Проблеми с обороти на Golf 3 1.6i

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
peac_h1
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с обороти на Golf 3 1.6i

Мнениеот peac_h1 » Чет 19 яну 2012 19:12

Здравейте,
Проблемът се състои в това, че колата не може да поддържа обороти (от време на време по такъв начин че си гасне). След такова гаснене трудно пали, а иначе при студен двигател пали без проблем. В момента е с газ, но не за пълен инжекцион какъвто е двигателя. Още когато я взех преди да сложа газ при много студено време забелязах, че има едно придърпване от двигателя (моментно губене на мощност). След загряване на двигателя не се усещаше, а на газ се маскира и по не се усеща. Когато сложих газ, в началото гаснеше колата, но с настройки и някак си от самосебе си се поуправи. Та докато загрее я карах на бензин после на газ. С времето все по-нагоре трябваше да се качва стрелката на температурата за да не гасне, като в момента избираемо - един ден е ок на другия ден не иска съвсем да поддържа оборотите въпреки че си е темперирала на 90 градуса. Дори при обръщане на бензин пак гасне и трудно ги поддържа. Имам чувството, че ако не е превключила на газ при 90 градуса тогава са проблемите. В момента разхода на бензин ми е сигурно 20/100 защото е откачена ламбда сондата, а на газ градско ми гори почти 13 като се има предвид че карам отсечка 6 км по околовръстното всеки ден (все едно извънградско). Извънградско съм я засичал около 9-10 / 100 газ. Оказва се, че нямам и стъпково моторче, което да почистя та ви моля за съвет какъв може да е проблема на автомобила и къде мога да отида за да се направи. Като отида при монтьор ми казват от газта е скапан, а газаджията казва аз съм я настроил всичко е ок. Прилагам и снимка, надявам се да ми помогнете със съвети.

Изображение

пп: забравих да добавя че когато си превключи "нормално" (не мога да хвана при какви обстоятелства баче" оборотите си се кротват и все едно няма проблем колата. Въпреки това ако реша да я запаля до 5 мин след като съм я загасил темперирана пали трудно и пак може да се появи проблема с гасненето и ниските обороти. Още по-странно е че ако изключа от скорост при висока скорост и намаляне на светофар проблема е ясно изразен отколкото ако се дотътря на 2ра и изключа на ниска скорост при 900 оборота !!

Последна промяна от peac_h1 на Чет 19 яну 2012 19:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Проблеми с обороти на Golf 3 1.6i

Мнениеот dushanov » Пет 20 яну 2012 12:24

Колега имам същия мотор. Отиди на една диагностика. Според мен нещо ти се бърка темп. датчик. Почисти си дросела и стъпковото моторче! Как да нямаш такова? Това какво е:

peac_h1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peac_h1 » Пет 20 яну 2012 21:12

Благодаря за съветите колега. И аз точно това посочих на автомонтьора който ми смени накладките преди 5 дни и той вика това е някъв датчик за дебит...
Можеш ли да ми препоръчаш сервиз? Снова между Манастирски ливади и Младостите.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пет 20 яну 2012 22:30

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”