Покупка на Skoda Fabia 1,9 SDI .

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Skoda Fabia 1,9 SDI .

Мнениеот 2.4I » Нед 22 яну 2012 15:22

Колеги с жена ми харесахме една Skoda Fabia 1,9 SDI 2002г. ,колата е с климатик и др. екстри нормални за кола от тази година ,в този клас.Някой има ли преки впечатления от този (аналогичен) автомобил.По- конкретно ме интересува разхода и поддръжката на въпросния двигател ,благодаря предварително за отговорите.
...................................................................................................................
Да добавя - вече няколко часа ,чета във форумите за въпросния автомобил ,та може би освен във VW-форума (нашия тук) ,другаде почти не открих добри отзиви ,може би защото чета основно във Шкода клуб......и все проблем с това ,с онова,с.....

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Покупка на Skoda Fabia 1,9 SDI .

Мнениеот tdi fen » Нед 22 яну 2012 16:18

двигателя е здрав,тромав и сравнително икономичен като цяло фабия няма особени дефекти като по-голям проблем са хидравличната рейка ако е марка koyo

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 22 яну 2012 19:36

tdi fen написа:двигателя е здрав,тромав и сравнително икономичен като цяло фабия няма особени дефекти като по-голям проблем са хидравличната рейка ако е марка koyo

Мерси за отговора.
За здрав и тромав - ОК ,ама икономичен какво значи ,щото и 3/100 и 4/100 ,и....... 10/100 е икономично (извънградско) е икономично ,в момента автомобила който имам е със среден разход 9-10/100 дизел .

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 22 яну 2012 19:41

Приятел има такава и доколкото помня ми беше казал че му гори около 6 градско и 5 извънградско.Неговата фабия обаче е 2005 година,мотора пак е 1.9 сди.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 22 яну 2012 20:03

Peteff написа:Приятел има такава и доколкото помня ми беше казал че му гори около 6 градско и 5 извънградско.Неговата фабия обаче е 2005 година,мотора пак е 1.9 сди.

Доколкото разбрах TDI и CDI горели повече от SDI ,аз търся точно - икономична кола ,бях се спрял на А-klase на Мерцедес или Smart ,но излезна тази Фабия и .......... в общи линии - жената я хареса повече от другите ,била по-нова ,по еди какво си и тнт.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Нед 22 яну 2012 20:10

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 22 яну 2012 20:22

Колега, включвам се като собственик на SDI двигател, монтиран в Поло (обща база с Фабия).

Двигателят е корав, здрав и непретенциозен. Икономичен - 6/100 градско (студена, каране по 2 километра). Извънградско с 90 - 4.5, падал съм и под 4, но се искат нерви, време и попътен вятър.

Дотук със суперлативите. Изпреварване - тегаво, особено след 80 км/ч. Разходът и той отива бая нагоре след 100 км/ч.
Като цяло моторетката е по-скоро градска или за "баби". Ако не караш много километри наведнъж (да речем ведъж в седмицата да правиш Варна - София - Варна) си и чудна. Но ако въртиш по над 300 км. в една посока, по-добре се насочи към ТДИ. Турбото и маховикът не са толкова страшни вече. (СДИ-то не е с демпферен маховик, да кажа)

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 22 яну 2012 20:51

sam_boha написа:Колега, включвам се като собственик на SDI двигател, монтиран в Поло (обща база с Фабия).

Двигателят е корав, здрав и непретенциозен. Икономичен - 6/100 градско (студена, каране по 2 километра). Извънградско с 90 - 4.5, падал съм и под 4, но се искат нерви, време и попътен вятър.

Дотук със суперлативите. Изпреварване - тегаво, особено след 80 км/ч. Разходът и той отива бая нагоре след 100 км/ч.
Като цяло моторетката е по-скоро градска или за "баби". Ако не караш много километри наведнъж (да речем ведъж в седмицата да правиш Варна - София - Варна) си и чудна. Но ако въртиш по над 300 км. в една посока, по-добре се насочи към ТДИ. Турбото и маховикът не са толкова страшни вече. (СДИ-то не е с демпферен маховик, да кажа)

Колега имам кола с турбо ,трябва ми икономична кола ,за предпочитане да вози 2 възрастни + 3 деца ,но и само за двама възрастни ,пак става (както казах имам друг автомобил) ,по принцип ми се налагат и по 600км + на ден ,но в тия времена тези ми „командировки" станаха изключение ,колата ще се ползва основно за извънградско 20 000км годишно ,общо казано бизнеса не е в разцвет и гледаме да поикономисаме ,като ми се ще да не сменям „луксозното" си возило.Относно динамиката ,запознат съм какво е да караш маломощен автомобил ,отдавна ми мина мерака за 100км + .

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 22 яну 2012 20:58

tdi fen написа:http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=7070

Та 4 или 5 или 6 е извънградско ,за нулирането ,настройките и ...... има доста инфо.

Потребителски аватар
Gogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gogov » Нед 22 яну 2012 21:09

Баща ми кара точно такъв автомобил вече шеста година.
За цялото това време освен нужните масла и филтри е сменил само един съединител и той е евтин,защото е без демферен маховик абсолютно нищо др не е пипано по колата.
Изключително здрав автомобил, а и по икономична кола от тази просто няма,затова баща ми не иска и да чуе за смяна на колата mhihi

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 23 яну 2012 9:54

2.4I написа:...колата ще се ползва основно за извънградско 20 000км годишно ...
Относно динамиката ,запознат съм какво е да караш маломощен автомобил ,отдавна ми мина мерака за 100км + .

Точни за извънградско не знам дали е най-подходяща. А и 20 хил. са си бая каране. В смисъл 100 км. не е проблем, все пак е час иполовина време, но ако си минаваш по 300 км. на ден си е 4 часа кажи-речи и в един момент се ядосваш, че не може да я натиснеш поне със 120-30 на магистралата.

До стил на шофиране е. Ако си търкаляш с 90 и не бързаш става, ако си бързаш ... Баща ми й се дразни, че е бавна, на майка ми не й прави впечатление.
Пак казвам за изпреварванията е малко ... мудна. Което не ме бърка да си я търкалям (но сякаш малко съжалявам, че не е ТДИ :? )

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Вто 24 яну 2012 16:05

Варианта - http://www.cars.bg/u344938 или http://www.cars.bg/u557273 ,май Смарт и А-класа ,окончателно ги загърбихме с жената като варианти.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Вто 24 яну 2012 16:28

не знам в сянка ли е или задната лява врата на фабията е различен цвят

bigdady
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigdady » Вто 24 яну 2012 16:52

Колега аз карам венто със същия двигател и чесно казано го купих заради състоянието като се колебаех дали мотора няма да ми е тромав защото не съм от много спокойните шофьори. Та впечатленията до момента(8000км) са ми адски добри от тоя двигател не е като тди но колата си върви и то доста добре особено градско нямам никви проблеми нито с набиране нито нищо даже бих казал ,че си е и динамична може би такова впечатление прави дизеловия мотор,а и знам ,че е със по къси скорости което компенсира малко конете.За извън градско наистина изпреварването е малко по тегаво ако е рисково обаче ,иначе колата си върви с доста нормална скорост без проблеми на равен път си набира до 170 но вдига повече оборотите а 120 130 140 никъв проблем .А разхода ми сега зимата на къси разтояния 6 лятто 5 извънградско до 120 5.5 над 120 6 ако бързаш повече 6.5 до 7 не съм я качвал. А под 5 слиза ако се кара до 80 някаде извънградско.Та общите впечатления са ми че двигателя си е чудесен 15лв данък нисък разход много здрав евтин за поддръжка караш и пееш.Същода дбавя в най ниските температури пали от четвърт а знам и ,че не е претенциозна на гориво, за мене тва е двигател за криза един път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”