Покупка на автомобил "нов внос"

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 01 апр 2008 10:37

Golf 3 1.8 написа:Номера на мотора гледайте предварително да си го зачистите щот една година така, си изгорих рацете яко да го чистя...

А бе аз какви п**ки майни съм крещял там на тия глупаци.
Ще сменям собственост и оня скача с някакво светило и вика номера не се вижда добре, я нещо как да го видя, казвам ами не знам ... и оня се фръцна и седна да пуши, викам си така ли .... седнах и аз в колата.
5 минутна фас пауза оня се успокои, извади парцалче и си го затри - *б*л съм го - аз ли да съм учил за гледачка на номерата в КАТ, та да му върша работата?

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 09 апр 2008 15:58

Veso101 написа:Ето какво намерих;

Необходими документи за регистриране на внесени от чужбина превозни средства

1. При представяне за регистрация на МПС, собственост на физическо или юридическо лице, придобило собствеността в страна членка на ЕС, да се представят: оригиналното свидетелство за регистрация на автомобила; документ за придобиване на собствеността в чужбина, заедно с официален превод на български език; декларация по образец.

2. При регистрация на МПС, собственост на физическо или юридическо лице, закупило автомобила на територията на България от фирма, осъществяваща дейност по внос и продажба на МПС, да се представят: оригиналното свидетелство за регистрация на автомобила в страна-членка на ЕС; документ за придобиване на собствеността в България; декларация по образец, попълнена от юридическото лице, закупило автомобила в чужбина. Не се изисква представяне на документ за придобиване собствеността на автомобила в чужбина.

3. Не се изисква официален превод на български език на оригиналните чуждестранни свидетелства за регистрация, които са по европейски образец и съдържат същата информация, каквато се съдържа в новото българско свидетелство за регистрация, отговарящо на всички изисквания на ЕС.

Тоест според мен не се изисква договора между автокъщата и стария собственик, както и превод на талона.
Ето коригираните изисквания за регистрация, ако някой мисли че някъде греша, нека каже.

--------------------------------------------------------------------------
При закупуване директно от собственика в ЕС:
1. Оригинален талон без превод
2. Договор за покупко-продажба със собственика + превод.
3. Гражданска отоговорност
4. Регистрация в КАТ
5.Регистрация в данъчното.
6. Търпение
При закупуване от автокъща в България:
1. Оригинален талон без превод на талона.
2. Договор за покупко-продажба с автокъщата
3. Фактура от автокъщата.
4. Декларация от автокъщата.
5. Гражданска отговорност.
6. Регистрация в КАТ
7. Регистрация в данъчното.
7. Пак търпение.

Необходими са документите описани горе.
Документ за преминат преглед не е необходим.
Ако колата е от Италия е необходим документа за снемане от отчет, син с холограмен печат.
Да се похваля.
Вече колата на жената е с номера.
Направих най-бързата регистрация на автомобил - 1 час.......
обаче в Ямбол. :lol:

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 13 апр 2008 14:24

Добре и на мене ми предстои покупка на кола от автокъща,смятам да си купя и едно голфче,прочетох всичо до тука,сега искам да попитам как става плащането,приемат ли чекове,мога ли да им преведа парите по банков път.Смятам да си зема една 5ца не мога да им дам толкова пари на купа,въобще не съм на ясно как става тая работа. :?:

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 29 апр 2008 21:46

Хм имам следното питане:

Кола внесена от Италия ... имала е временни номера но са изтекли. Сега искам да я купя от собственика и но въпроса е как мога да я предвижа от София до Плевен? Мога ли да подновя временните номера?

Някой ми беше казвал, че ако имам договор за покупко-продажба въпреки, че са изтекли номерата имам 3 дни да се предвижа и няма санкции но това не ми се вярва да е вярно. Някой да има идеи?

Потребителски аватар
qnko83
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на автомобил "НОВ ВНОС"

Мнениеот qnko83 » Пон 08 ное 2010 19:54

здравейте колеги. Предстои ми покупка на нов внос кола какви са документите за регистрация сега имали промяна ,чух че има някакъв документ за техническа изправност

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 08 яну 2012 22:51

Стара тема, но ще ми трябва и на мен помощ. Така, един пич- частно лице, продава една колица. Цената е приемлива за кола 95та година с климатроник, въпроса ми обаче е....Колата не е регистрирана в БГ, внос от Италия е, няма транзитни номера....даже не знам какво има де- тези дни ще разбера. Каква е схемата и какво ще ме посъветвате- аз съм от София, той е от Враца... Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re:

Мнениеот kris11 » Пон 09 яну 2012 12:57

Veso101 написа:
Veso101 написа:Ето какво намерих;

Необходими документи за регистриране на внесени от чужбина превозни средства

...
При закупуване директно от собственика в ЕС:
1. Оригинален талон без превод
2. Договор за покупко-продажба със собственика + превод.
3. Гражданска отоговорност
4. Регистрация в КАТ
5.Регистрация в данъчното.
6. Търпение
6. Регистрация в КАТ
7. Пак търпение.

И 1 Мн.важен документ за пред КАТ
Ако автомобилът е на юридическо лице - от АВ удостоверение / т.н. Актуално състояние/ желателно да е с не-повече от 6 м давност.
Аборигените в КАТ нямат интернет и не могат да извършат проверка на фирмата. Връщат те и на другия ден с нови сили пак.

adelon75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adelon75 » Пет 20 яну 2012 21:18

Здравейте. Харесах си един пасат. Продавача е частно лице, колата е нов внос,т.е. с транзитни номера.
Въпроса ми е нужно ли е да се сключи договор пред нотариус или е достатъчна само фактурата, която лицето ще ми издаде, за да си регистрирам колата в КАТ

xpp1969
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpp1969 » Пон 31 дек 2012 12:42

Извинявам се, че изравям кучето, но ще купувам кола от автокъща. Интересувам се дали междувременно не са настъпили някакви промени за които да не знам, защото от София до моят град не ми се снове напразно, доста път е. Засега е ясно това:

kris11 написа:

6. Регистрация в КАТ
7. Пак търпение.

Интересува ме това :

Ако автомобилът е на юридическо лице - от АВ удостоверение / т.н. Актуално състояние/ желателно да е с не-повече от 6 м давност.

дали е в сила? И означава ли, че автокъщата, внесла автомобила трябва да ми издаде подобен документ? Някакви други спънки да са сътворили недоразуменията от КАТ?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на автомобил "нов внос"

Мнениеот niikoo_1 » Пон 31 дек 2012 13:38

Актуалното състояние се вади от интернет от търговския регистър, разпечатва се и се заверява с подпис и печат, няма нищо сложно в твоя случай няма да ти трябва, ако ще регистрираш колата на твое име,а не на фирма.

xpp1969
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpp1969 » Пон 31 дек 2012 22:22

Благодаря ти, колега!
Значи това:
Ако автомобилът е на юридическо лице - от АВ удостоверение / т.н. Актуално състояние/ желателно да е с не-повече от 6 м давност

Да се чете Ако автомобилът ще се купува от юридическо лице и т. н.....
Това си е друга бира. А някакви новости други има ли?

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Вто 01 яну 2013 19:44

1. талон на автомобила
*Германия - двата Брифа (малък и голям талон)
*Италия - талон
*Австрия - Типеншайна (нещо като книжка) + двата талона (еднакви са на вид)
*Швейцария - талона + декларация че е мината митница и е платено мито!
2. Фактура от фирмата продавач (+ касова бележка, към фактурата)
3. договор за покупко продажба между теб и фирмата продавач
4. декларация номер 8
5. декларация номер 2

Ако автомобила ще се регистрира на фирма (юридическо лице) се изисква - актуално състояние на фирмата, както в КАТ трябва да се носи печат на фирмата на която ще се регистрира МПС-то.

п.с. Никаде в италианските, немските, австрийските или швейцарските документи не фигурира номер на двигателя! Но в някой от КАТ-овете из страната искат номера - примерно в Варна се заяждат, ако продавача може да се запише на фактурата след № на шаси и № на двигателя! Не е фатално, не означава, че не може да минете, но имат предпоставка да се направят на интересни. Друго за което обичат да се заяждат от скоро - на договора между теб и фирмата продавач някъде в долния край да пише № на фактурата.

п.с.2 Всеки който продава автомобил нов внос трябва да ги знае тези неща и да няма въпросителни при покупко продажбата! Не е ваша работа да ги мислите! Ако подавача не е много наясно, най-вероятно не е вашия човек.

Последна промяна от Bavarcho на Нед 03 фев 2013 17:30, променено общо 1 път.

xpp1969
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpp1969 » Сря 02 яну 2013 11:23

Благодаря ти Bavarcho, ето точно това ме интересуваше! Те търговците си знаят, ама вероятността да са продавали на някой градски не е голяма, та да знаят нашите дали не се ебават по този начин, както си описал, а и съм се убедил, че българските автотърговци са друга порода. Никога няма да те подготвят с документи, та да се оправиш от първия път. Гледат да гушнат кинтите и по - нататък не ги е грижа. Самите коли, които продават са със поне 5-6 скрити дефекта, често и някой - друг сериозен, та са наясно, че едва ли ще съм им клиент за в бъдеще и няма нужда да се стараят за да съм доволен. Никой в българия не е любител на излишните напъни.
Още веднъж голямо благодаря! :beer

s_toshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_toshkov » Вто 23 апр 2013 11:06

Да попитам нещо, отнася се за Варна

Мой приятел купува Шаран нов внос от Италия на които от сега не му се четат добре номерата на двигателя ....., двигателя може да е 90 ,110 или 130 к.с.

Какво става в случая , тези в кат как ще разберат , къде ще проверят колко конски сили е в действителност ????

По принцип ако не се лъжа е 110 или 116 к.с. автомобилиа, може и 130 да е , идеята е дали може да се регистрира на 90 к.с. и как точно се прави????

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Сря 24 апр 2013 10:31

s_toshkov написа:Да попитам нещо, отнася се за Варна

Мой приятел купува Шаран нов внос от Италия на които от сега не му се четат добре номерата на двигателя ....., двигателя може да е 90 ,110 или 130 к.с.

Какво става в случая , тези в кат как ще разберат , къде ще проверят колко конски сили е в действителност ????

По принцип ако не се лъжа е 110 или 116 к.с. автомобилиа, може и 130 да е , идеята е дали може да се регистрира на 90 к.с. и как точно се прави????

Пишат го без номер на двигател.
По шаси ще им излезе типа на мотора с който е колата. (110, 116 или 130к.с.)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”