Oт къде зареждате газ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Oт къде зареждате газ?
Защо?Като заредя на омв какво ми дават?Или на петрол,на ромпетрол и тн.Цената не е по-висока,защо да съм им дал нещо?Еко-то само държат понякога по-високи цени и попсле ти правят отстъпка с карта...
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
На Еко аз 5ст отстапка веднага я дават 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
agent_kowalski написа:...
Мога да ти кажа как е в Североизточния регион ../Търново-Русе / при вас може да е друга бира . Горивата на Еко и Лукойл са на едни и същи цени , дори в Русе на околовръстното са две бензиностанции една след друга ,и на Еко често цената на газта е 1 ст надолу . Като стане дума за Шел .. техните горива са с по 1 ст нагоре от редовните цени .И понеже съм скаран с математиката използвам Калкулатор за смятане на 1+1

Вземаме цена да кажем на газта 1.20 редовна цена при Шел е 1.21
На 1 литър гориво ти дават 1 смарт точка .
Отстъпка ти правят 10 ст. като ти вземат 10 точки .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми колега и аз ще ти кажа ,не съм ви обръщал цените на газта в търново и русе,редовно пътувам натам и какво правя.На търново никога не съм зареждал или поне не скоро,защото до там ми стига газта.В Русе има три еко-та едното няма газ изобщо със сигурност, на Христо Ботев три пъти съм зарежда в два ми сипаха доста повече отколкото ми побира бутилката.На 4тия литър отгоре им се разкрещях да спрат и после ми се получи разход от 11 извънградско,това нали ако са вярни сипаните литри,а примерно съм дошъл при разход 7.5.В русе зареждам само на шела,на лукойла не зареждам изобщо по лични убеждения.Така че нека е по-ниска цената на газта не съм обръщал внимание ,но трябва да ми я пуснат на половин цена за да зареждам там.
За София и и много други градове, както казваш,ако шел държат 1.20 същото е на омв и лукйол,еко е 1.21 петрол е 1.22,много рядко 1.21,ромпетрол също е 1.21.И отстъпката на еко вече е 3стотинки за газта не е 5.Така че за шела като държат най-ниска цена без отстъпка и ми дават някакви точки и сега мога да ги използвам си ги използвам,10ст литър се усеща.А и съм доволен от горивата им
A за шела също за кафе дават 10 точки и за цигари 5.Айде вече не пуша ,но примерно съм спирал и съм си купувал за няколко дни напред.С кафета, коли и вафли и глупости се тъпча и наливам много,пак за тях също имаше по 1 точка за 1лв сметка за каквито и да е стоки или нещо такова,та не са ми само от заредено гориво.В последната една година зареждах основно на еко,нали примерно в Русе както казах не ми вършат работа,примерно като пътувам за Солун пък шел не ми вършат защото от Благоевград надолу нямат газ никъде по пътя,ако не се лъжа.Ама сега съм сърдит на еко че орязаха остъпките и не съм им там за едната или двете стотинки,но когато нещо върви добре и се ползва от хората е тъпо да го орежеш.Не съм виждал почти някой да плаща на еко на касата и да няма карта за отстъпка.
За София и и много други градове, както казваш,ако шел държат 1.20 същото е на омв и лукйол,еко е 1.21 петрол е 1.22,много рядко 1.21,ромпетрол също е 1.21.И отстъпката на еко вече е 3стотинки за газта не е 5.Така че за шела като държат най-ниска цена без отстъпка и ми дават някакви точки и сега мога да ги използвам си ги използвам,10ст литър се усеща.А и съм доволен от горивата им
A за шела също за кафе дават 10 точки и за цигари 5.Айде вече не пуша ,но примерно съм спирал и съм си купувал за няколко дни напред.С кафета, коли и вафли и глупости се тъпча и наливам много,пак за тях също имаше по 1 точка за 1лв сметка за каквито и да е стоки или нещо такова,та не са ми само от заредено гориво.В последната една година зареждах основно на еко,нали примерно в Русе както казах не ми вършат работа,примерно като пътувам за Солун пък шел не ми вършат защото от Благоевград надолу нямат газ никъде по пътя,ако не се лъжа.Ама сега съм сърдит на еко че орязаха остъпките и не съм им там за едната или двете стотинки,но когато нещо върви добре и се ползва от хората е тъпо да го орежеш.Не съм виждал почти някой да плаща на еко на касата и да няма карта за отстъпка.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Ковалски малко се отклони от въпросчето
не от темата ...
Добре приемаме , че при всички вериги цената е еднаква.
Реално каква е отстъпката , след като я приравниш към тези 1.20 да кажем .. колко ти излиза цената на литър газ ?
Ще си допълня мнението понеже някои колеги не са разбрали малката система
.. и повече няма да пиша защото отиваме на ниво спам
Ще взема за пример Ковалски /дано не ми се сърди / който беше споменал някъде , че има около 3000 смарт точки , Тези 3000 точки правят 300 литра гориво с 10 ст отстъпка равно на 30 лв пари на ръка както казаха по- горе . Това прави точно една стотинка отстъпка на литър гориво .Аз лично съм забелязал , че в тази верига цените са винаги с около 1 ст отгоре и следователно тази отстъпка си идва ..пак платена от клиента . На практика отстъпка няма , разните зарибявки марули и кроасани не оказват някакво решаващо влияние за натруването на точки - те са минимални .
ако сравним ..
3000 точки = 300 литра гориво х 0.10 = 30 лв
с друга коя да е бензиностанция с минимум 0.03 ст отстъпка
3000 литра гориво х 0.03 = 90 лв
Тук искам да отбележа , че не споря за това дали са хубави или не горивата на Шел . Целта ми беше да изясня кое колко излиза .Зареждам , използвам си отстъпката и рестото хвърлям в пепелника . От време на време ги уедрявам и когато ми дойде времето да плащам гражданската на колата имам готови пари Кеш .
Айде лека и безаварийна година

Добре приемаме , че при всички вериги цената е еднаква.
Реално каква е отстъпката , след като я приравниш към тези 1.20 да кажем .. колко ти излиза цената на литър газ ?
Ще си допълня мнението понеже някои колеги не са разбрали малката система

Ще взема за пример Ковалски /дано не ми се сърди / който беше споменал някъде , че има около 3000 смарт точки , Тези 3000 точки правят 300 литра гориво с 10 ст отстъпка равно на 30 лв пари на ръка както казаха по- горе . Това прави точно една стотинка отстъпка на литър гориво .Аз лично съм забелязал , че в тази верига цените са винаги с около 1 ст отгоре и следователно тази отстъпка си идва ..пак платена от клиента . На практика отстъпка няма , разните зарибявки марули и кроасани не оказват някакво решаващо влияние за натруването на точки - те са минимални .
ако сравним ..
3000 точки = 300 литра гориво х 0.10 = 30 лв
с друга коя да е бензиностанция с минимум 0.03 ст отстъпка
3000 литра гориво х 0.03 = 90 лв
Тук искам да отбележа , че не споря за това дали са хубави или не горивата на Шел . Целта ми беше да изясня кое колко излиза .Зареждам , използвам си отстъпката и рестото хвърлям в пепелника . От време на време ги уедрявам и когато ми дойде времето да плащам гражданската на колата имам готови пари Кеш .

Айде лека и безаварийна година

Последна промяна от red rider на Сря 18 яну 2012 21:33, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
agent_kowalski написа:Защо?Като заредя на омв какво ми дават?Или на петрол,на ромпетрол и тн.Цената не е по-висока,защо да съм им дал нещо?Еко-то само държат понякога по-високи цени и попсле ти правят отстъпка с карта...
На Плевенските бензиностанции на Ромпетрол дават 5 ст/литър за всички течни горива. На останалите бензиностанции от веригата трябва да си имаш карта.
SNG също имат карти за отстъпка. Само дето никой не може да ми каже как да е сдобия с такава. Дадът ли ми, на друго място газ няма да сипя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
@Svetlix sng ги питах за карта и мрънкат.Иначе газта им е супер в София 1ст под шел и омв и 2 под еко и с карта още 2 стотинки уж дават.Преди със старата отстъпка на еко от 5ст пак реално бяха 4,защото еко държат 1 ст над шел и омв и ако не заредиш при тях ,а на шел примерно реално ти е с 4ст по-скъпо,а не с 5..както и да е.Сложни сметки вкарах
Значи по примера на колегата red rider ако газта на шел е 1.20 на еко е 1.21 на sng 1.19 като сложиш 2ст остъпка с карта на sng реално плащаш 1.17.На екото със сегашните им 3 стотинки плащаш 1.18.Ама тия от sng не знаели за картите,нямали сега,писах им писмо и ми отговориха да съм се обадил на някой си там отговорник по нещо си...айде бе няма да им върша аз работата.Вместо да ми кажат господине картата ще ви чака там другата седмица примерно,аз да съм търсил някой да съм го молил за карта...айде няма нужда не съм им за стотинктие толкова.Ако дават дават,ако не не.
@red rider както казах от големите вериги с по-евтина газ от шел няма поне в София.Освен еко друг нищо не ми дава,ама еко както споменах ме ядосаха че намалиха отстъпките и държат по-висока цена та остъпката от 3 става на 2 стотинки.Тъй като според мен не се набутвам с точките и не ги плащам по никакъв начин ,защото примерно ако отида на омв те не ми дават нищо за същата цена смятам че в момента съм заредил на 1.18,а не на 1.28 газ.Докато я има промоцията и имам точки ще зареждам на шел.Вафлите и кафетата,колите,редбулите и другите глупости ги ям и пия винаги и за тях ми дават точки.
Иначе смятам да мина тия дни през sdi да ми харижат една от тяхните карти,които колегите тука казват че за тях важала остъпката за 5ст за еко.Като свършат точките от шела да има за еко и така.Доволен съм от еко с изключение на еко в Русе.Просто в момента шел предлагат повече макар и за месец или два,после при който ми е най-удобно и на сметка така,а пък в шел за кафета и вафли и ,когато няма друго или съм в Русе и така

@red rider както казах от големите вериги с по-евтина газ от шел няма поне в София.Освен еко друг нищо не ми дава,ама еко както споменах ме ядосаха че намалиха отстъпките и държат по-висока цена та остъпката от 3 става на 2 стотинки.Тъй като според мен не се набутвам с точките и не ги плащам по никакъв начин ,защото примерно ако отида на омв те не ми дават нищо за същата цена смятам че в момента съм заредил на 1.18,а не на 1.28 газ.Докато я има промоцията и имам точки ще зареждам на шел.Вафлите и кафетата,колите,редбулите и другите глупости ги ям и пия винаги и за тях ми дават точки.
Иначе смятам да мина тия дни през sdi да ми харижат една от тяхните карти,които колегите тука казват че за тях важала остъпката за 5ст за еко.Като свършат точките от шела да има за еко и така.Доволен съм от еко с изключение на еко в Русе.Просто в момента шел предлагат повече макар и за месец или два,после при който ми е най-удобно и на сметка така,а пък в шел за кафета и вафли и ,когато няма друго или съм в Русе и така

-
- Автомобил:
- Двигател:
ОМВ май е най-добрият избор в случая
-
agent_kowalski написа:Иначе смятам да мина тия дни през sdi да ми харижат една от тяхните карти,които колегите тука казват че за тях важала остъпката за 5ст за еко.Като свършат точките от шела да има за еко и така.Доволен съм от еко с изключение на еко в Русе.Просто в момента шел предлагат повече макар и за месец или два,после при който ми е най-удобно и на сметка така,а пък в шел за кафета и вафли и ,когато няма друго или съм в Русе и така
Правиш си някаква застраховка при тях и ти дават такава карта. После дори и да не си им клиент, картата си остава активна. Аз отдавна си имам такава и освен намаления на Еко-то, има и други отстъпки.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Ромпетрол нямат отстъпка на газта.Поне така ми казаха като питах лятото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Минах през sdi само попълних данни и ще ми я пратят до месец по пощата,на сайта им пише че картата не е обвързана с покупка.
Svetlix написа:SNG също имат карти за отстъпка. Само дето никой не може да ми каже как да е сдобия с такава. Дадът ли ми, на друго място газ няма да сипя.
Отстъпката как я дават с карта или приспадат по 5ст от сметката на всеки литър?
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Във връзка с отстъпките!
От много отдавна не бях зареждал на Лукойл сега ми се наложи.По принцип от лятото зареждам на Петрол (става въпрос за Кюстендил) равносметка:
Петрол (с пълна бутилка) 24л.-350км.
Лукойл-300км. На Лукойла ползвам отстъпка 3ст/л.
Колата се кара ивънградско всеки ден по 120км. по един маршрут и еднакъв начин.За какво им е отстъпката на ЛУК-а като при нас зареждат едвам на 6-7бар. Докато на Петрол е най-скъпа газта,но пък налягането сега е 10+ бар.
От много отдавна не бях зареждал на Лукойл сега ми се наложи.По принцип от лятото зареждам на Петрол (става въпрос за Кюстендил) равносметка:
Петрол (с пълна бутилка) 24л.-350км.
Лукойл-300км. На Лукойла ползвам отстъпка 3ст/л.
Колата се кара ивънградско всеки ден по 120км. по един маршрут и еднакъв начин.За какво им е отстъпката на ЛУК-а като при нас зареждат едвам на 6-7бар. Докато на Петрол е най-скъпа газта,но пък налягането сега е 10+ бар.
-
vw101 написа:Svetlix написа:SNG също имат карти за отстъпка. Само дето никой не може да ми каже как да е сдобия с такава. Дадът ли ми, на друго място газ няма да сипя.
Отстъпката как я дават с карта или приспадат по 5ст от сметката на всеки литър?
Само срещу ВИП карта.
martom, Ромпетрол нямат отстъпка за газта. Само за течните горива.
Три поредни зареждания на ЕКО околовръстен път,нямах забележки.
Преди седмица сипах 10лв на Лукойл Бизнес Парк,в последствие се влоши празният ход.
Предполагам съм уцелил такава партида,преди съм зареждал газ на Лукойл без особени забележки.Разход не коментирам тъй като карам колата на къси разстояния предимно студена.Някой да е зареждал скоро на Газтрейд,в София или извън,тъй като имаше доста негативни мнения за тях в тази тема
Преди седмица сипах 10лв на Лукойл Бизнес Парк,в последствие се влоши празният ход.
Предполагам съм уцелил такава партида,преди съм зареждал газ на Лукойл без особени забележки.Разход не коментирам тъй като карам колата на къси разстояния предимно студена.Някой да е зареждал скоро на Газтрейд,в София или извън,тъй като имаше доста негативни мнения за тях в тази тема

Върни се в “Автогазови уредби”