Какво мислите за тази компютърна конфигурация?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво мислите за тази компютърна конфигурация?

Мнениеот nikson85 » Сря 18 яну 2012 3:33

Vlad777 написа:Наскоро купих:

Дъно: GA-A75M-S2V (AMD A75, FM1, PCI-E2.0x16, 2 DDR3, HD audio, SATA 6Gb/s, USB 3.0)

CPU: AMD X4 631 (Athlon II X4, 2.6 GHz, 4.0 MB Cache)

RAM: 8GB (Kingston 2x4GB - KHX1600C9D3B1K2/8GX)

Video: Sapphire Radeon HD 6850 256bit 2GB DDR5

Захранване: 430W - марката не помня.

За всичките тези неща и с малко отстъпка дадох точно 720 лв. с включено ДДС (600 лв без ДДС)

Имах си и кутия, мишка, клавиатура и 500 GB SATA 6Gb/s HDD.
с посочената конфигурация всяка една игра ще върви на максимални детайли. какво повече искаш от това

За момента няма игра, която да не е тръгнала и не се играе на Ultra Max настройки на Full HD - закачен е директно за телевизора и седи зад него.

Изключително съм доволен от тази конфигурация. Избрах го защото:
- Видеото е с изключителни оценки по ревютата, което и на практика е така
- USB 3 и USB 2 - ще мога да го ползвам и като навлезе масово
- SATA 6Gb/s - работи по най-бързия протокол с бързи дискове
- Дъното и процесора са сравнително евтини, а мен най-вече ме интересува GamePlay/Multimedia, а не мощен процесор.

Реално и повече пари да имах за даване пак тази конфигурация щях да избера, защото над нея вече е изхвърляне и не ми е необходимо за целта, а именно - мултимедия в хола.

с посочената конфигурация всяка една игра ще върви на максимални детайли. какво повече искаш от това

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 18 яну 2012 12:22

на единия ми племенник скоро купиха това:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544245

Ти казваш, че имаш хард и кутия, но има малко подробности:
:arrow: В тази конфигурация харда, който предлагат е доста бърз и не знам сегашния ти дали е 7200rpm 6Gb/s ама ако е по-бавен е по-добре да го смениш.

:arrow: Никъде не каза с каква кутия и какво захранване си. Да не стане като при мен преди 2 години като купих видео карта, която иска минимум 450W захранване. Слагам я (без да прочета упътването на картата :Mr Green Fun ) и моето захранване почва да пече на поразия. Отварям мануала на картата и гледам Power requirments 450W, гледам моето захранване - 350W. Та от зор заман бягах в магазина за ново захранване.

:arrow: Видеото, което дават с тая конфигурация е доста апетитно.

Минусите са, че са ползвали евтина рам и дъно, но въпреки това машинката лети.

П.С. трябва да се поддържат AMD, че ако фалират Intel ще прави каквото си иска с цените :talk:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 18 яну 2012 13:13

radi_nrj написа:на единия ми племенник скоро купиха това:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544245

Ти казваш, че имаш хард и кутия, но има малко подробности:
:arrow: В тази конфигурация харда, който предлагат е доста бърз и не знам сегашния ти дали е 7200rpm 6Gb/s ама ако е по-бавен е по-добре да го смениш.

:arrow: Никъде не каза с каква кутия и какво захранване си. Да не стане като при мен преди 2 години като купих видео карта, която иска минимум 450W захранване. Слагам я (без да прочета упътването на картата :Mr Green Fun ) и моето захранване почва да пече на поразия. Отварям мануала на картата и гледам Power requirments 450W, гледам моето захранване - 350W. Та от зор заман бягах в магазина за ново захранване.

:arrow: Видеото, което дават с тая конфигурация е доста апетитно.

Минусите са, че са ползвали евтина рам и дъно, но въпреки това машинката лети.

П.С. трябва да се поддържат AMD, че ако фалират Intel ще прави каквото си иска с цените :talk:

те винаги са ползвали нещо евтино иначе откъде ще си избият парите от частите. при мен са използвали евтино захранване, което изгоря за една година и после взех от приятел захранване и то изгоря и сега съм с ново захранване.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 18 яну 2012 13:24

nikson85 написа:те винаги са ползвали нещо евтино иначе откъде ще си избият парите от частите. при мен са използвали евтино захранване, което изгоря за една година и после взех от приятел захранване и то изгоря и сега съм с ново захранване.

Ново ама какво и колко вата?

За рамта няма проблем, че е евтина. Най-голям брак има при скъпите памети защото често работят на ръба на възможностите си mhihi.
При дъната нещата са почти аналогични...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 18 яну 2012 13:29

моета конфигурация в момента е
процесор АМД атлон 64 бит 2х 2.7 гхз дал кор 5200+
дъно биостар с 2 гнезда за рам х2гб макс , но е с една пръчка 2 гб в момента
видео енвидиа 64 бита 512мб 9500гт 600хз
захранване 460вата , можеби 60% ефективност.
ако правя промени мисля да кача с още 2гб рам и видео карта с 128бита с 1гб памет.
и едно захранване на фортрон с 500вата.
и едно охлаждане за процесор , че перката не стартира в началото и винаги я врътвам на ръка и тя тръгва.
и после следва инсталация на 64 битова операциона система на уиндолс 7 за да се ползва двуядрения процесор пълноцено и съм аз :mrgreen:
питам се дали не мога да взема дидео 256 бита , но ме съмнява дали процесора и дъното ще издържат пък и до момента няма игри които да вървят на тези компоненти на макс.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 18 яну 2012 15:15

За Фортрона много внимавай какво ще вземеш, че са се появили едни боклуци – не мога да определя дали е менте или просто няква минимално евтина серия на Фортрон уж няква Hexa се води но изобщо не е тези ватове, да не говорим, че мойто старото 400в е с два пъти по-дебела жица. Прави си сам сметката онова дали ще е 550-650в mhihi mhihi mhihi

П.П.: Я дайте да видим захранването на линка от JAR Comp.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 18 яну 2012 16:35

Никсън, постарай се малко с правописа, че много трудно се четеш така... :!:

1. Обясни какво имаш предвид и какво общо има 64-битовата система с двете ядра на Атлона ти?
2. Как изчисли ефективността на захранването? Как направи измерванията?
3. Дали видеото е 128 или 256 бита няма пряко отношение към това дали дъното и процесора ще издържат, но е възможно да си с AGP, а не PCI-e, което ти обезсмисля задачата.
4. Какво имаш предвид с "до момента няма игри които да вървят на тези компоненти на макс"?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 18 яну 2012 16:53

escrime написа:Никсън, постарай се малко с правописа, че много трудно се четеш така... :!:

5. Какво общо има това с първоначалната конфигурация?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 18 яну 2012 16:57

slimmer написа:5. Какво общо има това с първоначалната конфигурация?

Има, някой части от тоя комп смята да ги ползва на новия ;) - Захранване, Кутия, Хард.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 18 яну 2012 17:05

radi_nrj написа:Има, някой части от тоя комп смята да ги ползва на новия ;) - Захранване, Кутия, Хард.

Може, аз след тези всичките писаници друго разбрах, ама то стана доста объркано. Изцяло нов ли (според първия пост), само захранване плюс видеокарта ли (според последния пост)... Така или иначе захранването сигурно си заминава след нова видеокарта, да не говорим за след изцяло нови чаркове.

П.п. Най-вероятно ще трябва нова клавиатура, на която най-малкото да ѝ работи Shift-а... :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 18 яну 2012 17:48

Харда ако не е SATA, а като гледам другите компоненти, най-вероятно не е, ще съсипе всичките останали компоненти, които ще се купят :beer.

П.С. Въобще, ако има ИДЕ контролер на предстоящото ново дъно...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 18 яну 2012 19:24

Повечето нови дъна изобщо нямат IDE.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 19 яну 2012 2:45

escrime написа:Никсън, постарай се малко с правописа, че много трудно се четеш така... :!:

1. Обясни какво имаш предвид и какво общо има 64-битовата система с двете ядра на Атлона ти?
2. Как изчисли ефективността на захранването? Как направи измерванията?
3. Дали видеото е 128 или 256 бита няма пряко отношение към това дали дъното и процесора ще издържат, но е възможно да си с AGP, а не PCI-e, което ти обезсмисля задачата.
4. Какво имаш предвид с "до момента няма игри които да вървят на тези компоненти на макс"?

когато си с 32 бита операциона система , а процесора ти е 64бита ти не го използваш на макс. и друго трябват ти 4 гб рам памет за 64битовата версия на уиндолс 7, защото само уиндолс 7 заема 1.5 гб рам памет при 64 битова версия. така ще ползваш процесора на макс и той ще е по-бърз. съответно и захранването трябва да го бива и както казах по-горе да си с 4 гб рам памет най малко , ако си само с 2гб с уиндолс 7 ще цикли стабилно при инсталиране на 64битова версия. за игрите искам да кажа, че почти всяка нова ще тръгне.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 19 яну 2012 11:36

nikson85 написа:когато си с 32 бита операциона система , а процесора ти е 64бита ти не го използваш на макс. и друго трябват ти 4 гб рам памет за 64битовата версия на уиндолс 7, защото само уиндолс 7 заема 1.5 гб рам памет при 64 битова версия. така ще ползваш процесора на макс и той ще е по-бърз. съответно и захранването трябва да го бива и както казах по-горе да си с 4 гб рам памет най малко , ако си само с 2гб с уиндолс 7 ще цикли стабилно при инсталиране на 64битова версия. за игрите искам да кажа, че почти всяка нова ще тръгне.

Подчертаните неща не са верни. Ако си ги чел някъде - смени източника на информация. Ако сам си стигнал до тези заключения - започни да четеш.

Относно нова конфигурация и/или нови компоненти към сегашните - колегите ти обърнаха доста внимание. За да се помогне с повече кажи точно каква машина ползваш в момента, колко пари си отделил и на какви резултати се надяваш.

Иначе само си чешем езиците.

П.П.: Вярно е, че изискванията за 64-битов Windows 7 са различни от тези за 32-битов, но съвсем не са това, което ти си написал!
П.П.2: 64-битовата операционна система може да направи много неща, но не и процесорът ти по-бърз!

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Чет 19 яну 2012 13:40

уиндос-а заема толкова рам /при спазени мин. изисквания/ колкото има
при мен:
2 Gb RAM - заети 20-25%
при 8 Gb RAM - заети 15%
в момента съм с атлон Х3 /отключени 4 ядра/, 3.1 GHZ, видео 6850 и не мога да твърдя, че всички игри вървят на макс настройки

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”