Проблема ми е следния- Имам Golf 1 cabriolet 1.6 карбуратор/бензин-газ.
Когато го запаля работи на 1500 оборота и постепенно ги вдига до 2200-2500
на петата минута е твърдо на 2500 оборота. Карам десетина минути и оборотите сами спадат до 900- точно колкото трябва. След около 5 минути пак скачат на 2500.
Независимо от горивото- и на газ и на бензин го прави този проблем. През 5-10 минути се сменят сами.900-2500-900-2500.Когато я гася , двигателя не гасне веднага, а се тресе 4-5 секунди и се чува отвратителен звук. Колата е произведена 1992г. и иначе съм много доволен от нея. Моля Ви насочете ме коя част трябва да сменя или ми препоръчайте стабилен сервиз със отговорни и точни хора, защото ми омръзна от разбирачи и мошеници, дето само ти взимат парите и скалъпват положението до изхода на сервиза. Благодаря.
Golf 1 1.6 Карбуратор- Работи на много високи- 2500 оборота
-
The Gunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Re: Golf 1 1.6 Карбуратор- Работи на много високи- 2500 оборота
центровка ,термоапула?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Потърси този колега memberlist.php?mode=viewprofile&u=100192
Лично аз не съм ходил при него, но според отзивите във форума за него трябва да е добър майстор.
Явно смукача ти прави проблеми, но като отидеш в Орландовци ще разбереш със сигурност.
Ако си на газ като гасиш пак ли не угасва веднага или това се случва само на бензин?
Лично аз не съм ходил при него, но според отзивите във форума за него трябва да е добър майстор.
Явно смукача ти прави проблеми, но като отидеш в Орландовци ще разбереш със сигурност.
Ако си на газ като гасиш пак ли не угасва веднага или това се случва само на бензин?
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
както казва колегата,виж стъпковия мотор,а това за гасненето по късно,не знам 
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Гасненето по-късно вероятно се дължи на ниското октаново число на бензина - центровката сигурно е направена за работа на газ, а не на бензин. Стъпково моторче едва ли има, като има карбуратор.
-
The Gunner
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички който са писали, но до момента това не ми върши работа. Догатки и предположения съм чувал и преди и те само ме объркват ,вместо да помагат.
Центровката е перфектна - и на газ и на бензин си мърка на 900 оборота. Просто от време на време скачат на 2500. А при гасенето- все едно даваш газ и изключваш едновременно- не иска да изгасне веднага, защото оборотите са високи и към свещите продължава да протича някакъв ток, нищо, че вече е изключена от контакт.Това го прави само на бензин, но според мен е вторичен проблем, следствие на основния.
Моля ви препоръчайте човек, който е имал или решавал подобни проблеми.
Чувал съм какви ли не съвети- да си сменя Дистрибуторната капачка,някакви иглички в карбуратора, стъпков мотор, дебитомер и дроселна клапа, но просто ми звучат нелогично.(освен карбуратора).
Ако е от Автоматичния смукач - къде да го сменя?
Ако са разни датчици - Къде правят читава диагностика?
Какви пари би ми струвало ?
Центровката е перфектна - и на газ и на бензин си мърка на 900 оборота. Просто от време на време скачат на 2500. А при гасенето- все едно даваш газ и изключваш едновременно- не иска да изгасне веднага, защото оборотите са високи и към свещите продължава да протича някакъв ток, нищо, че вече е изключена от контакт.Това го прави само на бензин, но според мен е вторичен проблем, следствие на основния.
Моля ви препоръчайте човек, който е имал или решавал подобни проблеми.
Чувал съм какви ли не съвети- да си сменя Дистрибуторната капачка,някакви иглички в карбуратора, стъпков мотор, дебитомер и дроселна клапа, но просто ми звучат нелогично.(освен карбуратора).
Ако е от Автоматичния смукач - къде да го сменя?
Ако са разни датчици - Къде правят читава диагностика?
Какви пари би ми струвало ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=100192
Потърси този колега. Той е майстор на карбураторите и ще ти свърши работа.
За втори път ти давам линк към профила му. Можеш да разгледаш и темата му за отзиви от работата му.
Потърси този колега. Той е майстор на карбураторите и ще ти свърши работа.
За втори път ти давам линк към профила му. Можеш да разгледаш и темата му за отзиви от работата му.
-
The Gunner
- Автомобил:
- Двигател:
Ето какво стана. Има един кабел, който влиза в автоматичния смукач.
Оставих Голфа на един човек, дето я покара два-три дни и после каза, че по метода на изключването открил тази букса, която дава допълнителни команди към смукача. Колата пак пали на 1500, след малко 1100 и после 900... Сега е февруари и навън е -20С. сутрин пали от раз и мърка.
Оставих Голфа на един човек, дето я покара два-три дни и после каза, че по метода на изключването открил тази букса, която дава допълнителни команди към смукача. Колата пак пали на 1500, след малко 1100 и после 900... Сега е февруари и навън е -20С. сутрин пали от раз и мърка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”