най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот tihony_audio » Вто 17 яну 2012 17:07

Това колко дълго(надалече) специално за късите го определя рефлектора, единствено с което може да са "повече" е силата на светлината :!: Повечето такива работи са рекламен трик ;)

А за трите цвята, аз намерих тази илюстрация и с това си ги обяснявам:
бял - за далечината
синкав - там където се предполага да са опасни участъци
жълт - ниско долу, при лоши метеорологични условия

Но, точно по такъв начин да се отсече светлината ... мисля, че няма как да се получи :?

Изображение

Най-добре е да чуеш мнение на някой, който е карал с тях по отношение на това дали си заслужават :да:

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Вто 17 яну 2012 17:55

tihony_audio написа:
ceneto написа:ама all season май не се продават/произвеждат вече
иначе аз се бях засилил за такъв тип крушка

Не знам за кой цокъл си търсил, но аз преди една седмица си купих такива H1 :wink:

аз само в уеб сайта на осрам разгледах и не видях, а преди имам спомен че ги бях гледал

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 яну 2012 18:07

От днес и аз съм с Осрам НБ+ на джетовите фарове. Верно светят по-бяло от обикновените осрамки, с които бях до момента, ама сякаш не намирам някакво друго предимство... Пък може и да не съм си настроил добре фаровете. С лупите и обикновени крушки на Хелла свети видимо по-добре, макар и по-жълто. :wink:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 17 яну 2012 18:13

jims написа:Колега, не ти препоръчвам NightGuide. Карал съм с такава и светлината е странна. Наистина ги има и трите цвята, но лично на мен въобще не ми допадна.
От всички модели на Philips, най-добрите за мен остават VisionPlus. Най-добро съотношение цена-качество-светлина.
BlueVision е хубав модел само ако търсиш бяло-синкав ефект от фара, но силата на светлината отстъпва пред другите. CoolBlue на Osram е по-добра от Philips.

Ето какво ми отговори колегата,защото питах тук в темата за NightGuide
:beer

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 17 яну 2012 18:38

tihony_audio написа:А за трите цвята, аз намерих тази илюстрация и с това си ги обяснявам:
бял - за далечината
(...)
Най-добре е да чуеш мнение на някой, който е карал с тях по отношение на това дали си заслужават :да:

Да, аз също я видях и затова ми стана интересно. Жълтия е по-скоро да не заслепява насрещнодвижещите се, синия сигурно заради знаците.

Дилемата ми се реши лесно, защото в Практикер имаше една-единствена Night Break Plus 90%, а ми трябваха 2 бр., затова си взех една обикновена OSRAM като другата ми, смених си я още на паркинга на магазина, колкото да не карам с един фар и по-натам ще си търся две нови. Мерси на всички за мненията и съветите! :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 17 яну 2012 21:19

PyMu написа:
tihony_audio написа:А за трите цвята, аз намерих тази илюстрация и с това си ги обяснявам:
бял - за далечината
(...)

Да, аз също я видях и затова ми стана интересно. Жълтия е по-скоро да не заслепява насрещнодвижещите се, синия сигурно заради знаците.

Дилемата ми се реши лесно, защото в Практикер имаше една-единствена Night Break Plus 90%, а ми трябваха 2 бр., затова си взех една обикновена OSRAM като другата ми, смених си я още на паркинга на магазина, колкото да не карам с един фар и по-натам ще си търся две нови. Мерси на всички за мненията и съветите! :beer

Филипс екстрем вижън +100 или Найд Брейкърите, това е моя съвет.
някой има ли реални снимки с крушките с трите цвята, въпреки че фотото ще излъже малко :roll:

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 17 яну 2012 23:22

JC написа:
PyMu написа:
tihony_audio написа: :beer

Филипс екстрем вижън +100 или Найд Брейкърите, това е моя съвет.
някой има ли реални снимки с крушките с трите цвята, въпреки че фотото ще излъже малко :roll:

Ще споделя за http://potrebitel13.snimka.bg/auto-raci ... 135211.big
http://potrebitel13.snimka.bg/auto-raci ... 135225.big
Утре вечер ще приготвя и снимки , ако няма в темата :) , само да кажа , колега JC , като гледам твойте снимки си мисля , че моите жълтеят на късите ,може ли да ми се вижда така заради преобладаващото бяло в снимката , твоите са исканото от мен почти студено-бяло сякаш.
Преди Найтбрейкъра бях с ксенон 5000К , за мен е най-якия цвят , понеже е най-близко до перфектния във всички отношения , заводски слаган ксенон 4200К.Жълтата светлина при 4200/4300К , както се спомена в темата , неколкократно mhihi , си е най-добра при мокро/мъгла.При 5000К вече започва да се поглъща леко светлината и така , колкото по-нагоре се изкачваш в цветовете , правиш компромис с осветеността , за сметка на ау фацЪтЪ баткЪ :Mr Green Fun.Свети ни-синьо , ни-лилаУ ,като на ония Лади 1500S цвят "Патладжан".
Надолу има впечатления viewtopic.php?f=59&t=32594&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%B9+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0&start=765 :mrgreen:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 17 яну 2012 23:45

[quote="Booster"] само да кажа , колега JC , като гледам твойте снимки си мисля , че моите жълтеят на късите ,може ли да ми се вижда така заради преобладаващото бяло в снимката , твоите са исканото от мен почти студено-бяло сякаш.
[quote]

Моите също много леко жълтеят, явно леко лъже баланса на бялото ... на апарата
Неразбрах точно върху какво акцентираш с последният линк, но ако е за това дето ти или др. колега(не запомних)искате да намерите халогенна крушка, която да е 5000К няма как да стане.
Не може халогенна лапа с нажежаема жичка, да светне над прага на светлинната си температура!

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Сря 18 яну 2012 0:05

JC написа:
Booster написа:

Ясно , значи фона оказва влияние.Линка го пуснах заради колегите , малко по-назад в темата , които се интересуват от Найтбрейкъра , а на тази страница има събрани впечатления от хора като мен и теб , които карат с такива , плюс това има и мнения относно цветовете :)

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Пет 20 яну 2012 10:20

Моя Найд Брейкър + на късите го махам. Поръчах си ксенон и тия дни като дойде ще го монтирам.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 21 яну 2012 23:59

+1Поръчах си нови крушки за ксенона на 4300.Досега бех на 5000.Ама за 1 година каране заминаха.Найтбрейкър е много гадна ламБа.Гори за нула време,и са скъпи.От опит-+1 за Филипс.1 година Блу вижън Н4 се карат нонстоп и са здрави.Намерете ми такъв ОсРан и ви признавам! :beer

Потребителски аватар
nicom77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicom77 » Нед 22 яну 2012 0:42

Колеги конкретно тез night breaker +90% се интересувам ,някои знае ли им цената в бг, и откаде мога да ги взема наи тънко?

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-OSRAM-H4- ... 494wt_1110

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Нед 22 яну 2012 1:16

В метро цената каточели е сравнително ниска аз си земах х1 за около 13 лв броя

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 22 яну 2012 9:38

30лв е официалната цена в Ауто+

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Нед 22 яну 2012 17:16

nicom77 написа:Колеги конкретно тез night breaker +90% се интересувам ,някои знае ли им цената в бг, и откаде мога да ги взема наи тънко?

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-OSRAM-H4- ... 494wt_1110

Аз си ги поръчах от там колега, само че H7

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”