Вашето доускорение 80-120 на пета предавка?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ACCELERATOR написа:Rabbit_TDI написа:Критерия никак не е странен ама май е въведен доста одавна,а от тогава колите са се развили доста.По горе бях писал да измерваме ускорението на 4-та или на 5та ама от 100-140.Така ще е по реално спрямо съвременните коли.
Еластичност се мери на по-ниски обороти, а на по-високи вече мериш мощност. То е ясно, че ако цедиш бензинов двигател на високите обороти, ще набира по-бързо. А и аз всъщност я засякох в диапазона 80-140, и както казах беше 16сек. Имайте обаче предвид, че кабриото има чудовищно въздушно съпротивление и при скорости над 110-120 то оказва голямо влияние. Коефициентът на въздушно съпротивление е 0.41, което си е доста... А при спуснат гюрук е още по-зле
Сагласен съм че теста е за въртящ момент.Но ако не ме лъже паметта 80 на 5-та са дори под максимума на вартящия момент на твоя мотор.Освен това основната идея е да се сравнят качествата на автомобила при всекидневно каране.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:да се сравнят качествата на автомобила при всекидневно каране.
е то това си е вече до автомобил и до стил

Абе важно е шофирането да е безопасно и да носи удоволствие, а не да бъде рискова мъка

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Rabbit_TDI написа:Не става вапрос за изпреварване на косъм или някво дърпане с изпреварвания автомобил,а рутинно подминаване на маста автомобили ,или още по често срещаното доускорение след средата на завоя.Иначе ти ако за всеки изпреварен автомобил ръчкаш 3-та или пък 2-ра то колата няма да ти издаяни дълго.
И аз това имах в предвид. Не забравяйте че има различни скоростни кутии. При мен на пета при 80км/ч оборотите са 2900.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:
Днес проведох тест два пъти, като единия съм заснел с телефона - 10 сек. но незнам дали го направих правилно, защото не набих педала до пода, а просто понастъпих малкоИначе 80км при мен е 2200 оборота, а 120 ми е на 3600
демек в зоната в която никога не карам
Иначе ето и всички времена:
80-120 = 10сек
80-140 = 17сек
80-160 = 25сек
Моите времена са приблизително същите, значи до 150км/ч на 5-а набирам като КР

М/у другото, дизела има предимство и при изкачване на наклони. С двойката се дърпахме, и вървя наравно с ГТИ 8V на баира от околовръстното към Драгалевци, даже леко го настигнах (той беше пред мен поначало). На равно обаче нямам шанс.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как ве...
От Разклона за дружба на цариградско почнах.. до изхода за горубляне..
беше на 52 сек, и половин милимунда без 1 косъм до 120...
Бях на газ, и то куца, с съмнения, за неработещи 2 кабела като хората с газ до тенекията.. /и то горкото се мъчеше много/
след тунинга /демек бензин + кабели/ ша дам резултат..
Ама ша пробвам и от 3 та на бенз.
Кат ми падне дизела ша съобщя... за резултатите
От Разклона за дружба на цариградско почнах.. до изхода за горубляне..
беше на 52 сек, и половин милимунда без 1 косъм до 120...
Бях на газ, и то куца, с съмнения, за неработещи 2 кабела като хората с газ до тенекията.. /и то горкото се мъчеше много/
след тунинга /демек бензин + кабели/ ша дам резултат..
Ама ша пробвам и от 3 та на бенз.
Кат ми падне дизела ша съобщя... за резултатите
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”