Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 06 дек 2011 9:16

абе някой от Вас няма ли да реализира един лип на задния капак като на голф 3 GTI това ми беше следващия проект, но не остана време.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 06 дек 2011 12:02

Няма да се върже със визията според мен.Трябва да имаш отстрани прагове, добавка за предната броня отпред, че липа да се върже.
Нещо такова
Изображение

И задължително трябва да е ниска.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 06 дек 2011 21:47

а и досега почти не съм виждал Б4 да е направен с прагове ножове и да ми харесва..За ножа има добри варианти, Голф GTI сеат, но прагове и отзад добавката .... давайте идеи :drunk
Ангеле, ти явно имаш нещо предвид щом си го мислил 8)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 06 дек 2011 22:03

пасата ми имаше спойлер над задното стъкло. Беше монтиран така, че да стърчи с малко над тавана и не ми харесваше. Пуснах го за продажба, пазариха го, демонтирах го и на шега го наложих на нивото на което трябваше да бъде- равен на тавана, се оказа че стои уникално добре. За съжаление го бях обещал и не вървеше да се отметна. Още съжалявам че го дадох. Незнам дали имам снимки на него, но vacooo ще покаже нещо, все пак той го отмъкна :lol:

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Сря 07 дек 2011 7:59

pe6kata написа:пасата ми имаше спойлер над задното стъкло. Беше монтиран така, че да стърчи с малко над тавана и не ми харесваше. Пуснах го за продажба, пазариха го, демонтирах го и на шега го наложих на нивото на което трябваше да бъде- равен на тавана, се оказа че стои уникално добре. За съжаление го бях обещал и не вървеше да се отметна. Още съжалявам че го дадох. Незнам дали имам снимки на него, но vacooo ще покаже нещо, все пак той го отмъкна :lol:

Така беше,помня го момента в който мислехме аз как да го монтирам,и като го наложихме,хах няма да забравя приказките,пуу ..... крилцето е в мене,само казваш и правим дубликат eusa

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 19 яну 2012 13:54

Колеги, фланци примерно 0,5 или 1 см на страна (за задницата) трябва ли да си бъдат с ръб или може като дискове (плоски без ръба) да се сложат? Всмисъл как е цивилизования и по-сигурен начин?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 19 яну 2012 14:17

nokiangage написа:Колеги, фланци примерно 0,5 или 1 см на страна (за задницата) трябва ли да си бъдат с ръб или може като дискове (плоски без ръба) да се сложат? Всмисъл как е цивилизования и по-сигурен начин?

колега ако не държиш да са толкова тънки виж моята обява за фланци :beer viewtopic.php?f=58&t=306788

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 19 яну 2012 15:11

Тези от обявата ги знам колега, но колата ми не е на такъв етап за толкова широки фланци, особено без хубаво окачване... Идеята ми е сега да си взема някакви по-тънки примерно по 1 см колкото да пооправя "рахита" на задницата :Mr Green Fun. Та на твоите го има този "ръб" а за по-тънки - и при тях ли трябва да присъства? Определено цената на твоите е супер и успех с продажбата колега.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 19 яну 2012 16:04

nokiangage написа:Тези от обявата ги знам колега, но колата ми не е на такъв етап за толкова широки фланци, особено без хубаво окачване... Идеята ми е сега да си взема някакви по-тънки примерно по 1 см колкото да пооправя "рахита" на задницата :Mr Green Fun. Та на твоите го има този "ръб" а за по-тънки - и при тях ли трябва да присъства? Определено цената на твоите е супер и успех с продажбата колега.

да ти кажа рахитната задница на пасата и с 30мм трудно се оправя ако си със стоково ет38 , аз карах ет20 с 30мм отзад и 25мм отпред и нещата изглеждаха добре.
10мм предполагам искаш да ползваш същите болтове, оригиналните обаче са къси и аз не бих ги ползвал с фланец, а да дадеш по 3 лв за 8 болта си е 24лв и като вкараш и някаква сума стругар да ти престъже дискове или барабани , които ще ползваш за фланец и т.н.
минал съм по тоя път няколко пъти и ти казвам, че няма смисъл, не ти правя оферта за моите фланци, просто или слагаш хубав дебел фланец или не се занимаваш, защото 10мм фланец видимо няма даже да го усетиш

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 19 яну 2012 16:46

Благодаря колега за информацията :drunk

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 19 яну 2012 19:55

Колега тоя ръб за който говориш-за централния отвор ли става въпрос :?: Ако е за него-това ти трябва.Ако го нямаш този ръб няма да можеш да фиксираш джантата на самия фланец.Първо че ще слагаш джанта трудно, защото няма къде да легне, второ че е малко опасно така.Карал съм няколко месеца с фланци без такъв ръб и не ти го препоръчвам.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 19 яну 2012 22:38

Ако фланеца е 5мм джанта се фиксира спокойно, може и без ръб :wink: Но ефекта е почти никакъв.
Най-лесно и ефтино се правят такива фланци като се вземат от лада - те ги имат на предните главини. Само им се разширяват отворите с 1мм и са готово. С 5мм може и със стандартните болтове да се кара, като зависи от джантата. Но ако търсиш козметичен ефект - просто се откажи, няма смисъл :да:

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 20 яну 2012 7:28

то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги зад главините и толкова,даже и по-дебели може а и доста по-евтино ще ти излезе

Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Мнениеот ivchoforever » Пет 20 яну 2012 17:58

Zlatina написа:то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги зад главините и толкова,даже и по-дебели може а и доста по-евтино ще ти излезе

Е то бива да напишеш глупост ама това е ... :063: facepalm :No

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 20 яну 2012 19:08

Хм,тук се следи и правописа,я да се поправя,че не знам на кое викате главина.

Колега,то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги НА facepalm главините и толкова,даже и по-дебели може а и доста по-евтино ще ти излезе

Върни се в “Направи си сам!”