Здравейте колеги !
Имам голф 4 тди 110кс.
От известно време ми се случва когато колата влезе в по - високи обороти и превключа на по - горна предавка да се чува един писклив звук. Случва се и когато например карам на 2ра в около 3000 оборота и отпусна педала да се чува този писклив звук отново.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо.
Поздрави

странен звук след превключване голф 4 110кс
Re: странен звук след превключване голф 4 110кс
И аз питах преди време същото,но никой не ми отговори...
Отпускане на газта при високи обороти,нали?
Все едно си поемеш рязко въздух?
Отпускане на газта при високи обороти,нали?
Все едно си поемеш рязко въздух?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами при мен все едно има нещо спукано маркуч ли де да знам и като превключа или отпусна газта и се чува това нещо....
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Ако си си с демф. маховик може да е от него ( и скоро да си ходи ) - При подаване на газ или отнемане се променя посоката на усилието върху маховика и ако е разхлопан може да просвирва.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За съединител си /не е задължително да е с маховика/ ! Като правих диагностика при Ifidik му споменах че избягвам да превключвам след 3500об/м понеже при пускането на съединителя се чува "писъка" откъм скоростите и мисля че е маховика а той ми каза че точно това се получава при износен съединител-допирал в кожуха при зацепване ! Пробвай в по-дълъг но остър завой да върнеш от четвърта на трета например и съм сигурен че пак ще изпищи 

Ако не е на скорост и при подаване/отнемане на газта пищи какво е?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Даскала™ написа:Ако не е на скорост и при подаване/отнемане на газта пищи какво е?
Е тогава е трудно да се каже от разстояние

-
- Автомобил:
- Двигател:
ми засега съединителя си отделя нормално...
Дано да не е той че....
интересното е че това започна да го прави след като махнах катализатора.
Дано да не е той че....
-
- Автомобил:
- Двигател:
ROYAL007 написа:ми засега съединителя си отделя нормално...
Дано да не е той че....
Това е нещо друго!
Може и турбото да изсвирва при разтоварване,ако има голям луфт.
Свали входящия маркуч,хвани оста на турбото с два пръста и размърдай леко напред-назад и нагоре-надолу.Така проверяваш за аксиален и радиален луфт на втулките.Ако има луфт-ремонтен комплект и го рециклираш.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Даскала™ написа:Ако не е на скорост и при подаване/отнемане на газта пищи какво е?
Точно като се махне катализатора и при даване на газ и отпускане се чува турбото.
Същия звук се чува и при някакъв пробив по трасето между турбо до всмукателен колектор както и от спукана мека връзка след така наречения Downpipe.
Свален е катализатора,да....но впоследствие започна да го прави....може и меката връзка да е заминала....САМО ПРИ РЯЗКО ОТПУСКАНЕ НА ГАЗТА СЕ ЧУВА ВЪВ ВИСОКИ ОБОРОТИ...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Този звук който се чува от съединителя няма как да се сбърка със звука от турбината понеже е определено металически остър и кратък ! Ако е нещо по турбото то си се чува при всяка смяна на предавките при връщането на газта освен ако не караш като 70 годишен таксиджия с дизелова кола който повече от 1500об не вдига 
Със сигурност меката връзка е за смяна,преди да сменя моята преди няколко месеца на всяка смяна на предавката свиреше турбото та се късаше,сега вече много рядко го чувам !

Даскала™ написа:Свален е катализатора,да....но впоследствие започна да го прави....може и меката връзка да е заминала....САМО ПРИ РЯЗКО ОТПУСКАНЕ НА ГАЗТА СЕ ЧУВА ВЪВ ВИСОКИ ОБОРОТИ...
Със сигурност меката връзка е за смяна,преди да сменя моята преди няколко месеца на всяка смяна на предавката свиреше турбото та се късаше,сега вече много рядко го чувам !
Закачахме я на ВАГ КОМ дава перфектни стойности....
Мислех си да не би нещо тоя клапан N75 да не работи правилно и да не разтоварва добре турбото...нещо такова...
Ама на лаптопа показва,че движи...събота или неделя ше имам резултат и ше пиша тук
Мислех си да не би нещо тоя клапан N75 да не работи правилно и да не разтоварва добре турбото...нещо такова...
Ама на лаптопа показва,че движи...събота или неделя ше имам резултат и ше пиша тук

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Даскала™ написа:Закачахме я на ВАГ КОМ дава перфектни стойности....
Чакай бе,това че си чуваш турбото не значи че му има нещо,даже напротив ! Говорим да чуваш нормалния звук в стил "стартираща прахосмукачка" а не за нещо стържещо или тракащо

Чуруликането
си го чувам постоянно,ама тва "пускаща прахосмукачка" го чувам от месец насам...и само при рязко отпускане на газта от 3000 оборота и нагоре...незнам дали е от турбото...може и нещо по турбо пътищата да се е пропукало или скъсало/извадило...
п.п днес я припалих на място да се постопля
и я припомпах по-бързо да загрее....и незнам защо отворих вратата и....при връщане на газта гърнето си поема рязко въздух...и звука идва оттам...мисля си,че причината е махнат катализатор и почистени всмукателни тръби от нагар...или запушено гърнето 

п.п днес я припалих на място да се постопля

Върни се в “Дизелови агрегати”