търси нова ключалка това е съвет на първо четене...след това да се обърне към кадърен...как да го кажа не знам...ама дано чете между редовете и се сети...и въпросния може и му помогне да сложи някоя и друга хитринка...

Дали тапа или ключалка все тая пак може да се изкорми, ваг е много смешно измислен, защото ключалката се държи на една смешна ламаринка. Истината е в модифицирането отзад на бравата, всеки може да прочете по нета за golf mk4 delocking и да види кое как се прави, англичаните са го измислили преди доста време, лошото е че собственика се прощава нацяло с ключалките и недай си Боже компютъра да си забрави дистанционното си оставате отвънка :applause:
Може доста неща да се направят за защитата и е полезно, не че колата става невъзможна за крадене, но става трудна и ако крадците са "адреналинки" на 5-тата минута са я заебали. Кражба на въже също не е изключен вариант, въпреки че човек който много си обича колата може с леко замисляне и на това да намери начин как да ги препъне крадците mhihi
Изобщо играта е на котка и мишки и в заключение правете си каско да се знае че сте направило каквото трябва пък да става каквото ще :applause:

п.с трудна работа през касетофона, ама като знам че на повечето е вързан по Кл некой напреднал може и от там да действа :lol:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 яну 2012 9:54

мойте въпроси са точно в тази посока, искам да се запозная с принципа, за да си измисля решението сам. Ако колата е автоматик, това с въжето нема да стане докато не се запали => трябва да се шунтира паленето, като че ли най-добре е да се шунтира ГНП-то, после стартера и накрая кабелите на ключа. Доколкото разбирам през разните букси се прецакват само иммотата. Разбира се ако се заиграеш с диагностичната букса също можеш да ги забавиш, а в крайна сметка в 90% от случайте времето е от значение. От спайдер мен спасение няма, но ние не търсим 100%ното такова (което за съжаление е само КАСКО).

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 18 яну 2012 18:03

Колеги тъжно е че трябва да си пазиме 8-14г автомобили все едно са совалки на НАСА, не може Г4 на цели 14г и да искат да я крадат, това не е държава..

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 18 яну 2012 18:17

StS написа:Колеги тъжно е че трябва да си пазиме 8-14г автомобили все едно са совалки на НАСА, не може Г4 на цели 14г и да искат да я крадат, това не е държава..

Мойта я рабиха в Италия, добре че имах няколко коза а те не са имали време, не е до държавата, караме народен автомобил и трябват евтини части :wink:

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Сря 18 яну 2012 18:39

[/quote]
Мойта я рабиха в Италия, добре че имах няколко коза а те не са имали време, не е до държавата, караме народен автомобил и трябват евтини части :wink:[/quote]

Така е.по една или друга причина смених марката..към една по неразпространена но не по лоша кола...сравнително нова /под 10г/ и да ви кажа...и каско нямам....ама като гледам не и се и оглеждат много...така че...колегата е прав...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 18 яну 2012 18:56

VWGT написа: Разбира се ако се заиграеш с диагностичната букса също можеш да ги забавиш, а в крайна сметка в 90% от случайте времето е от значение.

Мда, диагностичната букса... Сменяш я с друга, непозната за крадеца и се ползва преходник към стандартната букса при нужда от диагностика. :deal
Aprilia написа:Мойта я рабиха в Италия

Все пак в Италия има и доста българи... mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”