Правилно отглеждане на рибки? Акваристика

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kasidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Правилно отглеждане на рибки? Акваристика

Мнениеот kasidi » Вто 17 яну 2012 12:26

За рибките няма проблеми :wink:
Пробвал съм го лекарството , заради това го препоръчвам :)

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 17 яну 2012 19:38

kasidi написа:Макропен 400 мг е лекарството ;)
Купува се от хуманната аптека , антибактериално е .
Казаха ми едно хапче на 100 лт вода.
При мен ефекта се получи при 3 таблетки на 100 лт , опитай и кажи дали има ефект :)

Ще пробвам първо с още една лампа :idea3

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 20 яну 2012 21:32

mupk0 написа:...

Баце, днес гледах в някъв форум, че може и да се направи пещера самоделка mhihi
Един кокосов орех, режеш на 2, правиш дупка и е чук, а анциструсите много обичали кората да му ядат mhihi :beer

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Съб 21 яну 2012 10:49

така де, ама тоя кокос нещо грозно ми стои в аквариума! Виж глинените фигурки са друго!

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Съб 21 яну 2012 12:38

това тиене май е нещо като маркиране или отстраняване на полипи, но не съм сигурен.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 21 яну 2012 12:43

Момчета искам да направя на приятелката подарък

Търся готов за употреба аквариум 50/100л със всичките му джунджурий ако може да не е самоделка
предлагайте на лс

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Съб 21 яну 2012 13:25

Zerga3GT написа:Момчета искам да направя на приятелката подарък

Търся готов за употреба аквариум 50/100л със всичките му джунджурий ако може да не е самоделка
предлагайте на лс

Какви риби смяташ да и подариш,най добре отиди в http://aquariumbg.com/forum/ особено секцията фотография, за да си харесаш нещо. след това като се ориентираш какво горе долу, отиваш в събота в София на подуенския пазар и пазаруваш.
Може да питаш за Васко (килимен) или Ники - най-хубавите танганайци Ще те насочат какво да вземеш.

За начинаещ , гьола трябва да е поне 200л (малките са много трудни за гледане), минимална дължина 100см - позволява ти да ползваш 90см лампи. Осветлението е изключително важно за аквариума, отделно и красотата зависи от лампите които ползваш в горния форум има много изписано, аз лично ползвам комбинация от 2х Гролукс, 2х аквастар + една диодна луна за нощно осветление. Филтъра задължително външен канистер и най ама най- тихия възможен
EHEIM си струват парите отвсякъде
http://bg-pet.com/Fish/Equipment/filterEH.htm 2215 или 2217 чуват се,
http://bg-pet.com/Fish/Equipment/filterEHPro2226.htm най - доброто
Хубав и стабилен нагревател.
Останалото е много желание и фантазия. Последно да не забравя, когато стартираш аквариума недей да го пипаш много тои сам ще си влезе в равновесие.

Опитаи се да гледаш риби и растения - дизаин от един епитоп - амазонка, малави, танганаика, Австралия и т.н. Стреми се да имитираш максимално дизаина и изгледа на средата.

TiL написа: Също да попитам... мъжката ми гупа е засичам доста честичко да се трие в грунда(от може би месец съм е забелязал). Триенето не е постоянно а може би веднъж-два пъти да е видя за час...

Ogledai Внимателно да нямаш паразити, иначе търкането е заради високи нива на амоняк, нитрати -( нали знаеш че филтъра не се спира, и не се пере- само се изплаква с хладка вода. ) сложи още растения и увеличи часовете на светене

Последна промяна от biol на Съб 21 яну 2012 13:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 21 яну 2012 13:29

Дайте съвет,че ми писна!Почнаха да ми умират рибките!Вече ие последните две са пред умиране!Едната стои на повърхността с корема на горе!Като я стресна и веднага се изтрелва,но не може да се задържи,винаги изплува!А другата винаги стои с главата надолу!Направо ми писна!Водата на повърхността има мехурчета!
Почнаха да умират,когато почнах да сменям всяка седмица по 30% от водата!Преди това на всеки 8-9 дена им сменях изцяло водата и измивах аквариума!

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 21 яну 2012 13:37

Интересно ми е има ли някой от тук пишещите който да гледа Пирани ? Почнах да обмислям идеята тъй като от малък ми е мерак, но все родителите не ми даваха, сега като живея сам имам 1 пречка по-малко :Mr Green Fun
Имам малко информация за тези риби че има много видове, но като цяло се делят на растително-ядни и месоядни. Чух че растителноядните правели акваруима на бойно поле за 0 време и вътре не оставало никакво растение, докато при месоядните заради храната, водата никога не можело да бъде бистра и все акваруима седял мътен. Нека ако някой има повече инфо да сподели, за да преценя имам ли времето и нервите да се занимавам, да не си ги взема и после да се чудя в кой язовир да ги пусна, както правят много хора :не:

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Съб 21 яну 2012 14:29

И аз бях надъхан преди време да гледам пирани. След като поразучих малко за тях, разбрах, че е забранено да се изнасят от Бразилия месоядни пирани. Затова навсякъде по света се продават САМО растителноядни (поне легално де). След като разбрах това, реших, че няма смисъл да давам пари за тях, след като скаларията ми ще е по-хищна от пиранята :) Имай го впредвид :)

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 22 яну 2012 23:23

Aprilia написа:Интересно ми е има ли някой от тук пишещите който да гледа Пирани ?

Аз съм гледал пирани, верно са растителноядни, ама не се притеснявай ядът и малки рабки, тогва гледах и живордки за храна, ама по хубави и красиви и по хищни са астронотосите, тия плуват и назад и също стават и големи, по добре към тях се насочи

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Сря 25 яну 2012 11:13

Сега оборудвах един малък аквариум и в него пуснах няколко златни рибки - да им се радва жената!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 25 яну 2012 13:15

Вчера ми загинаха три броя папагали, засъжаление единия беше едър екземпляр

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Сря 25 яну 2012 13:41

Здравейте колеги,преди мноого време гледах рибки яко и сега се включвам хм да си припомня спорта,хем да помогна на някого ако мога.За сега не мга да прочета цялата тема,но ще се опитам да помогна на хората с постовете на тази страница.
За пираните-гледал съм,бях ги направил по 30-40 см.Хранех ги с кренвирши и гранули.Аквариум 160л.,с водорасли и вътрешна помпа за филтрация.Гледах ги заедно с Астронатуси,определено последните по ме кефят.
На колегата с последните 2 живи рибки-изкарвай ги в малък аквариум и изварявай големия.Рибките ги отпиши.Мисля че на издуването викаха водянка.Не помня може ли да се оправят.
На колегата с рибките с открити рани.Бани със много слаб разтвор на калиев перманганат или меден сулфат/син камък/ в отделен съд и пенецилин в общия.Пенецелина го купувах на прах шишенца за инжекции,вкарвах вода със спринцовка и после църках в аквариума.Лекарствата се прелагат в малки дози,прави се разтвор първо а не се пускат в аквариума,особено първите две.
Ако някой има въпроси да пита.Забравих да кажа,че и аквариумите,осветлението и т.н си ги правех сам.Ще помогна на всеки мераклия със съвет :D Поздрави.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 25 яну 2012 17:29

Аз се чудя дали да си взема този капак

http://www.discus.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=175&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=4&lang=bg

И да си сглобя един аквариум, само че малко ми малее, а се чудя и за 120х40х50височина, ама капак е 220лв

Някой да се срещаш подобни капаци на по добри цени

Върни се в “ОФФ-Топик - други”