Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4
абе някой от Вас няма ли да реализира един лип на задния капак като на голф 3 GTI това ми беше следващия проект, но не остана време.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Няма да се върже със визията според мен.Трябва да имаш отстрани прагове, добавка за предната броня отпред, че липа да се върже.
Нещо такова

И задължително трябва да е ниска.
Нещо такова

И задължително трябва да е ниска.
а и досега почти не съм виждал Б4 да е направен с прагове ножове и да ми харесва..За ножа има добри варианти, Голф GTI сеат, но прагове и отзад добавката .... давайте идеи
Ангеле, ти явно имаш нещо предвид щом си го мислил

Ангеле, ти явно имаш нещо предвид щом си го мислил

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
пасата ми имаше спойлер над задното стъкло. Беше монтиран така, че да стърчи с малко над тавана и не ми харесваше. Пуснах го за продажба, пазариха го, демонтирах го и на шега го наложих на нивото на което трябваше да бъде- равен на тавана, се оказа че стои уникално добре. За съжаление го бях обещал и не вървеше да се отметна. Още съжалявам че го дадох. Незнам дали имам снимки на него, но vacooo ще покаже нещо, все пак той го отмъкна 

- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
pe6kata написа:пасата ми имаше спойлер над задното стъкло. Беше монтиран така, че да стърчи с малко над тавана и не ми харесваше. Пуснах го за продажба, пазариха го, демонтирах го и на шега го наложих на нивото на което трябваше да бъде- равен на тавана, се оказа че стои уникално добре. За съжаление го бях обещал и не вървеше да се отметна. Още съжалявам че го дадох. Незнам дали имам снимки на него, но vacooo ще покаже нещо, все пак той го отмъкна
Така беше,помня го момента в който мислехме аз как да го монтирам,и като го наложихме,хах няма да забравя приказките,пуу ..... крилцето е в мене,само казваш и правим дубликат

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колеги, фланци примерно 0,5 или 1 см на страна (за задницата) трябва ли да си бъдат с ръб или може като дискове (плоски без ръба) да се сложат? Всмисъл как е цивилизования и по-сигурен начин?
nokiangage написа:Колеги, фланци примерно 0,5 или 1 см на страна (за задницата) трябва ли да си бъдат с ръб или може като дискове (плоски без ръба) да се сложат? Всмисъл как е цивилизования и по-сигурен начин?
колега ако не държиш да са толкова тънки виж моята обява за фланци

- nokiangage
- Контакти:
Тези от обявата ги знам колега, но колата ми не е на такъв етап за толкова широки фланци, особено без хубаво окачване... Идеята ми е сега да си взема някакви по-тънки примерно по 1 см колкото да пооправя "рахита" на задницата
. Та на твоите го има този "ръб" а за по-тънки - и при тях ли трябва да присъства? Определено цената на твоите е супер и успех с продажбата колега.

nokiangage написа:Тези от обявата ги знам колега, но колата ми не е на такъв етап за толкова широки фланци, особено без хубаво окачване... Идеята ми е сега да си взема някакви по-тънки примерно по 1 см колкото да пооправя "рахита" на задницата. Та на твоите го има този "ръб" а за по-тънки - и при тях ли трябва да присъства? Определено цената на твоите е супер и успех с продажбата колега.
да ти кажа рахитната задница на пасата и с 30мм трудно се оправя ако си със стоково ет38 , аз карах ет20 с 30мм отзад и 25мм отпред и нещата изглеждаха добре.
10мм предполагам искаш да ползваш същите болтове, оригиналните обаче са къси и аз не бих ги ползвал с фланец, а да дадеш по 3 лв за 8 болта си е 24лв и като вкараш и някаква сума стругар да ти престъже дискове или барабани , които ще ползваш за фланец и т.н.
минал съм по тоя път няколко пъти и ти казвам, че няма смисъл, не ти правя оферта за моите фланци, просто или слагаш хубав дебел фланец или не се занимаваш, защото 10мм фланец видимо няма даже да го усетиш
- nokiangage
- Контакти:
Благодаря колега за информацията 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Колега тоя ръб за който говориш-за централния отвор ли става въпрос
Ако е за него-това ти трябва.Ако го нямаш този ръб няма да можеш да фиксираш джантата на самия фланец.Първо че ще слагаш джанта трудно, защото няма къде да легне, второ че е малко опасно така.Карал съм няколко месеца с фланци без такъв ръб и не ти го препоръчвам.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако фланеца е 5мм джанта се фиксира спокойно, може и без ръб
Но ефекта е почти никакъв.
Най-лесно и ефтино се правят такива фланци като се вземат от лада - те ги имат на предните главини. Само им се разширяват отворите с 1мм и са готово. С 5мм може и със стандартните болтове да се кара, като зависи от джантата. Но ако търсиш козметичен ефект - просто се откажи, няма смисъл

Най-лесно и ефтино се правят такива фланци като се вземат от лада - те ги имат на предните главини. Само им се разширяват отворите с 1мм и са готово. С 5мм може и със стандартните болтове да се кара, като зависи от джантата. Но ако търсиш козметичен ефект - просто се откажи, няма смисъл

-
- Автомобил:
- Двигател:
то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги зад главините и толкова,даже и по-дебели може а и доста по-евтино ще ти излезе
- ivchoforever
- Автомобил: Passat B3 1992
- Двигател: 2.0 115 ADY
Zlatina написа:то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги зад главините и толкова,даже и по-дебели може а и доста по-евтино ще ти излезе
Е то бива да напишеш глупост ама това е ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм,тук се следи и правописа,я да се поправя,че не знам на кое викате главина.
Колега,то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги НА
главините и толкова,даже и по-дебели може а и доста по-евтино ще ти излезе
Колега,то ко ще си играеш за такива фланци от 4х100 към 4х100 ,че и болтове,ръбове и прочие...слагаш ги НА