Премахване на EGR-valve
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Премахване на EGR-valve
Тази джиджавка не е маслоотделител.Добре е да я ревизираш на да речем 5000км. щото има навика да събира гадости и ако се затапи по този начин ще имаш масло не само по колекторите.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mladeja написа:Тази джиджавка не е маслоотделител.Добре е да я ревизираш на да речем 5000км. щото има навика да събира гадости и ако се затапи по този начин ще имаш масло не само по колекторите.
ще я проверявам разбира се. аз за проба съм я сложил, но имам вяра на руските братя, че мислят просто и функционално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Руските братя именуват тази джаджа - искрогасител.Монтира се на пътя на вентилацията на картерните газове.Тоест в същия маркуч в който си монтирал и ти.
- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
Добре 2 въпроса имам
Последно на 1,9 ПД (Авф мисля че беше) ако се премахне ще свети ли нещо вътре ? Как може да се премахне без да свети нищо и т.н.
Ако неможе как се пренастройва ? С какво как и на каква стойност?
Последно на 1,9 ПД (Авф мисля че беше) ако се премахне ще свети ли нещо вътре ? Как може да се премахне без да свети нищо и т.н.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Div Selqnin написа:Добре 2 въпроса имам
Аз съм със същият......гледам-от Плевенско си...и това е добре,щото има човек,който ги пипа майсторски тези неща

- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
И аз карам с изолиран EGR от месец и половина-два,не че ми правеше мизерии просто така реших.Не е затапен механично,изолиран е софтуерно Made in kasapina.. Двигателя е ATJ 85kW TDI навървява си доволно и в комбинация с премахнат катализатор ми се струва по-пъргава..
-
- Автомобил: Passat 5 5 TDI 131hp
- Двигател: AVF 2002
тая интервенция, особено в комбинация с премахнат катализатор, предполагам увеличава значително количеството на вредните газове - правят ли проблеми на ГТП за това?
Моят също е затапен и катализатора махнат - още не съм ходил на ГТП от както взех пасата...
Също така ми е любопитно затапен ЕГР влияе ли на разхода на масло? все пак маслените пари не се връщат в двигателя
Моят също е затапен и катализатора махнат - още не съм ходил на ГТП от както взех пасата...

Също така ми е любопитно затапен ЕГР влияе ли на разхода на масло? все пак маслените пари не се връщат в двигателя

- tekowar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отиваш на прегледа с добре загрял двигател,също може да продухаш колата на някоя дълга права и не мисля че ще имаш проблем с минаването на ГТП.Аз моя ЕГР направо го изхвърлих(щото съм с други колектори) и проблеми с минаването на технически преглед не съм имал.Премахването на ЕГР по никакъв начин не влияе на разхода на масло.
Колеги,
карам Пасат Б6 2006 2.0 FSI 150к.с., вчера ми светна чека на таблото и днеска бях на диагностика, казаха ми, че имам грешка на ЕГР-а и ми я изчистиха, имал съм и конденз в датчика. Почистиха го, подсушиха го и всичко се оправи....след 100км обаче пак светна тоя пуст датчик. Има ли някой с FSI, на който му се е случвало? Може ли да ми кажете при вас, какво се случи, за какво е тоя датчик, Мога ли да избегна великденския разход от 500лв за нов EGR? Дайте малко инфо!
Мерси!
карам Пасат Б6 2006 2.0 FSI 150к.с., вчера ми светна чека на таблото и днеска бях на диагностика, казаха ми, че имам грешка на ЕГР-а и ми я изчистиха, имал съм и конденз в датчика. Почистиха го, подсушиха го и всичко се оправи....след 100км обаче пак светна тоя пуст датчик. Има ли някой с FSI, на който му се е случвало? Може ли да ми кажете при вас, какво се случи, за какво е тоя датчик, Мога ли да избегна великденския разход от 500лв за нов EGR? Дайте малко инфо!
Мерси!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно питане за ЕГР
Става въпрос за Голф ARL,на приятел
Поради скъсана мембрана на ЕГР-а същия е изолиран и вакуума е затапен с болтче.Софтуерно не е ограничаван.
В момента до 2200 об. никакъв го няма и оттам дръпва ,но не е както преди,казва момчето.
Ходил е да го гледат-актуатор се движи,заедно с геометрията(уж не е задръстена),н75 работи,закачали са го в движение на компа и са му казали,че не недува достатъчно и е за нова турбина
Но аз си мисля,че го лъжат.
Турбината няма странни звуци, турбопътищата не изпускат,с изключени последователно МАП и дебитомер е по-зле...
Знам,ще кажете -логове в движение,но докато станат питането ми е дали от изолирания ЕГР по този начин, може така да падне вървежа?
п.п.не знам дали смукателните колектори са чистени,но проблема се е появил почти изведнъж и се задълбочева.
Става въпрос за Голф ARL,на приятел
Поради скъсана мембрана на ЕГР-а същия е изолиран и вакуума е затапен с болтче.Софтуерно не е ограничаван.
В момента до 2200 об. никакъв го няма и оттам дръпва ,но не е както преди,казва момчето.
Ходил е да го гледат-актуатор се движи,заедно с геометрията(уж не е задръстена),н75 работи,закачали са го в движение на компа и са му казали,че не недува достатъчно и е за нова турбина

Но аз си мисля,че го лъжат.
Турбината няма странни звуци, турбопътищата не изпускат,с изключени последователно МАП и дебитомер е по-зле...
Знам,ще кажете -логове в движение,но докато станат питането ми е дали от изолирания ЕГР по този начин, може така да падне вървежа?
п.п.не знам дали смукателните колектори са чистени,но проблема се е появил почти изведнъж и се задълбочева.
- Calearo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
карам passat 98 има ли смисал да отстраня Ерг клапана че общо взето след като прегледах цялата тема нищо не разбрах
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Calearo написа:карам passat 98 има ли смисал да отстраня Ерг клапана че общо взето след като прегледах цялата тема нищо не разбрах
По-назад в темата,Колегата Brezel е постнал линк.В които много подробно и професионално е посочил плюсове и минуси на ЕГР клапан. Прочети внимателно темата от дизел форума

-
- Автомобил:
- Двигател:
При затапване на ЕГР на Пасат 5 АФН трябва ли софтоерна настройка на ЕКУто ?
Върни се в “Дизелови агрегати”