Купуване на кола от Германия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Купуване на кола от Германия
Здравейте колеги, харесал съм си кола в немското мобиле-в Берлин.Исками се да отида да я купя, но досега не съм излизал от България.Можете ли да ми кажете подробно какви са стъпките от качването ми тук на самолета до връщането ми в България, мисля обратно да пътувам с колата.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Купуване на кола от Германия
Ако колата е от частно лице много внимавай защото има страшно много измамници и там Ако ти искат капаро не се връзвай да им пращаш защото ще изгориш Траябват ти транзитни номера застраховка договор за покупката и оригиналите на немския талон Ако в обявата няма телефон и адрес да знаеш че само си губиш времето
Даскала™ написа:Не ти ли е много скъпо от Германия?
За същите пари тук колите които съм гледал са пълни боклуци.Така поне свят ще видя.
Все пак кеф цена няма

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
emka22 написа:Даскала™ написа:Не ти ли е много скъпо от Германия?
За същите пари тук колите които съм гледал са пълни боклуци.Така поне свят ще видя.
Все пак кеф цена няма
Доста по-евтино и безпроблемно ще ти излезе да отиде човек който се занимава с това и да ти я докара, или ти да отидеш с такъв. Имай на предвид, че колата трябва да я вземеш в края на престоя си там, защото жълтите транзитни номера са валидни 5 дни, за който трябва да се прибереш. В противен случай колата трябва да има неизтекъл TUV за да може да вземеш червени(месечни) номера. Червените номера са 150 евро, а жълтите - 75. Имай на предвид също, че и там както и при нашите джамбази има измами и скрити дефекти.
- princo
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 1.8T Quattro 1997
6669 написа:emka22 написа:Даскала™ написа:Не ти ли е много скъпо от Германия?
Все пак кеф цена няма
Доста по-евтино и безпроблемно ще ти излезе да отиде човек който се занимава с това и да ти я докара, или ти да отидеш с такъв. Имай на предвид, че колата трябва да я вземеш в края на престоя си там, защото жълтите транзитни номера са валидни 5 дни, за който трябва да се прибереш. В противен случай колата трябва да има неизтекъл TUV за да може да вземеш червени(месечни) номера. Червените номера са 150 евро, а жълтите - 75. Имай на предвид също, че и там както и при нашите джамбази има измами и скрити дефекти.
До колкото знам TUV да се направи в Германия започва от 300евро,така че задължително гледай TUV да има.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И накрая като удариш чертата, може да излезе, че е по-добре да я натовариш на автовоз, поне ще си сигурен, че ще пристигне 

Явно не виждам добре или не познавам парите,защото за кола един модел и година цената тук е същата само,че в лева,а не в евро 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Темата е многократно коментирана, Даскале. И там и тук има кокошарници на тънки цени. Както и такива, само че скъпи. А има и хубави, но те пък са много скъпи...
Тия третите много рядко достигат до българския пазар за коли втора ръка
Визирам на реални километри, с един собственик, с истинска сервизна книжка и т.н.

Визирам на реални километри, с един собственик, с истинска сервизна книжка и т.н.

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
грешен раздел + писано по темата 1000 пъти
Върни се в “ОФФ-Топик - други”