Нарязване на резба на алуминиев картер
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нарязване на резба на алуминиев картер
Ако аз правя резбата ще вкарам маркуч от компресор през тръбата на щеката и ще запуша вентилацията - така ще е доста трудно да попадне стружка в картера. По-голям проблем ми се струва намирането на 15мм метчик, но в една подобна тема колегата писа, че метчик е намерил лесно.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Пробка - от Фелиция дизел. Нова от магазина.3-4 лв .Безмислено е да сваляш картера. Стружките не са проблем- излизат навън.Проблема е да центроваш точно метчика.Нарязваш директно- без да разпробиваш с бургия предварително.Ако си нарязал резбата накриво- после може да обгориш новата дихтунка, медта омеква и по-лесно ще уплътни.А за смазка при нарязването- пробвал съм със спирт- не става.С wd-40 става перфектно.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=257622&hilit=+%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B1%D0%B0
Разгледай и тази тема, дори можеш да се свържеш с колегата и да му поискаш метчика назаем. В последното си мнение колегата пише, че в комплекта е имало 6 пробки и сега имал 5 излишни.
Разгледай и тази тема, дори можеш да се свържеш с колегата и да му поискаш метчика назаем. В последното си мнение колегата пише, че в комплекта е имало 6 пробки и сега имал 5 излишни.
Стружките ще ги изкарам по някакъв начин,с промиване главно.Тази тема съм я прегледал и съм писал на човека с метчика и пробките.Ако ги пази добре,ако не ще купя един такъв комплект и действам без разпробиване разбира се.Благодаря за съветите.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Вкарай сгъстен въздух през щеката докато нарязваш резбата - така ще си сигурен, че всичко ще се издухва навън още докато нарязваш.
ktamen написа:Вкарай сгъстен въздух през щеката докато нарязваш резбата - така ще си сигурен, че всичко ще се издухва навън още докато нарязваш.
Добра идея,ще го направя

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И не забравяй да запушиш вентилацията за да излиза въздуха само през пробката.
viking. написа:Нарязваш малко резба,развиваш метчика,почистваш стружки,отново нарязваш и т.н.После промиваш картера и си готов. Но явно от 150 човека,които видяха въпросът ми не са имали развалена резба на картера,или са си решили сами проблема и не са търсили сервиз.
Грешка, колега! Започнеш ли с резбата, няма връщане, докато не я направиш. Все пак това е алуминий. Съвети много - изборът е твой. Успех!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това със спирта важи за дуралиминий, а картерите не са такива. Маслото, което ще се стича, е достатъчно.
Колкото до стружките, намажи обилно метчика с грес, те ще залепнат и няма проблем. Така съм навивал резби и за пробки, и за свещи.
Колкото до стружките, намажи обилно метчика с грес, те ще залепнат и няма проблем. Така съм навивал резби и за пробки, и за свещи.
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Ако пускаш сгъстен въздух задължително си сложи предпазни очила!
tot_1425 написа:Ако пускаш сгъстен въздух задължително си сложи предпазни очила!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”