Завода производител казва още че разход литър масло на 1000км е нормално. Ако твоята кола яде по 1 литър на 1000 км ще го приемеш ли за нормално? Завода производител казва, че един път ако източиш антифриза, не трябва да го връщаш обратно, а да налееш нов, като антифриза е добре да бъде на завода производител. Да не говорим за смъртния грях да налееш различна течност от антифриз. Вода например.
Да шофьофираш с две годишна спирачна течност и нагоре е изключително опасно. Но с 160-170км/ч е по-безопасно, защото спирачната течност е нова.
Незнам някъде да съм написал, че спирачната течност не трябва да се сменя. Просто не съм съгласен със срока.
Понеже ще има пак неразбрали, да си формулирам кратко позицията:
Спирачната ми течност в колата е над 3 годишна. С едно пособие я измервам и ако съдържанието на вода в нея е над 1-2%, светва червената лампичка. Ако е добре, логично светва зелената лампичка. Но не съм се интересувал на какъв принцип работи. Дали е някакъв вид рефрактомер или се мери електропроводимостта или нещо друго, но не е китайски от магазин по левче. Една година съм над предписания срок от завода производител, а течността е със съдържание на вода под 2%. Каква е причината да я сменям? Освен това и жигулката си върви та пушек вдига. Само дето не може да върви толкова бързо, че да избяга от ръждата.
На тези които ще ме оборват веднага им давам контра-аргумент, преди да са написали нещо:
Да караш над ограничението на скоростта е по-безопасно или да направиш този смъртен грях и да шофираш безотговорно и безразсъдно със остаряла спирачна течност над цели две години? Днес, колко пъти минахте над ограничението?

С това няма как да не се съглася!
Първата ми работа като ме направиха модератор беше да си затрия близо 30% от безсмислените мнения