голф 3 АБД-Има обороти-има парно, няма обороти - няма парно.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 АБД-Има обороти-има парно, няма обороти - няма парно.

Мнениеот ktamen » Нед 22 яну 2012 20:53

golf_III_2e написа:Колегата които е виждал доста водни помпи нешто няма ли да каже? Даже и взе да ми разяснява принципа на деиствив на водна помпа... :D

И беше напълно прав да ти обяснява. Защото ти твърдеше, че ако човек не е специалист нищо няма да разбере, дори да я свали. А тя е съвсем проста и веднага се вижда дали са наред витлата или не.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 22 яну 2012 20:58

Аз имам точно такава водна помпа и видимо ни6то и няма но на обороти парното е съвсем слабо,и като дадеш газ си идва.А колата при скорост 160-170 си държи 90 градуса и не загрява.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 22 яну 2012 21:05

golf_III_2e написа:Аз имам точно такава водна помпа и видимо ни6то и няма но на обороти парното е съвсем слабо,и като дадеш газ си идва.А колата при скорост 160-170 си държи 90 градуса и не загрява.

Ами щом си я свалял и си виждал перките, че са здрави значи дори да си купиш нова помпа пак ще си със слабо парно.
Най-вероятно имаш някакво задръстване или лошо вързан изпарител или нещо от този род. Пробвал ли си колко вода тече от тънкото маркуче на различни обороти?
Колкото са по-високи оборотите на центробежната помпа (водната помпа на ДВГ е центробежна) толкова дебитът и налягането, които създава са по-големи.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 23 яну 2012 16:49

dj_nako написа:Свалих помпата и се оказа че лопатките и са изядени. В нея е бил целия проблем. Лошото е че преди нея, смъкнах главата, шлайфах я, смених гарнитурите, монтирах я и чак тогава реших да погледна помпата :banghead: 70лв набутване.

Колега от къде взе помпата, колко струва и каква марка е

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Пон 23 яну 2012 17:27

а какви са тея процедури по продухване на радиаторите някой знае ли?

svetkogug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetkogug » Вто 31 яну 2012 10:22

Здравейте, да ползвам темата на колегата за един въпрос - вчера се наложи да източа малко антифриз от колата - Голф 3 АБС 93-та г. - и съответно това реших да го направя от маркучето, което влиза в разширителния съд, добра обаче като запалих колата на празен ход - греда - от него не излиза нищо (първите две секунди изпика малко и спря) и като почнах да форсирам колата съответно се появи някаква малка струйка, но все пак свърших работа. Въпроса е това сигурен признак ли е, че водната помпа е за смяна? (въпреки, че съм я сменял пролетта на 2011г.)

П.С. Колата при каране не дава признаци за проблем т.е. не прегрява(температурата по показание на уреда е добре), не изхвърля антифриз и т.н

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 8:05

Ха,добър въпрос.Понеже и аз съм голям капацитет и винаги съветвам за диагностика на водна помпа да се гледа маркучето дали прави струя/с което щях да помогна на автора на темата/,реших да провам тази процедура.Двигател като колегата над мен-АБС.Имам си парно,загряване имам от време на време до 93 градуса,но това е още от както смених термостата.Та вадя вчера въпросното маркуче и се блещя,тече по-тънко от ракийка....Форсирам-пуска малко водица ама е далеч от мощна струя.Пробвах упражнението на студен и топъл мотор с цел влияние на малък-голям кръг-се тая.

Та молбата ми е някой да каже нещо,а най добре колегите с 1.8 МИ мотори да направят това упражнение за 2 минути-отвиват капачката,вадят тънкото маркуче от разшеритела и го слагат от горе да видят как пикае.Не искам да се допитвам до майстор все още,щото знам как ще ми препоръча да сменя помпата за по-сигурно...

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пет 06 апр 2012 12:06

Колеги,дайте отговор на въпроса:Как (колко силно) трябва да тече антифриза от маркуча на разширителното казанче?Например:тихи обороти-1-2 см струя,при форсиране-10см,20см,50см за да може всеки да направи преценка за дебита на собствената си помпа.Според прочетеното във форума много хора очакват точен отговор на този въпрос.Благодаря предварително за отговорите ви!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 06 апр 2012 18:43

значи зявиси от двигатела.На моя принципно самата дупка от дето тръгва маркуча е мъничка и няма как да е неква яка струя.Пикае си като ракийца,значи е добре....Пробвах и на 2Е,съвсем малко по-голям дебит,ама съвсем малко...

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Съб 13 окт 2012 13:45

Колеги слушайте да знаете за Голф МК3. Ако имате чисто нова или читава водна помпа, парното се обезвъздушава само (винаги пускайте на топло парното, когато пълните с антифриз(вода)). Не се ли обезвъздушава няма цирколация на вода. На 800 оборота при мен тече малко към казанчето. Точно както при Iezekil. Ако другите колеги имат наблюдения да кажат и те колко тече. Но ако не тече е ясно - водна помпа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”