Съборите през 2012

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Събор на Калояново 2012

Мнениеот vasstop » Сря 18 яну 2012 16:59

hoax написа:Ам.. колеги извинявам се, че слагам още един можеби излишен пост в тази тема, но можеби от името на повечето хора които не сме с "синя кръв" и сме без глас, бих искал да изкажа едно скромно мнение ! VWclub BG няма да застане зад организацията на тези два събора с което прекъсва две традиции- уникални събори, които ги има от години и са най-добрите и събират всички от всякаде!
Огъня... , хората... , палатките... ?!@ Всместо най-лесното- няма да е там не става! , защо да не е там ще е ще измислим как да стане! години на ред са били там, мисля че може да откарат още някоя :wink: :P и така ... в такъв случай има двама човека на, които може да разчита ме все пак да се запазят съборите :beer
Няма хора със синя кръв и тук няма власт.
Не знам на колко години си да пишеш такива неща, но постът ми по-горе явно или не си го прочел или си чел между редовете.
Официалната позиция на Клуб на привържениците на Volkswagen в България е че събори на тези две места няма да бъдат покрепяни нито от членовете на клуба, нито от форума като инструмент на този клуб.
Това е гласувано на Общо събрание от присъствалите членове на клуба по съответния законосъобразен ред.
Прието е да се организира такъв тип събор, но на друго място и това мероприятие ще бъде вече подкрепено от членовете на клуба.
Как се става член - има цяла тема по въпроса.
Членството е доброволно и позволява участие в организацията на клуба следвайки неговия устав и правила.
Не разбирам какво неясно има...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 18 яну 2012 19:24

Stefan написа:Рожен и Крушуна могат да отпаднат от форумния календар, НО не и като събори. За Крушуна решава Здравко Пиронски дали да го направи а за Рожен ние от Чепеларе. Ако решим да ги има тези събори, едва ли някой може да каже че няма да ги има :!: Това че няма да бъде позволено да бъдат обявени тук незначи, че няма да се обявят във Facebook или някъде другаде :!:

Ето го и разковничето. За Крушуна - Здравко. Ама Здравко си пиеше бира, а аз отнесох псувните от хората, с които се разправях и търчах да ги моля да си преместят колите и да си ги подреждат, за да има място за всички. Чак и заплахи имаше mhihi И накрая какво се получи - паркинга на МЕТРО преди Коледа - няма къде да си отвориш докрай вратата на колата. Догодина като дойдат още 100 коли какво ще прави организатора? Ще ги връща ли? Или ще е с VIP пропуски събитието? Или с резервация във Facebook?

За Рожен - Стефан. Който е чел темата може да види, че именно Стефан миналата година каза, че Рожен няма да има и не може да носи отговорност. До последно не се знаеше ще има или няма да има. Това накара и маса народ да си направи други планове и да не дойде на събора.

Ясно е, че и двамата организатори искат да си организират "частни VIP сбирки/събори" с по 50 коли, защото тогава няма почти никакви проблеми на мащаба. Ние обаче сме най-големия авто-клуб в България и не можем да кажем - имаме 50 места и това е. 50 коли на поляната, които са ни симпатични или са дошли първи, другите - търсете си друга поляна. Трябва така да се организираме, че като дойдат 500 коли пак да има за всички място и да нямаме проблеми със собственици и полиция. Един истински "организатор" трябва като може да каже "А", да стигне и до "Я". МОГА ДА ВИ УВЕРЯ, че резултатът ще бъде още по-добър, там където нямаме нито административни, нито пространствени проблеми :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 18 яну 2012 22:19

Колеги, повярвайте ми, никой никога и по никакъв начин не е искал да ощетява или лишава когото и да било от каквото и да е. Всеки има глава на раменете си и може сам да реши къде да отиде.

Но написаното от Васстопа по-горе отразява най-ясно причините, поради които решихме на Общо събрание на клуба Рожен и Крушуна да отпаднат от официалния календар. Повярвайте, тези решения не са били лесни.

Основна цел на клуба е да създаде най-добрите възможни условия за провеждане на наистина грандиозни събития, ориентирани изцяло към феновете на марката. Защото именно те правят този форум уникален по рода си не само в България. Не случайно мотото на феста е "от фенове за фенове".

Надеждата ни е с провеждане на голям събор на открито в Централна България (Узана е географския център на България) да го направим достъпен за най-голям брой фенове. Лично аз смятам, че тази година ще бъде уникална с всяко едно от събитията си, имайте търпение и ще видите какво имам предвид.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 19 яну 2012 10:14

Vlad777 написа:
Stefan написа:Рожен и Крушуна могат да отпаднат от форумния календар, НО не и като събори. За Крушуна решава Здравко Пиронски дали да го направи а за Рожен ние от Чепеларе. Ако решим да ги има тези събори, едва ли някой може да каже че няма да ги има :!: Това че няма да бъде позволено да бъдат обявени тук незначи, че няма да се обявят във Facebook или някъде другаде :!:

Ето го и разковничето. За Крушуна - Здравко. Ама Здравко си пиеше бира, а аз отнесох псувните от хората, с които се разправях и търчах да ги моля да си преместят колите и да си ги подреждат, за да има място за всички. Чак и заплахи имаше mhihi И накрая какво се получи - паркинга на МЕТРО преди Коледа - няма къде да си отвориш докрай вратата на колата. Догодина като дойдат още 100 коли какво ще прави организатора? Ще ги връща ли? Или ще е с VIP пропуски събитието? Или с резервация във Facebook?

За Рожен - Стефан. Който е чел темата може да види, че именно Стефан миналата година каза, че Рожен няма да има и не може да носи отговорност. До последно не се знаеше ще има или няма да има. Това накара и маса народ да си направи други планове и да не дойде на събора.

Ясно е, че и двамата организатори искат да си организират "частни VIP сбирки/събори" с по 50 коли, защото тогава няма почти никакви проблеми на мащаба. Ние обаче сме най-големия авто-клуб в България и не можем да кажем - имаме 50 места и това е. 50 коли на поляната, които са ни симпатични или са дошли първи, другите - търсете си друга поляна. Трябва така да се организираме, че като дойдат 500 коли пак да има за всички място и да нямаме проблеми със собственици и полиция. Един истински "организатор" трябва като може да каже "А", да стигне и до "Я". МОГА ДА ВИ УВЕРЯ, че резултатът ще бъде още по-добър, там където нямаме нито административни, нито пространствени проблеми :idea:

:arrow:

vasstop написа:Нека темата стои отключена, но ще помоля да се придържаме към нея, както е описано в заглавието.

:!: :!: :!:

Влади, нека даваме добър пример на потребителите на форума. Васко е помолил нещо а какво правим :dontknow: Нека оставим Рожен и Крушуна, за тях има кой да мисли. Имало ги е и пак ще ги има под една или друга форма :Mr Green Fun

Vlad777 написа:Ясно е, че и двамата организатори искат да си организират "частни VIP сбирки/събори"

Единствената частна VIP сбирка на която сме присъствали е била на Националния 5-ти събор в Елена :arrow:

Наблегнете си на националния събор в Калояново, който за 7 поредни години все има разминаване в програмата. Това е единствения събор, който след него има повече отрицателни отколкото положителни отзиви :!: Защо ли :roll: Седем събора и все едни и същи проблеми - никакъв напредък. Събора с най-много организатори а в същото време с най-слабата организация :arrow:

Ако толкова държите да си говорим за Крушуна и Рожен направете нова тема, нека не пишем в тази, която си е за Калояново :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 19 яну 2012 11:55

Българина обича да прави наобратно всичко
От 2 години обясняваш как няма да има събор и не става да е там вече поради ред причини

Сега когато се реши да е на друго място в същия формат
( за неразбралите - сменя се само мястото което ще е в центъра на България )
Събор винаги ще има на рожен
Честно - не те разбирам!
Какъв е проблема??

А за крушуна - наистина ли никой не осъзнава че неможем да се съберем там??

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 19 яну 2012 12:08

Stefan написа:Наблегнете си на националния събор в Калояново, който за 7 поредни години все има разминаване в програмата. Това е единствения събор, който след него има повече отрицателни отколкото положителни отзиви :!: Защо ли :roll: Седем събора и все едни и същи проблеми - никакъв напредък. Събора с най-много организатори а в същото време с най-слабата организация :arrow:

mhihi Съжалявам, но това е абсолютно невярно. Къде са тези отзиви? Кой ги е писал?

Недоволните от Калояново за 7 събора са едни и същи 5-6 човека, които след всеки събор пишат едно и също - как съдиите ги преебали с класовете, как времената им не съвпадат и колко нечестно са загубили шанса да се качат на почетната стълбичка и да си тръгнат с медал от благороден метал - тенеке.

Мога поименно да ти ги изброя. Влез в темите и виж кой рацер е писал. Направи списък и ако са повече - ще почерпя сериозно на следващия събор. Ясно е, че не може на всички да се угоди, обаче когато има под 1% от присъствалите, които да са изразили мнение, че са недоволни, не виждам изобщо смисъл да се дискутира. :idea: Дори се радвам от този факт, защото явно сме си свършили добре работата като клуб от фенове за фенове.

Съборът на Калояново е сериозна инициатива със сериозни организационни задължения. Разминавания в програмата е имало, но като цяло през 2011 г. повечето събития се реализираха и беше даден шанс от VWclub всеки дда покара безплатно на писта. Имаше и някои планувани забавления, които не можеха да се случат, но това е било по обективни причини. Бюджетът наближи 10000 лв тази година. С 50000 сигурно щеше да е на друго ниво, пожелавам си и до там да стигнем.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 19 яну 2012 12:30

Отзивите ги няма защото темите са изтрити :wink: mhihi

Няма значение, както и да е :Mr Green Fun Искам да ви пожелая успех за организацията на всички бъдещи събори, а почерпката я запази за след Калояново тази година ;)

Ще помоля повече да не се дискутира какво било на Рожен и Крушуна през годините, тъй като всеки си го извърта както му е изгодно. Това са събори, които са вече извън календара на клуба и коментара им тук е излишен :arrow:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 19 яну 2012 13:23

Малкото от хубавите неща останало - събора на Крушунските водопади .. и то пропадна :) Не разбирам защо неща вече затвърдили се и имащи своите стотици последователи се "разрушава" така ,за да дойде на негово място нещо ,което много по-малко хора ще идат и то все на ма*ната си ? Явно Северна България ,никой не я зачита за част от страната ни :)

Теснотия казвате... БМВ Събора миналата година някой посети ли го и видя ли за колко коли става на въпрос и колко хора? Май са ви грешни данните за кой е най-големия автоклуб в България.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 19 яну 2012 13:47

Gigabyte написа:Малкото от хубавите неща останало - събора на Крушунските водопади .. и то пропадна :) Не разбирам защо неща вече затвърдили се и имащи своите стотици последователи се "разрушава" така ,за да дойде на негово място нещо ,което много по-малко хора ще идат и то все на ма*ната си ? Явно Северна България ,никой не я зачита за част от страната ни :)

Теснотия казвате... БМВ Събора миналата година някой посети ли го и видя ли за колко коли става на въпрос и колко хора? Май са ви грешни данните за кой е най-големия автоклуб в България.
Извинявай, че ще ти го кажа, но ти глупав ли си или просто не искаш да прочетеш това, което съм написал по-горе?
Или си го прочел, но "пак не разбираш"! :screwy

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 19 яну 2012 16:30

Хайде стига вече.
Аз който не съм присъствал на нито едни мероприятие главно поради финансови причини разбрах как стоят нещата. Какво още се карате, видя се че организацията я държат десетина човека. Аз съм участвал в организация на мото събор от около 500/1000 човека от цяла България и знам за какво става на въпрос, то едни общини то едни документи то полиция един месец не можем да се разберем. Най малкия проблем беше да се разберем с хората който ще присъстват тези който ще забавляват(Рок групи, алкохол, ядене,и т.н.) и реклама.

Така че това което се прави от клуба мога да кажа че е МНОГО както и че не са задължени на никой от 50к.+ форумджий за каквото и да било ако утре напишат че всичко отпада и няма да има нищо аз ще ги подкрепя. А на който не му изнася да си вземе телефона и една карта да се обади и да се събира там където намери за добре.

На някой хора не им е ясно освен че трябва една чанта с пари трябва и един самосвал с нерви за тази работа а като цяло насреща какво получаваш, пет голфаджийчета с наранени чувства и мерак да си го изкарат на някого.

Надявам се каквото и да се направи тази година да го направят хора като Драго,Васко,Добри,Владо и др. те поне са на ясно с нещата и искат да направят нещо като хората. ЕВАЛА на феста евала и на тях.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 19 яну 2012 19:24

Мале прочетох всички коментари и просто останах без думи, какво е заглавието на темата и на където е тръгнала темата и не знам какво да кажа :) ясно е че няма да има Рожен и Крушуна и няма да почвам старата песен на нов глас. Според мен е по-добре Габрово (само дето катереното на Шипка ще е малко голям зор но ....) А Калофер пък ми се струва доста по-далече за всички, аз лично не съм ходил никога там и нямам представа за какво става въпрос.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 19 яну 2012 20:05

Мале прочетох всички коментари и просто останах без думи, какво е заглавието на темата и на където е тръгнала темата и не знам какво да кажа :) ясно е че няма да има Рожен и Крушуна и няма да почвам старата песен на нов глас. Според мен е по-добре Габрово (само дето катереното на Шипка ще е малко голям зор но ....) А Калофер пък ми се струва доста по-далече за всички, аз лично не съм ходил никога там и нямам представа за какво става въпрос.

Баце хем се чудиш какво е заглавието на темата и накъде е тръгнала ,хем след това си противоречиш.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 19 яну 2012 20:12

Stenly написа:

Баце хем се чудиш какво е заглавието на темата и накъде е тръгнала ,хем след това си противоречиш.

Не си противореча, казвам кое е най-доброто според мене БАЦЕ

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 19 яну 2012 20:40

Да де ама нали е тема за Калояново а ти пак зачекна Крушуна Рожен Калофер и т.н. това имах впредвид.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Съборите през 2012

Мнениеот group® » Пет 20 яну 2012 2:06

Ето бре - Голфъра смени заглавието :bowdown
Пишете за всички събори :idea:
После да не кажете, че има цензура?!

Айде тези 5-6 вечно недоволни да се изкажат.
А може и 10 да са вече Владо :idea:
Форума в последните години понатрупа още няколко ***** покрай хилядите фенове.
Нека има изказвания тип "Не бях, ама не ми хареса ....".
И да не забрави някой (той си знае) да спомене за мръсните подкалници.

Пиленца тоя форум и клуб са за чички (вече няколко пъти се пише това).
Всички младоци са добре дошли(има много такива, а и ние бяхме деба :drinking: ), но лапешките простотийки ги оставете на пясъчника и се дръжте на ниво, става ли, а?!
И да - клуб и форум загинаха!
RIP :drinking:
Пак някой е обиден, пак някой напуска - до другата седмица, месец....

И сега няколко думи по същество:
Не мястото, а хората правят съборите :idea: :!:
Докато има свестни - ще има и яки събори.
А свестните съм се убедил, че винаги са на линия на Рожен, Калояново, Фест etc.
А и свестните винаги имат разума, необходим да прозреш, че някой неща не се правят за да е гадно на някой, а просто защото едни или други обстоятелства го налагат. Затова и те рядко пишат по тези теми.
Лично аз се прекланям на хората, които неуморно правят безумно много за да може да има всички тези неща под шапката на 'червения', както някои наричат форума и клуба mhihi

Т'ва от мен.
Лека нощ!

п.с. и да сипя малко масло - миналата година Рожен имаше нали?! А не трябваше, нали?!
Да са живи и здрави тези, които правят нещата да се случват! :wink:

Върни се в “Организационен”