Спирачки golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Спирачки golf 4

Мнениеот hitman0013 » Чет 19 яну 2012 9:29

Темата е от 2009година, къде я намерихте. Все пак ако колегата все още кара VW и изобщо помни, че е писал в темата, може да сподели намерил ли е решение на проблема.Хубаво е да се споделят тия работи за да си полезен и на други след време, иначе си е една тема с предположения и нищо повече.

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Мнениеот pleasuree » Съб 11 фев 2012 1:38

а защо след смяната пак скърцат като натисна лекичко? :( някъде четох решения за пролема ,но немога да намеря темата

Потребителски аватар
pkmz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pkmz » Нед 01 апр 2012 20:30

Да отговоря по темата! Скоро сменях пак накладки. Мога да кажа, че единственият начин да работят спирачките така както трябва е да се обезвъздушат с помпа, а такива неща има на малко места. Едно от местата е Порше - София - Изток. За друго място не съм чувал да могат да го направят като хората, но има и други. Цената е около 60 лева за смяна на спирачна течност. Спирачките след това коват само като ги пипнеш с върха на пръстите си. Опитът не е върху моят автомобил, а върху една голф 5, която имаше същия проблем с обезвъздушаването. Аз все още немога да си позволя да карам голфа там или ако можех щях да карам по нов модел, така че майсторчетата разбирачи по сервизите да си опичат акъла щото скоро никои нема да им ходи в тъпите сервизи като немогат една спирачна течност да сменят.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 01 апр 2012 20:46

pkmz написа: Мога да кажа, че единственият начин да работят спирачките така както трябва е да се обезвъздушат с помпа,

И един мармот завива шоколада със станиол !

Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Мнениеот Jonkata_v » Нед 01 апр 2012 21:11

zfa159 написа:
Haralampi написа:Процес на напасване има! Нови спирачки се карат леко без резки спирания в продължение на поне 100-150 км., това е задължително и би трябвало да го казват на всеки клиент.

Ако обаче и след 200-300км нещата не са както трябва очевидно нещо не е наред. Коренна разлика между първите няколко км и след това не би трябвало да има така или иначе. Просто трябва да се щадят.

:да:
Хода на педала през това време е нормално да е по-голям.Причината да трабва да се напасват е,че само на теб ти се виждат идеално гладки и не са,както и когато са сложени на колата има чисто механични измествания,които няма как да видиш.Докато всичко се износи така,че накладката да опира на 100% в диска,хода на педала ще е по-голям (до двойно и тройно по-голям) и колата няма да спира добре.
Също така не е хубаво да се връща спирачния апарат,без да му е развита цифката за обезвъздушаване (както много хора правят),защото така буталото бута течността към помпата и създава налягане на течността от апарата към помпата,което не е регламентирано да го има (помпата не е мислена така и гумичките и са конусни) и гумичките и се натоварват наобратно и не рядко се "обръщат" ,след което колкото да я обезвъздушаваш,няма да има читави спирачки никога повече...
:beer

От твоята практика която имаш,случвало ли ти се е да се обърнат въпросните гумичики за който пишеш на някой от фолксваген групата след 97г(голф 4,бора,пасат и т.н) и ако се случи подобно нещо как се оправя ?
Не ти оспорвам твърдението,просто ми стана интересно,защото преди 300км на моят голф 4 му сменях дискове и накладки отпред и не съм отварял пробката да се обезвъздушава при връщане на буталцето,а и на предишните ми коли никога не съм го правил...трябва ли нещо да направя след като вече съм ги сменил(дисковете и накладките) ?
ПО-слаби спирачки имаше в първите 150-200км ,сега вече са добре.

Потребителски аватар
pkmz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pkmz » Вто 03 апр 2012 17:05

Ми не е задължително по принцип да се обезвъздушават. Просто аз досега не съм успял по друг начин да ги сменя незнам защо ама на моя голф не става.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”