Ivo 1983 написа:В крайна сметка ще го монтираме зад въздуния филтър със всичките плюсове и минуси.
А да попитам какъв е подходящия размер на плочката на 1.8 ADZ - Ловато с ел.клапан.Четох някъде, 40-44 - но имаше коментар и за 28-30 ?
И проблем ли ще е ако монтирам ключето на газ бензин да е механично. Аз да си я прехвърлям, когато реша?
Дано не съм досадил с въпросите

Преди да сложа клима изпарителя ми беше монтиран точно на мястото където влизат тръбите на климата, перпендикулярно на движението на автомобила, не бях забелязал някакви смущения при спиране тръгване.
Сега съм го преместил зад филтъра, понеже ми пречеше на тръбите, не пречи толкова много на ангренажа, свалям си капака натягам/охлабвам, малко тясно става, но не е невъзможно.
водата ми е прекарана зад двигателя, вземам от подгрева на колектора, изобщо работите се събират и поне за мен изглежда много по прибрано от колкото, ако е при акумулатора и из целия кош има разхвърляни маркучи.
Плочката, специално моята е 38мм (токова е и дросела ми), по мое мнение е малко голяма, понеже докато си грах да следя ламбдата, режимите с малко натоварване ми ги обедняваше, с голямо ги богатееше и по никакъв начин от изпарителя не можах да го изгладя напълно.
На сеата на мой приятел (1,6 моно)дросела беше 36мм взехме плочка 36мм (газаджията ни препоръча същия размер).
За копчето, аз съм си с "механично" както казваш ти, ест има опция като загася двигателя на контакт да си спре газта, но решението газ бензин или на неутрално го вземам аз, честно казано, с такова копче се пали доста по лесно задавена на газ кола от колкото на автомат, понеже имаш неутралното положение (поне моето има де)