Кантара попринцип е саморегулиращ според натоварването в/у моста - колкото повече тежест - толкова повече проценти спиране пуска кантара към задните колела. 15-20 процента е като не е натоварена колата ( със стандартната окомплектовка).
Има и ръчен реглаж - можеш да настроиш кантара да пуска повече течност и да увеличи процентите - но в това няма смисъл ,защото ще блокират задните колелета.
Вентилирани дискови спирачки на Б3 1,8 88 г. ?
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Re: Вентилирани дискови спирачки на Б3 1,8 88 г. ?
Колега Stenly искам да те питам нещо ако не ми се сърди автора затова че му ползвам темата
Начи аз съм със дискове отзад сложени допълнително (гирлинг 36)
Та имам един странен проблем ако не си стягам ръчната нямам никаква ръчна т.е. не ми задържа колата
апак ако го стягам така , че да хване в последния зъб задните апарати първи блокират в рязко натискане и в лед ако пипам спирачката усещам че задницата поднася което може да прави голяма беля
да допълня че кантара е от барабановите спирачки не е сменен от дискови
системата е обезвъздушена хх пъти и аз не помня вече колко
спирачната течност е заменена с Дот 4
накладките са на 4-5000 км но са малко по-нови от предните
Според теб какво може да се направи по въпроса за първо време поне да изкарам зимата
може ли по някакъв начин да намаля дебита за задните апарати ?
Благодаря предварително

Начи аз съм със дискове отзад сложени допълнително (гирлинг 36)
Та имам един странен проблем ако не си стягам ръчната нямам никаква ръчна т.е. не ми задържа колата

апак ако го стягам така , че да хване в последния зъб задните апарати първи блокират в рязко натискане и в лед ако пипам спирачката усещам че задницата поднася което може да прави голяма беля

да допълня че кантара е от барабановите спирачки не е сменен от дискови
системата е обезвъздушена хх пъти и аз не помня вече колко
спирачната течност е заменена с Дот 4
накладките са на 4-5000 км но са малко по-нови от предните
Според теб какво може да се направи по въпроса за първо време поне да изкарам зимата

може ли по някакъв начин да намаля дебита за задните апарати ?
Благодаря предварително