Премахване на EGR-valve

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mladeja
Автомобил:
Двигател:

Re: Премахване на EGR-valve

Мнениеот mladeja » Чет 20 яну 2011 18:39

Тази джиджавка не е маслоотделител.Добре е да я ревизираш на да речем 5000км. щото има навика да събира гадости и ако се затапи по този начин ще имаш масло не само по колекторите.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пет 21 яну 2011 1:10

mladeja написа:Тази джиджавка не е маслоотделител.Добре е да я ревизираш на да речем 5000км. щото има навика да събира гадости и ако се затапи по този начин ще имаш масло не само по колекторите.

ще я проверявам разбира се. аз за проба съм я сложил, но имам вяра на руските братя, че мислят просто и функционално.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пет 21 яну 2011 18:20

Руските братя именуват тази джаджа - искрогасител.Монтира се на пътя на вентилацията на картерните газове.Тоест в същия маркуч в който си монтирал и ти.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пет 21 яну 2011 23:55

:да:
20012011056.jpg

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Нед 22 яну 2012 12:12

Добре 2 въпроса имам
Последно на 1,9 ПД (Авф мисля че беше) ако се премахне ще свети ли нещо вътре ? Как може да се премахне без да свети нищо и т.н.

Ако неможе как се пренастройва ? С какво как и на каква стойност?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 22 яну 2012 13:38

Div Selqnin написа:Добре 2 въпроса имам
Последно на 1,9 ПД (Авф мисля че беше) ако се премахне ще свети ли нещо вътре ? Как може да се премахне без да свети нищо и т.н.

Ако неможе как се пренастройва ? С какво как и на каква стойност?

Аз съм със същият......гледам-от Плевенско си...и това е добре,щото има човек,който ги пипа майсторски тези неща :да: Аз съм вече 1 година със затапен и няма проблем.....освен,че ми изгоряха ламаринките,ама това е друга тема :deal Нищо не свети,прави се с VAG-COM променят се нужните стойности и така... :wink:

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Нед 22 яну 2012 14:49

И аз карам с изолиран EGR от месец и половина-два,не че ми правеше мизерии просто така реших.Не е затапен механично,изолиран е софтуерно Made in kasapina.. Двигателя е ATJ 85kW TDI навървява си доволно и в комбинация с премахнат катализатор ми се струва по-пъргава..

bond
Автомобил: Passat 5 5 TDI 131hp
Двигател: AVF 2002

Мнениеот bond » Нед 22 яну 2012 21:04

тая интервенция, особено в комбинация с премахнат катализатор, предполагам увеличава значително количеството на вредните газове - правят ли проблеми на ГТП за това?
Моят също е затапен и катализатора махнат - още не съм ходил на ГТП от както взех пасата... :roll:
Също така ми е любопитно затапен ЕГР влияе ли на разхода на масло? все пак маслените пари не се връщат в двигателя :roll:

Потребителски аватар
tekowar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tekowar » Вто 24 яну 2012 23:23

Отиваш на прегледа с добре загрял двигател,също може да продухаш колата на някоя дълга права и не мисля че ще имаш проблем с минаването на ГТП.Аз моя ЕГР направо го изхвърлих(щото съм с други колектори) и проблеми с минаването на технически преглед не съм имал.Премахването на ЕГР по никакъв начин не влияе на разхода на масло.

Потребителски аватар
PASSAT0R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PASSAT0R » Пет 06 апр 2012 7:56

Колеги,
карам Пасат Б6 2006 2.0 FSI 150к.с., вчера ми светна чека на таблото и днеска бях на диагностика, казаха ми, че имам грешка на ЕГР-а и ми я изчистиха, имал съм и конденз в датчика. Почистиха го, подсушиха го и всичко се оправи....след 100км обаче пак светна тоя пуст датчик. Има ли някой с FSI, на който му се е случвало? Може ли да ми кажете при вас, какво се случи, за какво е тоя датчик, Мога ли да избегна великденския разход от 500лв за нов EGR? Дайте малко инфо!
Мерси!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 06 апр 2012 15:44

Едно питане за ЕГР
Става въпрос за Голф ARL,на приятел
Поради скъсана мембрана на ЕГР-а същия е изолиран и вакуума е затапен с болтче.Софтуерно не е ограничаван.
В момента до 2200 об. никакъв го няма и оттам дръпва ,но не е както преди,казва момчето.
Ходил е да го гледат-актуатор се движи,заедно с геометрията(уж не е задръстена),н75 работи,закачали са го в движение на компа и са му казали,че не недува достатъчно и е за нова турбина :banghead:
Но аз си мисля,че го лъжат.
Турбината няма странни звуци, турбопътищата не изпускат,с изключени последователно МАП и дебитомер е по-зле...
Знам,ще кажете -логове в движение,но докато станат питането ми е дали от изолирания ЕГР по този начин, може така да падне вървежа?
п.п.не знам дали смукателните колектори са чистени,но проблема се е появил почти изведнъж и се задълбочева.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 09 апр 2012 15:59

Ограничете го и софтуерно...

Потребителски аватар
Calearo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Calearo » Вто 17 апр 2012 16:33

карам passat 98 има ли смисал да отстраня Ерг клапана че общо взето след като прегледах цялата тема нищо не разбрах

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Вто 17 апр 2012 17:44

Calearo написа:карам passat 98 има ли смисал да отстраня Ерг клапана че общо взето след като прегледах цялата тема нищо не разбрах

По-назад в темата,Колегата Brezel е постнал линк.В които много подробно и професионално е посочил плюсове и минуси на ЕГР клапан. Прочети внимателно темата от дизел форума :arrow: http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... ?f=16&t=14 и сам прецени дали да затапваш EGR Valve..

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Вто 17 апр 2012 21:38

При затапване на ЕГР на Пасат 5 АФН трябва ли софтоерна настройка на ЕКУто ?

Върни се в “Дизелови агрегати”