Проблем с парното голф 3 Интересно !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Divakkkkk
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парното голф 3 Интересно !!!

Мнениеот Divakkkkk » Съб 21 яну 2012 0:06

Значи бензин е 2000 кб .Спука ми се радиаторчето в купето лятото и го смених с чисто ново зимата сипах антифриз обаче няма парно ... миналата година имаше преди да направя тези процедури..
Наи интересното е колата загрява надува маркучите добре има циркулация налягане .. парното е хладко но като отвора капачката и земе въздух и има горещо парно но за извесно време и после пак няма и пак като отвора капачката и земе въздух завивам си я и има страшно парно ..... и 10 мин и пак така .. :banghead:

Моля колеги кажете кво да гледам БЛАГОДАРЯ !!!

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парното голф 3 Интересно !!!

Мнениеот golf_III_2e » Съб 21 яну 2012 0:30

Губи ли антифриз? Да не би да е тръгнала гатнитурата на главата,нормално ли си загрява?

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Съб 21 яну 2012 2:35

Не добре обезвъздушена и в резултат на това въздушна възглавница.
Колата с газово ли е ?

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Съб 21 яну 2012 8:08

Въздушна тапа!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 21 яну 2012 8:54

Радиаторчето ти е фалшиво, смени го още веднъж със старо, но оригинално. Последния път като карах с такова радиаторче спирах на магистралата да отварям капачката и се оправяше, само, че след няколко километра пак почваше да духа студено.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 21 яну 2012 9:02

Каква е логиката да е така заради радиаторчето? В смисъл такъв,че ако радиаторчето не топли (получава се когато му няма всичките ламели или му няма серепентините за забавяне на водата вътре),то тогава не топли постоянно и дори да отвориш капачката на разширителния съд,няма да го накараш да топлоотдава повече.Това,което постигаш с отваряне на съда е да промениш циркулацията в системата и вероятно затова е имало ефект. Според мен новото радиаторче е имало въздух в себе си,а слдващото,което си сложил, се е обезвъздушило и топлото ти е станало ок.Иначе че новите не топлят като старите - така е,няма какво да се лъжем.За да топли добре (като оригиналното),трябва да е оригинално на Behr/Hella, което обаче е скромните 270лв :screwy

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 21 яну 2012 9:13

Ако радиаторчето е под налягане уплътнението между входа и изхода се деформира и водата си минава директно само през пластмасовата част без да обикаля през тръбичките. Като освободя налягането част от водата все пак минава и по тръбичките и се появява малко топло и така докато налягането отново се вдигне. Не знам дали точно това е логиката, но аз така си го обяснявам. Нямах парно цяла година и съм си правил всякакви експерименти без никакъв ефект до момента в който сложих 15годишното мухлясало, карано сума ти време с чешмяна вода оригинално радиаторче и в голфа незабавно стана август по обяд в Сахара.
Още пазя проблемното радиаторче, като го гледам такова новичко и лъскаво и ми се свиди да го изхвърля, ако някой го иска с удоволствие ще му го подаря. Веднъж мерих температурата на двата маркуча, не помня точните стойности, но и двата бяха над 80 градуса.

Последна промяна от ktamen на Съб 21 яну 2012 9:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 яну 2012 9:15

Divakkkkk написа:...колата загрява надува маркучите добре има циркулация налягане ..

Е точно тия работи не трябва да ги има! :cry:
golf_III_2e написа:Губи ли антифриз? Да не би да е тръгнала гатнитурата на главата,нормално ли си загрява?

Направо можеш да се обзаложиш на това! :?
Като се отвори казанчето газовете излизат и в радиаторчето успява да навлезе вода.
Иначе там се събира въздушна възглавница (най-високото място след казанчето е!) и парно йок!
Другото, което е - радиатор ей така, щото му е хрумнало или щото му е дошло времето не се пука! :012:
Гърмят от налягане в системата! ммдам... ял съм го вече :No

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 21 яну 2012 9:23

Моя голф го взех преди две години с току що сменена гарнитура и нови радиатори. Ако е надувала гарнитурата щях ли да мина 40к. Преди два дни ми протече и големия радиатор, но го отдавам не на голямо налягане, а на китайското качество - и него го смених с радиатора от стария ми голф.
И как моите проблеми с парното изчезнаха моментално със смяната на радиаторчето?
Ако и двата маркуча парят каква е тази възглавница, и как се загрява изходящия маркуч, а радиаторчето не топли?
Колегата трябва да си провери дали като духа студено и двата маркуча парят, ако парят и въздушните клапи са облепени - проблема е в радиаторчето.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 21 яну 2012 9:46

И аз имам подобен проблем само, че на голф мк1.Има парно не е като да ти стане наистина топло.И двата маркуча са си топли.Ще пробвам да развия капачката да видя дали ще дойде топлото.От тази година го забелязах.Аз нямам клапи а имам кранче което спира топлата вода.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 21 яну 2012 9:53

сега да ви светна всички след като радиаторчето е гръмнало дунапренените клапи са се напоили с антифриз и са повредени вече тоест дунапрена го няма наи вероятно или се надявам колегата да ги е ремонтирал преди това

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 21 яну 2012 10:14

аз пък съм пипал на пасат,двата маркуча на парното бяха топи,а духаше студено.Проблема не беше в радиаторчето-смениха го.Клапите облепиха.Пак няма.Оказа се водна помпа.Явно колегата като отвори капачката налягането пада и се подобрява циркулацията,износени витла по-трудно ще въртят водата при налягане.Признак за износване на помпата може да се яви и повишаване работната температура.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 яну 2012 10:42

ktamen написа:Моя голф го взех преди две години с току що сменена гарнитура и нови радиатори. Ако е надувала гарнитурата щях ли да мина 40к.

А ти нали не мислиш, че някой е сменял гарнитура просто така, за да се научи как се сменя?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 яну 2012 10:53

В системата за охлаждане на автомобила има налягане. Пише си го точно и ясно в буквара - 1 до 1.2 атмосфери мисля беше. Според мен колата не е обезвъздушена добре, но може и ако надува от гарнитура да прави възглавница и топлото да бяга. Това мисля, че има вариант как да се провери. Предполагам ако някъде гарнитурата е тръгнала на него цилиндър налягането ще се различава съществено от на останалите, примерно де. Т.е. като за начало замери с компресомер на какъв хал е моторът...

Последна промяна от stefan4o на Съб 21 яну 2012 10:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Съб 21 яну 2012 10:54

Ако ти надува маркучите и в казанчето има пяна - 100% гарнитура глава, ако от тънкото маркуче което влиза в казанчето не хвърля антифриз или църцори и като работи на празен ход спира парното - 100% водна помпа. И едното от тези неща ти стига да нямаш парно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”