http://topcars.bg/news.php?id=5913
http://aboutcars.bg/read:1216
http://www.ladaclub-bg.com/news/183-golf-7
Golf 6 vs Golf 7
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Golf 6 vs Golf 7
Очаква се в Г7 да се появи 8 скоростно DSG. Като знам какво прави тази кутия в Туарег...ако ще поръчвам екстри не бих я пропуснал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
След някоя и друга година... ще станат като камионите по 16 скорости 

Няма начин да взема складова кола, с екстрите, които искам - ще е по поръчка, няма как. За това не се бях сетил, т.е. че надали ще може да се взене нещо повече от налично, ако излезе новия модел. Като гледам, май май ще се насочак към 6ца-та - някак си повече ми прилича на голф по снимките, които гледах 
sts : Голф само с ръчни скорости
Чудих се за автоматик, но ще се спра на ръчни скорости най-вероятно.
doubledTSI : Благодаря за линковете, ще попрочета...

brabus написа:Цените са приятни, но това са цени на готови коли. Както каза преди няколко поста искаш още екстри.Я кажи колко е шансът някъде на склад да седи и да те чака "твоята" кола след пускането на Г7?
Защото излезе ли Г7 няма как да поръчваш допълнително оборудване.Според мен ако ще искаш къстъм кар не се надявай на стария модел ако вече е излязъл новия.За екстрите клиентът си заплаща в прав и преносен смисъл.
sts : Голф само с ръчни скорости

brabus написа:Очаква се в Г7 да се появи 8 скоростно DSG. Като знам какво прави тази кутия в Туарег...ако ще поръчвам екстри не бих я пропуснал.
doubledTSI : Благодаря за линковете, ще попрочета...
Последна промяна от daemon на Пон 23 яну 2012 22:02, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А всъщност какви екстри искаш, които си сигурен, че няма да има (накуп) в някой складов екземпляр?
stefan4o написа:А всъщност какви екстри искаш, които си сигурен, че няма да има (накуп) в някой складов екземпляр?
цвят, цвят на тапицерията (не се бъзикам), музика, въпросните пакети зимен, пътен комфорт, пълен esp, асистент за потегляне по наклон, подкартерна защита, джанти, тинтири-минтири - лека полека много неща се събраха, та не успяха Порше да намерят подобно нещо на склад, а и още повече 2.0/140 коня двигателя; 2 до 4 месеца доставка. колата е за половинката - не върви да се спори особенно за първите две неща

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
daemon написа:stefan4o написа:А всъщност какви екстри искаш, които си сигурен, че няма да има (накуп) в някой складов екземпляр?
цвят, цвят на тапицерията (не се бъзикам), музика, въпросните пакети зимен, пътен комфорт, пълен esp, асистент за потегляне по наклон, подкартерна защита, джанти, тинтири-минтири - лека полека много неща се събраха, та не успяха Порше да намерят подобно нещо на склад, а и още повече 2.0/140 коня двигателя; 2 до 4 месеца доставка. колата е за половинката - не върви да се спори особенно за първите две неща)
като цена как е това, което го искаш? Около 40 000 лв?
doubledTSI написа:като цена как е това, което го искаш? Около 40 000 лв?
Там някъде отива

- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това за изчистените дефекти или "недомислици"
от инженерите на VW при стария модел в сравнение с новия са пълни...форумни легенди. Имаме Еос и Туарег веднага след пускането им на българския пазар и недомислици или дефекти не сме открили. Трябва да си луд да не си вземеш новия модел, стига да ти харесва като визия и да се смества във финансите, които си готов да отделиш. То ако никой не си купуваше новите модели VW щяха да обявяват нулеви години 
п.п. Сега видях как изглежда 7-цата
Според мен по-добре Голф 6 

п.п. Сега видях как изглежда 7-цата

eos написа:Това за изчистените дефекти или "недомислици"от инженерите на VW при стария модел в сравнение с новия са пълни...форумни легенди. Имаме Еос и Туарег веднага след пускането им на българския пазар и недомислици или дефекти не сме открили. Трябва да си луд да не си вземеш новия модел, стига да ти харесва като визия и да се смества във финансите, които си готов да отделиш. То ако никой не си купуваше новите модели VW щяха да обявяват нулеви години
п.п. Сега видях как изглежда 7-цатаСпоред мен по-добре Голф 6
Мисля, че при Golf 5 е имало подобни проблеми, при Touran-a - със сигурност (след първата година май стигат до 1.03, ако кажем, че първоначално пуснатия на пазара е 1.0 като 'версия'). 7-цата малко ми прилича на тойота или сеат, но това на снимки разбира се - май ще се насоча към 6ца последнo

- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Туран също сме имали от първите бройки и за 7 години не сме ходили в сервиз освен за масло, накладки и т.н. Да, може да са направили някакви подобрения, но на нашия модел не сме усетили нужда от такива. За Голф 7, може да изчакаш официално да го обявят, все пак има надежда и да не изглежда като сега 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Гоолф 7 ще има премиера през есента - октомври. При дилърите в БГ ще е най-рано в началото на 2013г. Седмото поколение ще е на новата "универсална" платформа MQB. И ще е първият истински нов голф след мк5. Аз лично бих заложил на него. Дори и да е по-скъп, обезценката му ще е доста по-ниска отколкото на сегашния модел. 

- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
@daemon - Правилно си се ориентирал за "custom" поръчка, мога да потвърдя, че за жалост складовите им наличности (за Голф конкретно) са си постни ... липсват някакви дребни но дразнещи екстри, като например автоматично прибиране на огледалата ... Да не говорим за ксенонови фарове, те са пълен кът. Тук таме може да се намерят 1-2 модела с DSG. Моят го взех наличен от тук и ако можех да върна времето назад бих си избирал всичко сам, но тогава така се е получило...
Имай предвид, че ESP ще имаш базово в модела само ако е 4motion или с DSG. А ти като гледам си писал, че искаш да е с ръчни, така че прегледай хубаво какви неща трябва да избереш от допълнителното оборудване за да имаш ESP.
Конкретно за 2.0 дизелов мотор с 140 к.с. (+4motion) мога да дам отзиви от мой приятел, който си го взе преди 2 месеца и половина и вече навъртя 11 000 км - досега няма никакви съществени оплаквания и е доволен от колата.
Иначе моето лично мнение е, че 6-цата е по-красива (особено ако е с оригиналните ксенонови фарове) от 7-цата, но всеки човек трябва сам да си реши за дизайна
Цените - голфа на моя познат (2.0 140 к.с., ръчни скорости, Comfortline ниво на оборудване, но пък 4motion, RCD510, адаптивни биксенонови фарове и R-Line брони) излезе малко над 46 000, което е доста висока сума.
Дали ще паднат цените когато излезе новия модел? Със сигурност. Въпроса е колко време искаш да чакаш, както някой колега беше писал по-назад, в България модела едва ли ще дойде преди началото (пак добре ако е тогава) на 2013.
Ако имаш някакви въпроси за Порше София Изток или за 6-ците, пиши ми ЛС, ще се радвам да помогна, макар и че аз лично съм се спрял на бензинов двигател.
Успешен ден!
Имай предвид, че ESP ще имаш базово в модела само ако е 4motion или с DSG. А ти като гледам си писал, че искаш да е с ръчни, така че прегледай хубаво какви неща трябва да избереш от допълнителното оборудване за да имаш ESP.
Конкретно за 2.0 дизелов мотор с 140 к.с. (+4motion) мога да дам отзиви от мой приятел, който си го взе преди 2 месеца и половина и вече навъртя 11 000 км - досега няма никакви съществени оплаквания и е доволен от колата.
Иначе моето лично мнение е, че 6-цата е по-красива (особено ако е с оригиналните ксенонови фарове) от 7-цата, но всеки човек трябва сам да си реши за дизайна

Цените - голфа на моя познат (2.0 140 к.с., ръчни скорости, Comfortline ниво на оборудване, но пък 4motion, RCD510, адаптивни биксенонови фарове и R-Line брони) излезе малко над 46 000, което е доста висока сума.
Дали ще паднат цените когато излезе новия модел? Със сигурност. Въпроса е колко време искаш да чакаш, както някой колега беше писал по-назад, в България модела едва ли ще дойде преди началото (пак добре ако е тогава) на 2013.
Ако имаш някакви въпроси за Порше София Изток или за 6-ците, пиши ми ЛС, ще се радвам да помогна, макар и че аз лично съм се спрял на бензинов двигател.
Успешен ден!
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:Очаква се в Г7 да се появи 8 скоростно DSG. Като знам какво прави тази кутия в Туарег...ако ще поръчвам екстри не бих я пропуснал.
В Туарег е Aisin кутията, не е DSG.
eos написа:п.п. Сега видях как изглежда 7-цатаСпоред мен по-добре Голф 6
Къде я гледате тази 7-ца:)? Според мен това, което циркулира из нета са все още свободни съчинения...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
eos написа:п.п. Сега видях как изглежда 7-цатаСпоред мен по-добре Голф 6
Къде я гледате тази 7-ца:)? Според мен това, което циркулира из нета са все още свободни съчинения...[/quote]
Абсолютно... дори да кажем че това ще е вида горе долу(страхотен за мен), на живо въобще не можеш да кажеш какво излъчване и стойка ще има

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”