Обикновена газова на GOLf 1.6i 101hp AEK - голяма грешка!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Обикновена газова на GOLf 1.6i 101hp AEK - голяма грешка!

Мнениеот H2O » Сря 04 май 2011 21:34

dushanov написа:По каталог Golf 3 1,6 GT го дават:
При 90км/ч - 6,0л бензин
При 120км/ч- 7,8л бензин
Градско ...- 9,6л бензин
malinakis, с ГИ БИ ТРЯБВАЛО да е (+20%):
При 90км/ч - 7,2л газ
При 120км/ч- 9,4л газ
Градско ...- 11,52л газ

И ТОВА ВСИЧКО БИ ТРЯБВАЛО (което включва адски много фактори)

mhihi :applause:

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 04 май 2011 22:43

Имам един приятел с кола с двигател като моя (АЕК) с ГИ, аз съм с обикновена. Ами като гледам колко пари дава за филтър на ГИ, почистване на инж. (всички производни)... ами аз се радвам, че съм си купил колата с обикн. газова (метанова в моя случай). Колата му върви малко повече на стъпка-вярно, но според мен средствата не са оправдани. Лично мнение! И за 3-ти път в тази тема казвам, понеже темата се казва ,,Обикновена газова на GOLf 1.6i 101hp AEK - голяма грешка!'', напротив! Ако търсиш вървеж на АЕК, оставяш на бензин, ако търсиш вървеж+икономия слагаш ГИ, ако искаш вървеж+истинска икономия=почти без пари=невъзможно. Слагаш обикн. уретба с пробан-бутан или метан и АЕК-а пак си показва какво може, само че не в пълни сили. Искаш пълни сили? Купуваш си нова кола! Със здраве колеги! :drunk

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 05 май 2011 8:51

dushanov написа:Имам един приятел с кола с двигател като моя (АЕК) с ГИ, аз съм с обикновена. Ами като гледам колко пари дава за филтър на ГИ, почистване на инж. (всички производни)... ами аз се радвам, че съм си купил колата с обикн. газова (метанова в моя случай). Колата му върви малко повече на стъпка-вярно, но според мен средствата не са оправдани. Лично мнение! И за 3-ти път в тази тема казвам, понеже темата се казва ,,Обикновена газова на GOLf 1.6i 101hp AEK - голяма грешка!'', напротив! Ако търсиш вървеж на АЕК, оставяш на бензин, ако търсиш вървеж+икономия слагаш ГИ, ако искаш вървеж+истинска икономия=почти без пари=невъзможно. Слагаш обикн. уретба с пробан-бутан или метан и АЕК-а пак си показва какво може, само че не в пълни сили. Искаш пълни сили? Купуваш си нова кола! Със здраве колеги! :drunk

Нещо умно да прочета най накрая :bishop

Потребителски аватар
ilko_azov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilko_azov » Нед 08 май 2011 12:28

Прав еколегата по-горе неможе душата в рая (това няма да го пиша) до края!!! heavy metal zork

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Сря 17 авг 2011 15:18

а може ли снимки къде ви са монтирани-изпарителя,плочката,кихалката и квото има монтирано за обикновена газ на АЕК,че моя приятел скоро си сложи газова и то обикновенна на fiat coupe 2-ка мотор 5 цилндира.Газавата му е излезнала около 120-140лв със всичко и сега няма ядове никакви

black_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black_83 » Нед 28 авг 2011 21:48

здравеите колеги,прочетох 7 страници писания и нищо не разбрах
Да започна от там че преди седмица си купих голф 3 2.0 гти незнам каква разновидност е моторат но наистина е бегачка но си е и лапачка,та искам да попитам каде вав варна да отида да му поставя обикновено газово и дали изобщо става такова.Благодаря предварително :banana

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пон 29 авг 2011 8:05

Колега black_83, задай си въпроса в viewforum.php?f=22
Тази тема е за 1,6 АЕК,АFT двигатели. Успех!

AccurseD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AccurseD » Пет 28 окт 2011 13:46

Здравейте и от мен,
аз съм нов член на този форум, от няколко дена съм с нов автомобил - Голф 3 1.6 ГТ 101коня 95та година. Решил съм да слагам газова уредбва и затова сега имам голяма дилема, каква да е инжекцион или обикновенна. Темата е доста стара и навярно доста вода е изтекло от далечната 2008ма така че въпроса ми е каква уредба да си сложа?
От всичко прочетено разбирам че мнозинството ползва обикновенни газови - по коментарите почти всички са доволни от тях. На мен ми предлагат за 900лв инжекцион и за 450лв. обикновенна.
Всякакви съвети са добре дошли!

Гергин

Мнениеот Гергин » Пет 28 окт 2011 20:25

За разликата между двете ще си направиш пълно обслужване на колата, та и от горе.
Това е от една страна, но от друга един път да гръмне и пак ще избиеш разликата.
Това ти е дилемата. Зависи кой и как ти направи обикновената уредба. Аз карам над 4г. така, а като я взех си беше с нея. Кихалка на кутията, ламбда контрол, ТАП, максимално близко изпарителя до въздухопровода, където се включва газта, нови кабели и свещи и готово. Това са общо взето нещата за да сведеш до минимум шанса да гръмне с обикновена уредба.

Потребителски аватар
ilko_azov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilko_azov » Вто 13 дек 2011 19:17

Аз имам 1.6 аек -твоя двигател.
Колата няма проблем само че лятото. Зимата трябва да си търпелив да 3агрееш колата добре особенно сутрин.Иначе ще ти съсдава ядове.

Потребителски аватар
ilko_azov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilko_azov » Вто 13 дек 2011 19:27

за обикновена ГУ става вапрос а

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Пон 16 яну 2012 21:47

Колеги ли4но за мене заглавието е много пресилено аз съм със същия мотор обикновенна газова и проблеми никакви разхода си ми е напълно задоволителен гърмяла ми е два пъти досега пак и 3ти да гръмне какво от това моята клапа е на пло4ката спира детонацията прекъсва пътя към дебитомера разтваря си гумения пръстен и това е не виждам за какво толкова се плашат хората с метални колектори ако вси4ко ти е наред е малко вероятно но не и изклию4ено да гръмне всеки казва газовия инжекцион слагащ и се раждаш да обаче аз не сам на това мнение имам няколко приятел4ета с газови рейки и и се реве единия е ланди ренцо изгоря му компа 300 лв
другия е със ауди б4 е какво ли не и правиха една кофа с пари нарина след монтажа 3тия е с алфа 156 смени рейката 160 лв и след 3 месеца аут пак рейка сега уж вси4ко е 6 като запали и колата е студена все едно е някоя ралиджийка не може да си събере цилиндрите не казвам 4е ГИ е боклук но и той създава ядове може би вси4ко е до въпрос на късмет в това кой постава уредбата.Със здраве

djani_84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djani_84 » Вто 17 яну 2012 23:20

Гергин написа:За разликата между двете ще си направиш пълно обслужване на колата, та и от горе.
Това е от една страна, но от друга един път да гръмне и пак ще избиеш разликата.
Това ти е дилемата. Зависи кой и как ти направи обикновената уредба. Аз карам над 4г. така, а като я взех си беше с нея. Кихалка на кутията, ламбда контрол, ТАП, максимално близко изпарителя до въздухопровода, където се включва газта, нови кабели и свещи и готово. Това са общо взето нещата за да сведеш до минимум шанса да гръмне с обикновена уредба.

здравей колега и аз съм със аек с обикновенна газова нов съм в форума и много много не разбирам но ти писа че твоита е с ламбда контрол и с тап . какво е това обясни и ако може качи снимки да видим как тие сварзано газовото да сваржим ние нашите. мерси предварително

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 19 яну 2012 17:49

djani_84 написа:
Гергин написа:За разликата между двете ще си направиш пълно обслужване на колата, та и от горе.

здравей колега и аз съм със аек с обикновенна газова нов съм в форума и много много не разбирам но ти писа че твоита е с ламбда контрол и с тап . какво е това обясни и ако може качи снимки да видим как тие сварзано газовото да сваржим ние нашите. мерси предварително

Моята си е обикновен изпарител на бигаз и ламбда контрол към него. И това е. Няма ТАП. Имаше реле за време като паля, ама го махнах, че даваше проблем и е без него. Смесителя или плочката е точно след кутията за въздушен филтър. Абсолютно стандартно изпълнение. Изпарителя е до акумулатора. Вързан е паралелно към парното. Има и една смотана клапа на кутията на въздушния филтър ако гръмне. Уж да пази:))))))))На 2000об.мин прехвърля на газ. НИвомерът не работи, бутилката е на мястото на резервната гума. Пълначката е скрита при теглича. Слагана е от този от който я купих преди почти 5 години.

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пон 24 сеп 2012 1:41

колеги искам да качите малко снимки за къде е монтирана плочката на АЕК,казват че трябва да е макс.близо до дросел клапата

Върни се в “Автогазови уредби”