Здравейте.
Интересува ме къде в София/сервиз,или специалист/ може да се нареже нова резба без да се сваля картера.Картера е алуминиев с износена резба.Благодаря предварително.
Нарязване на резба на алуминиев картер
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Нарязване на резба на алуминиев картер
и сигурно е на АЕЕ
. Нарязването е елементарно, стига да намериш метчик -а. Но първо си намери тапа/ пробка/, че там работата е сериозна с намирането. При мен ми донесоха пробка от някакво ренде и оттам тръгах с търсенето на метчика

На друг двигател е,технически може да се използва метчик.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
бе ти намери нова пробка и ако имам такъв метчик ще минеш с почерпка
Почерпка ще има обилна
В М комплект съм виждал да продават комплект метчик с 6 пробки точно за моя случай.Нарязвал съм резба,но нямам опит с алуминий и не искам да търся после друг картер,или лепило ако не се получи добре.Ако не се центрова добре метчика в началото знаеш...

В М комплект съм виждал да продават комплект метчик с 6 пробки точно за моя случай.Нарязвал съм резба,но нямам опит с алуминий и не искам да търся после друг картер,или лепило ако не се получи добре.Ако не се центрова добре метчика в началото знаеш...
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
ако ти изнася цената на комплекта скачай ,но трябва да е следващия по размер от досегашния,например:М14х1.5(стандартния размер за повечето мотори на ВАГ)а на теб ще ти трябва М16х..
Няма страшно казваш:)
Метчика,ако не се лъжа е М15,същата стъпка и ще свърши работа без разпробиване.Имам малко над 1000км до смяна на маслото и тогава ще се заема сериозно.
Метчика,ако не се лъжа е М15,същата стъпка и ще свърши работа без разпробиване.Имам малко над 1000км до смяна на маслото и тогава ще се заема сериозно.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Щом ще нарязваш на алуминии поливаи обилно метчика със спирт докато въртиш.
Проверено ли е ?Ако така ще се нареже добра резба и уиски ще налея 

- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Доколкото разбрах резбата ще се нарязва на колата-картера няма да се сваля.Как ще се полива "обилно" със спирт?Колега viking ако успееш да направиш резбата почисти внимателно стружките!Успех!
Точно така,целта е да не се сваля картера.Спирта действа на алуминия както маслото на метален детайл,така ли да разбирам употребата му?Може спринцовка да се използва.Стружките ще се чистят с промиване на картера.
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
и как ще се предотврати проникването на стужки в картера ? Не че ще са много, но все пак не може да се мине без тях ?
Нарязваш малко резба,развиваш метчика,почистваш стружки,отново нарязваш и т.н.После промиваш картера и си готов. Но явно от 150 човека,които видяха въпросът ми не са имали развалена резба на картера,или са си решили сами проблема и не са търсили сервиз.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
viking. написа:Нарязваш малко резба,развиваш метчика,почистваш стружки,отново нарязваш и т.н.После промиваш картера и си готов. Но явно от 150 човека,които видяха въпросът ми не са имали развалена резба на картера,или са си решили сами проблема и не са търсили сервиз.
Колега доста хора са я правили тази операция,но аз бих свалил картера!По-сигурно е ,че няма да попаднат стружки вътре!Силикона за случая е около 15лв и 1-2 часа спокойна работа.Доста болтчета са ,някои завряни на кофти места но става!Алуминият е "мек" материал и е кофти за резби,ама може и да стане,ако не 70-100 лв. капак втора ръка и си готов!Пари да има само!

Така е,най-добре ще се получи резбата при свален картер,но може и да не се получи:)Възможно е да прокапе масло след поставянето на картера.Доста приключения може да станат със свалянето...Втора употреба не ми се търси..