Странен проблем с турбото на Passat 5.5 AVB
- чинтов
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем с турбото на Passat 5.5 AVB
И така , от скоро съм горд соственик на Passat 5.5 ,2001 г.След около 500-600 км. пробег реших да му сменя ангренажния ремък и ролките.Свърших я аз тая работа обаче след тази интервенция се оказа ,че турбото не работи ,всъщност ходих при майстор който ми каза ,че турбото нищо си му няма ,ами вакуума се губи някъде.Когато сменяхме ремъка близо до някаква сфера имаше една пласмасова джаджа с маркуч който беше счупен с накрайника от въпросната джаджа нямаше как да се залепи и направихме нова втулка и разширихме малко дупката и навихме маркуча пак където трябва ,вътре паднаха пласмасови стърготини които нямаше как да извадя ,незнам дали е в това проблема или в нещо друго.Ако някой има идея какво може да е да драсне някой ред.Бая теми изчетох но неможах да намеря сроден проблем.Търсих и схема на вакуумните пътиша но и това не намерих ,незнам даже дали би ми помогнало ,но както и да е....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Странен проблем с турбото на Passat 5.5 AVB
Самата вакуум помпа дали работи добре?Откачи някое маркучле и провери как е вакуума(гледай някое, което е близо до вакуумпомпата ).
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
По това което си обяснил си мисля,че сте счупили клапан N75 който управлява турбото.Прилича ли на това тук това което поправяхте http://media.snimka.bg/8183/022621151.jpg?r=0
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
nikolay80 написа:По това което си обяснил си мисля,че сте счупили клапан N75 който управлява турбото.Прилича ли на това тук това което поправяхте http://media.snimka.bg/8183/022621151.jpg?r=0
Мн е вероятно..тъкмо и аз търсех снимка и намерих една,гледам колегата nikolay80 вече е качил една,да добавя и малко инфо http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... 24&start=0 дано е полезна информацията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако наистина сте счупили клапана н75, направо отивай и взимай нов, за твоя модел е към 80 лева.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
чинтов написа:.Когато сменяхме ремъка близо до някаква сфера имаше една пласмасова джаджа с маркуч който беше счупен
Не знам точно как изглежда двигател AVB но малко ме съмнява N75 да се намира до резервоара за вакум който предполагам колегата описва като сфера,там при моя двигател си е баш вакум помпата /която обаче не е пластмасова/ и не са редки случаите когато се чупи или разнитва щуцера на който се нанизва маркуча за вакума към всички други системи ! Както вече някой каза извади някое маркуче след този големия и виж дали смуче добре !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при Пасата са си близки тея неща, н75 и резервоара за вакуум.
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
На пасата сферата и N75 са едно до друго.На напречно разположените мотори като при голф мисля,че не е така.
- чинтов
- Автомобил:
- Двигател:
nikolay80 написа:По това което си обяснил си мисля,че сте счупили клапан N75 който управлява турбото.Прилича ли на това тук това което поправяхте http://media.snimka.bg/8183/022621151.jpg?r=0
Такаааа....Пасата вече е у мен ,колегата е изчистил въпросната "джаджа",която на 99% ми прилича на тази от снимката.Беше счупен горния щуцер. Оказа се обаче един маркуч който тръгва към двигателя минава зад него и отива някъде под масления филтър ,бил е скъсан в основата.И сега дет' се вика Пасата не си иска гумите ,

Последно избутана от чинтов на Пон 23 яну 2012 12:46.
Върни се в “Дизелови агрегати”