Фобос 1 или Фобос 2

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Re: Фобос 1 или Фобос 2

Мнениеот Varbona » Пет 20 яну 2012 11:36

Колеги, дайте по темата. А потребителят Ланди Р нека преразгледа правилата и тона си, тъй като ако стане и тук любимец на модераторите, няма да е за дълго :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 20 яну 2012 11:45

husky написа:
landir написа:Каква беше темата къде отидохме ние?Сравненията на не познаващи спецификата и техн. характеристики са неуместни. :да:

Първо се научете как се пише непознаващи, тогава класифицирайте някого с това определение ;)
А дали са неуместни твърденията... ами аз дадох примери, ако можете ме оборете!!!
По-тихи ли са вашите инжектори от тези на Романо?? Могат ли да се монтират на колектора със 0 (нула) сантиметра маркуч?? А колко KW на цилиндър ви е най големия инжектор :D А за редукторите, а? Колко KW е най-мощния ?
Не че ми е работа да лобирам за която и да е система, но само за да не съм голословен се наложи да споделя как стоят нещата!

Инфото ти е доста полезно, колега :bowdown Има много хора (в т.ч. и аз), които са много боси в тая сфера, а тепърва им/може да предстои монтаж на ГИ, както и подбиране на компонентите/периферията му. Хвала на такива като теб, които назовават нещата такива, каквито са. Хубаво е и такива като теб да драскат по някой ред из форумите, щото някои неща и сравнения могат да бъдат дадени само от практиката и работата с различни компоненти предназначени за една цел (т.е. от хора, които по цял ден се занимават с това и си вадят хляба). :beer

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пет 20 яну 2012 12:27

husky написа:
landir написа:Каква беше темата къде отидохме ние?Сравненията на не познаващи спецификата и техн. характеристики са неуместни. :да:

Първо се научете как се пише непознаващи, тогава класифицирайте някого с това определение ;)
А дали са неуместни твърденията... ами аз дадох примери, ако можете ме оборете!!!
По-тихи ли са вашите инжектори от тези на Романо?? Могат ли да се монтират на колектора със 0 (нула) сантиметра маркуч?? А колко KW на цилиндър ви е най големия инжектор :D А за редукторите, а? Колко KW е най-мощния ?
Не че ми е работа да лобирам за която и да е система, но само за да не съм голословен се наложи да споделя как стоят нещата!

Аз съм наясно за теб не зная.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 21 яну 2012 13:55

landir И сега кой от фобосите ще препоръчаш? Да се върнем на темата малко така :mrgreen: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Съб 21 яну 2012 17:02

KingoftheROAD za писаното в темата и аз имам вина. Поста ми беше че в България има и други газови инжекциони освен фобос, които са абсолютно сравними като цена, и като качество - според мен по добро. Нашите "майстори" като са захванали фобос та фобос. А това е лошо. Поляците имат много добри уредби и се развиват много бързо с изключително добри цени, италианците ги знаем.
Конкуренцията е полезна само за потребителите. Форума е да си помагаме и тук сме клиенти. Производител и търговци си имат друга приказка, срещат се на семинари, партита- и цените са на бройка.
Аз си сложих ланди ренцо ево -инжекторите пак са АЕБ на реика - по шумни са от на романо - но издържат на гадна газ
Та - за парите на фобос си сложих - компютър- ланди ренцо, изпарител пак ланди ренцо, инжектори-писах,МАП - пак -кабели букса и т.н -Ланди ренцо, а сонда -ланди ренцо.
Баси колко скучно звучи- всичко е от една марка
Даже по скоро бих питал как могат фобос да продават мимгас,реил,томасето и т,н на цена на ланди, ловато,брц , романо

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 21 яну 2012 19:23

Ще ти кажа, явно не всеки иска да има Ренцо ланди, това е истината, фобос се търси заради добрия си софтуер, и се продава повече от отлично.

Колкото до комплектовката на Фобос, тя не включва "мимгаз", ако някой продава такива изпарители, марката Фобос не носи отговорност и вина за това своеволие на монтажниците.

За полската и италианска конкуренция съм запознат, проучвам всяка една алтернатива на Фобос, лично мен Ловато ме разочарова като качества, монтирах го на моя кола и е доста куц като възможности, Принс продавах няколко години но е много скъпа и никой не я купува.

Имах желание да продавам Ланди ренцо, за съжаление имат неприемливи за мен финансови условия, БРЦ също има доста непреодолими препятствия за да работя с тях, поляците се развиват много бързо и правят интересни системи на добри цени и очаквам включване, сега ми предстои да тествам Романо с ОБД, ще я монтирам на моя кола и ще я наблюдавам ежедневно, само така мога да видя какво може.

Небива да сравнявате Фобос 1 която е висок клас ГИ, с някакви "ниско бюджетни" и много орязани чуждоземски ГИ, които освен марката си нямат нищо друго като възможности, сравнявайте я с високия клас на чуждите марки и ще видите че цената е доста по-ниска от конкурентите и.:да:

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Съб 21 яну 2012 20:04

Жорка Ловато е по нисък клас от Ланди и Ландиренцо.Работил съм за дистрибутор на Ловато за Пловдив 8год.От 3год. работя за дистрибутора на Ланди в Пловдив.Не искам да казвам нищо лошо за предишните ми работодатели и за дистрибутора на Ловато но мнението ми че тук се работи в пъти по професионално,с постоянна техн.помощ от Италия и колеги.Тук шефа е запознат в техническо отношение и винаги може да помогне.Това при Ловато го няма.Клиента за него е най важния както едровия така и този който купува и най дребната част.Ловато има и п разширена версия.На теб най вероятно са ти дали орязаната.Мога да гарантирам за това.Кое във финансово отношение не ти хареса?Политиката ни е да подпомагаме дългогодишните си клиенти и тези които работят с марката Ланди или Ландиренцо.Има некоректни клиенти които купуват по един кит и след това го държат за мюре,за да покажат че предлагат а всъшност насочват клиента към марката от която печелят най много.Предложих ти договор за определен оборот за да получиш най добрата цена.Какъв отговор получих от теб?Познавам пазара добре и можем да седнем на по бира или червено винце и ще те убедя в това което предлагаме на пазара като продукт,цена ,дистрибуторска мрежа,гаранционно и следгаранционно обслужване няма аналог в БГ.Лека вечер и със здравече много се отплеснах. :beer

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Съб 21 яну 2012 20:07

Хората монтира Фобос защото не разбират, не се занимават и най-вече се доверяват на майсторите.
Честно за теб лично -не като дистрибутор, като човек който пише пред толкова хора, смяташ ли и че за парите 1300 лв фобос с цялата си страна комплектовка и реика реил е най доброто на пазара.
С чисто сърце и съвест пред форума ще го препоръчаш ли за тези пари пред БРЦ, Романо, Ландиренцо и тн.

Ще ти кажа какво направих аз, като тръгнах да слагам газ - навсякъде само фобус, форуми и майстори. Толко много популяризиране чак странно. Погледнах и навън, такова чудо няма никаде. навсякъде само ланди, брц, романо, принс.
В Англия и Германия полските уредби самного популярни, друга известна е Europegas с тяхната Оскар имат много добрихара hтеристики , тук май само изпарителя им е популярен - слагат го на коли с турбо
Изображение
http://www.europegas.net/product1.html

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 22 яну 2012 19:26

landir написа:Жорка Ловато е по нисък клас от Ланди и Ландиренцо.Работил съм за дистрибутор на Ловато за Пловдив 8год.От 3год. работя за дистрибутора на Ланди в Пловдив.Не искам да казвам нищо лошо за предишните ми работодатели и за дистрибутора на Ловато но мнението ми че тук се работи в пъти по професионално,с постоянна техн.помощ от Италия и колеги.Тук шефа е запознат в техническо отношение и винаги може да помогне.Това при Ловато го няма.Клиента за него е най важния както едровия така и този който купува и най дребната част.Ловато има и п разширена версия.На теб най вероятно са ти дали орязаната.Мога да гарантирам за това.Кое във финансово отношение не ти хареса?Политиката ни е да подпомагаме дългогодишните си клиенти и тези които работят с марката Ланди или Ландиренцо.Има некоректни клиенти които купуват по един кит и след това го държат за мюре,за да покажат че предлагат а всъшност насочват клиента към марката от която печелят най много.Предложих ти договор за определен оборот за да получиш най добрата цена.Какъв отговор получих от теб?Познавам пазара добре и можем да седнем на по бира или червено винце и ще те убедя в това което предлагаме на пазара като продукт,цена ,дистрибуторска мрежа,гаранционно и следгаранционно обслужване няма аналог в БГ.Лека вечер и със здравече много се отплеснах. :beer

Става, нави ме, винаги съм имал симпатии към Ланди групата, поздрви бат Таньо. :да:

megagolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megagolf » Сря 14 ное 2012 11:35

А какво му е на Фобус 4, че въобще не се коментира тук?

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Чет 15 ное 2012 19:02

Ниско бюджетна система, доста орязана във всяко отношение, често дефектира, при положение че за 10 000км всяка една система се изплаща, в твой интерес е да избереш най-качествената Фобос 1 и да я ползваш дълги години, при мен гаранцията на Фобос 1 е цели три години.....никой и никъде не дава такава гаранция.

Така инвестицията е максимално защитена, имаш качествен продукт и голяма гаранция срещу малко повече пари, отскоро имаме и лизинг, за съжаление качеството винаги е струвало малко повече, но горчивината ниското качество остава дълго след като е преминала сладостта от ниската цена. :да:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 15 ное 2012 19:28

eurogas написа:Ниско бюджетна система, доста орязана във всяко отношение, често дефектира, при положение че за 10 000км всяка една система се изплаща, в твой интерес е да избереш най-качествената Фобос 1 и да я ползваш дълги години, при мен гаранцията на Фобос 1 е цели три години.....никой и никъде не дава такава гаранция.

Така инвестицията е максимално защитена, имаш качествен продукт и голяма гаранция срещу малко повече пари, отскоро имаме и лизинг, за съжаление качеството винаги е струвало малко повече, но горчивината ниското качество остава дълго след като е преминала сладостта от ниската цена. :да:

А за Тамона колега какво ти е мнението? В конфигурация с Томасето аляска и рейка RAIL IG1, на цена 800лв. с монтаж.

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Чет 15 ное 2012 23:07

Евтино и хубаво няма, горчивината от лошото качество ще те преследва постоянно и навсякъде, помисли си добре и не търси най-евтиното. :да:

Върни се в “Автогазови уредби”