Поло GTI 2001 антифриза ми изчезва? отстранен проблем
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поло GTI 2001 антифриза ми изчезва? отстранен проблем
Изчезва ми антифриза за около месец... смениха ми термостата миналата зима, а преди два месеца имаше теч, който се оказа, че бил от някакво уплътнение на термостата. Сега "майсторчетата" ми обясняват, че се изпарявал или се раздували маркучите и съответно го поемали, ама антифриз не се връща като изстинат... Дайте предположения, незнам на кой да вярвам вече ??? Thanks 

Последна промяна от dskonnect_night на Съб 04 фев 2012 7:54, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Поло GTI 2001 антифриза ми изчезва?
Е те колкото и да поемат все до едно време би трябвало да спрат и да се закрепи количеството, според мен, въпреки, че не мисля, че това е проблема... Има ли някакви течове след като си я карал и изстине колега, маркучите как са? По колко се губи/доливаш? Капачката ти на разширителния съд работи ли както трябва, най-лесно е да пробваш първо от най-елементарното и евтино, вземи с такава от друг твой познат да видиш дали работи и да не избива течността от твоята...
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми под колата е с една голяма кора, която не позволява да прокапе каквото и да било под нея. Всичко се събира вътре в нея, а е почти невъзможно да погледна там.
Преди 15тина дни долях 300гр., а сега вече го гледам,че е стигнало до минимума си.
Странното беше и че лампата днес не ми светеше,въпреки количеството?! Чудя се дали не е въздушна възглавница или нещо от сорта!?
Преди 15тина дни долях 300гр., а сега вече го гледам,че е стигнало до минимума си.
Странното беше и че лампата днес не ми светеше,въпреки количеството?! Чудя се дали не е въздушна възглавница или нещо от сорта!?
-
boreca999
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,така ми се губеше и на мен.Оказа се теч от семерингата на водната помпа.Иначе не капеше на земята.Прокапва от помпата и по двигателя се изпарява.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Може да капе и от уплътнението на "октопода". Може да се процежда и между някой маркуч и фланеца в който е набит (оригиналните скоби са на принципа пружина и не могат да стегнат съвсем добре поостарелите маркучи)...
При мен първо капеше от уплътнението на "октопода" (това е цялото тяло което е от дясно на главата, в което седи и термостата и се събират всички маркучи и т.н.). След като го смених това уплътнение, почна да покапва заради спекло уплътнение на термостата (ти казваш че него са ти го сменили), като го оправих и там, капеше само за малко сутрин точно след запалване от маркуча дето влиза във фланеца на термостата, смених скобата с такава дето се натяга с отверка и спря. От към водната помпа, както ти е казал колегата може да покапва също ако не си я сменял с ангренажа и няма да се вижда също. На някой пластмасов фланец може да има малка цепка и като вдигне налягане може да пуска по малко и да се изпарява. Може и от датчика за температура на антифриза да капе, въобще огледай всички места където има някакво уплътнение или съединение със скоба. Гледай на топъл и на студен двигател докато работи... И чак ако не откриеш нищо почни да мислиш за гарнитура на глават, но отчитай факта, че това може лесно да се провери по химичен път - в добрите сервизи ползват лакмусова лента с която определят дали са минавали изгорели газове в антифриза, така че не се хвърляй да сменяш на сляпо или да мислиш за по-тежки ремонти.
Успех.
При мен първо капеше от уплътнението на "октопода" (това е цялото тяло което е от дясно на главата, в което седи и термостата и се събират всички маркучи и т.н.). След като го смених това уплътнение, почна да покапва заради спекло уплътнение на термостата (ти казваш че него са ти го сменили), като го оправих и там, капеше само за малко сутрин точно след запалване от маркуча дето влиза във фланеца на термостата, смених скобата с такава дето се натяга с отверка и спря. От към водната помпа, както ти е казал колегата може да покапва също ако не си я сменял с ангренажа и няма да се вижда също. На някой пластмасов фланец може да има малка цепка и като вдигне налягане може да пуска по малко и да се изпарява. Може и от датчика за температура на антифриза да капе, въобще огледай всички места където има някакво уплътнение или съединение със скоба. Гледай на топъл и на студен двигател докато работи... И чак ако не откриеш нищо почни да мислиш за гарнитура на глават, но отчитай факта, че това може лесно да се провери по химичен път - в добрите сервизи ползват лакмусова лента с която определят дали са минавали изгорели газове в антифриза, така че не се хвърляй да сменяш на сляпо или да мислиш за по-тежки ремонти.
Успех.
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dj_tuhla написа:Може да капе и от уплътнението на "октопода". Може да се процежда и между някой маркуч и фланеца в който е набит (оригиналните скоби са на принципа пружина и не могат да стегнат съвсем добре поостарелите маркучи)...
Успех.
Много ти благодаря за супер полезния отговор. Онзи ден щях да я карам на ремонт, но бях болен, сега първо ще я по-огледам и тогава ще я карам на майстора! Моля те да ми дадеш ореантир, къде бих могъл да си закарам колата, където да имат въпросната лакмусова лента!? Много ти благодаря предварително!
И ти ли си бил с POLO GTI?
Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 11 яну 2012 9:34, променено общо 1 път.
Причина: не е нужно толкова големи букви, всички виждаме!
Причина: не е нужно толкова големи букви, всички виждаме!
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега, Ибиза 1.4 APQ имам, но охладителната система си е според мен 99% 1:1 ... същите проблеми съм ги имал и с Джета и с Пасат на времето, така че са си стандартни за VAG според мен тези вечни покапвания на нещо от някъде
.. за лакмусовата лента нека някой друг да каже за сервиз в София където го практикуват .. на мен не ми се е налагало за сега, но съм чувал от приятели че така са им гледали... Предполагам във повечето сервизи различни от тип квартален гараж ще могат да проверят.. освен с лента, другия начин на проверка е с наливане на специална течност в антифриза и се гледа как си сменя цвета ..
Успех.
.. за лакмусовата лента нека някой друг да каже за сервиз в София където го практикуват .. на мен не ми се е налагало за сега, но съм чувал от приятели че така са им гледали... Предполагам във повечето сервизи различни от тип квартален гараж ще могат да проверят.. освен с лента, другия начин на проверка е с наливане на специална течност в антифриза и се гледа как си сменя цвета .. Успех.
-
harlova
- Автомобил:
- Двигател:
според мен това с покапването по двигателя и изпаряването е най-вярно.
-
exalibur
- Автомобил:
- Двигател:
Сега нека да изразя и едно мрачно мнение- антифриз изчезва без следа когато има тръгнала гарнитура и мотора го пие!
Е не го пие наистина де, гори го! И така докато се отвори добре пробива и надуе системата!
Може да се познае в кой цилиндър става играта по свеща, развивате и гледате- на студен мотор свеща е влажно мазна,а на топъл стои като измита на фона на другите!
Цитирам ви нещо което съм преживял и видял на живо!
Поздрави!
Е не го пие наистина де, гори го! И така докато се отвори добре пробива и надуе системата!
Може да се познае в кой цилиндър става играта по свеща, развивате и гледате- на студен мотор свеща е влажно мазна,а на топъл стои като измита на фона на другите!
Поздрави!
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
exalibur написа:Сега нека да изразя и едно мрачно мнение- антифриз изчезва без следа когато има тръгнала гарнитура и мотора го пие!
Поздрави!
Бате, не е гарнитура! Закарах си я в VOLKSWAGEN и за 30ина минутки го видяха. Оказа се, че е пукнат кожуха на термостата... онази пластмаса, която навярно повечето от вас я знаят. Мисля че са ми я прецакали когато ми сменяха термостата и уплатнението. После майстора все незнаел все ме отбягваше... та да се чувствам като натрапник... с тея майстори незнам вече...
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодарско на всички, които отделихте от времето си за да ме посъветвате! 
Искаш да кажеш таралежа така ли ? Тялото в което термостата ляга (пластмасовото тяло) ?
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да да, точно - "Таралеж" Предишните майстори са ми спестили да ми кажат, немога да си го обесня... така и неотидох в VW, отидох при познат, много съм доволен, все пак доста хора даже не са и чували за такова ПОЛО камоли ли до го ремонтиратivo91 написа:Искаш да кажеш таралежа така ли ? Тялото в което термостата ляга (пластмасовото тяло) ?
-
harlova
- Автомобил:
- Двигател:
всички стискаме палци да нямаш повече ядове ! а по въпроса с майсторите : няма управия !
- dskonnect_night
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако нчкой иска снимка на джаджата да каже
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”