VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
В Engine -> Въвеждаш Login кода 12233 -> Coding -> 0001 е за автомат , 0002 е за ръчка
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Благодаря колеги, бързи смели сръчни 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
При използване на ваг-ком когато отида за показанията на датчиците (където има 3 реда с по няколко показания) при някой от показанията, където отдолу има референтни стойности не се чете целият надпис. Като цяло ако не се лъжа не се виждат първите няколко букви и последните няколко. На какво би могло да се дължи това?
При използване на ваг-ком когато отида за показанията на датчиците (където има 3 реда с по няколко показания) при някой от показанията, където отдолу има референтни стойности не се чете целият надпис. Като цяло ако не се лъжа не се виждат първите няколко букви и последните няколко. На какво би могло да се дължи това?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам малък проблем, от скоро ползвам нов кабел с VCDS Lite 1.1, при сканиране на контролерите, не може да прочете Engine контролера, дава ми това съобщение - "No response from controller", всички останали контролери си ги чете и отваря, но тоя нещо се опъва, къде да търся проблема?
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
tih написа:Колеги имам малък проблем, от скоро ползвам нов кабел с VCDS Lite 1.1, при сканиране на контролерите, не може да прочете Engine контролера, дава ми това съобщение - "No response from controller", всички останали контролери си ги чете и отваря, но тоя нещо се опъва, къде да търся проблема?
Какъв ти е компа?И аз имах същиа проблем.При Marelli-то се оправя като настроиш в Option-Bit Rate на 9600.Аз така го подкарах

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш предвид ECU-то, Bosch е, но ще пробвам и аз това което казваш.
- maerto
tih написа:Ако имаш предвид ECU-то, Bosch е, но ще пробвам и аз това което казваш.
Не знам дали при Бош-а е от това,предполагам е идентичен проблема:)Дано се получи.При мен стана.Успех!
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност в кое поле точно трябва да въведа тази стойност, защото аз не виждам такова Bit-Rate поле?

- maerto
tih написа:Всъщност в кое поле точно трябва да въведа тази стойност, защото аз не виждам такова Bit-Rate поле?
Сори че съм те подвел,карах по памет

- vladidiakov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги помагайте!
Може да го има някъде в темата, но ще ме извините!
Искам да променя заключването да е с звук на клаксон и след достигане на 10 км/ч да се заключва автоматично. Пробвах по описания начин във форума но ми дава, че не регистриран ваг-кома. Въпросът ми е: преди да въведа промените в Adptation необходимо ли е да се въвежда Login код и ако да някой знае ли какъв е кода? Отнася се за модул 46-Central Conv.
Благодаря предварително. Колата е пасат '99 г. 1.9 tdi 110 hp.
Може да го има някъде в темата, но ще ме извините!
Искам да променя заключването да е с звук на клаксон и след достигане на 10 км/ч да се заключва автоматично. Пробвах по описания начин във форума но ми дава, че не регистриран ваг-кома. Въпросът ми е: преди да въведа промените в Adptation необходимо ли е да се въвежда Login код и ако да някой знае ли какъв е кода? Отнася се за модул 46-Central Conv.
Благодаря предварително. Колата е пасат '99 г. 1.9 tdi 110 hp.
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за вагком кабел
Здр колеги.Имам един въпрос.Имам вагком 409.1 кабел та дали този кабел ще работи с VCDS LITE REALISE 1.1 и ако работи някой може ли да ми прати крак за тази версия. 

- maerto
Re: въпрос за вагком кабел
krasi angelov написа:Здр колеги.Имам един въпрос.Имам вагком 409.1 кабел та дали този кабел ще работи с VCDS LITE REALISE 1.1 и ако работи някой може ли да ми прати крак за тази версия.
Щом работи с 409.1 ще работи и с VCDS Lite 1.1.Няма да усетиш разлика в новата версия ,така че си карай с 409.1 ако е регистрирана де.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега ама старата версия спря да работи. ползвах там един лоадер обаче без причина антивирусната го хваща като вирус и го премахва но и без да го премахна пак не ще да работи не зна зaщо така стана ако имаш да ми пратиш един крак 

Колеги имам едно питане към Вас. На моето голфче 5 2006 година му правихме диагностика и излезе грешка 00888 - Wiper Switch for Intermittent Operation (E22) ; 014 - Defective.
Какво значи това бихте ли ми обяснили ? В какво е проблема и как да го реша и нещо сериозно ли е
Благодаря много!
Какво значи това бихте ли ми обяснили ? В какво е проблема и как да го реша и нещо сериозно ли е

Благодаря много!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”