Актове, давности, закони - разяснения
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Ще извърша ли нарушение ако: Залепя годишната винетка на много тънко парче плексиглас или някаква прозрачна повърхност (при положение,че не пречи да се разчита написаното на винетката) и след това я закрепя за стъклото ? Ако е нарушение,какви би били глобите ? Предварително благодаря .
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
eminem94, 90% сигурно караме с винетка по начина описан от теб!
Слагай и не го мисли. Глобата е = на незалепен винетен стикер = все едно си без винетка = много пари. 

- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
dushanov написа:eminem94, 90% сигурно караме с винетка по начина описан от теб!Слагай и не го мисли. Глобата е = на незалепен винетен стикер = все едно си без винетка = много пари.
Това пък откъде го измисли
Вероятно ти си от другите 10%!
От тази година пък ни затрудняват и с писането на номера, ама и той се лекува!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
eminem94 написа: тънко парче плексиглас или някаква прозрачна повърхност (при положение,че не пречи да се разчита написаното на винетката) и след това я закрепя за стъклото ?
vasstop написа:Интересното е, че в закона няма предвидена глоба за "няма валиден винетен стикер"!
Заигравка е колега, те обичат да си пробват ноктите...понякога
Виж поста на vasstop на 86. страница.
Което не знам е, тунингован стикер дали минава за "няма валиден".
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
eminem94 написа:Ще извърша ли нарушение ако: Залепя годишната винетка на много тънко парче плексиглас или някаква прозрачна повърхност (при положение,че не пречи да се разчита написаното на винетката) и след това я закрепя за стъклото ? Ако е нарушение,какви би били глобите ? Предварително благодаря .
Да, в нарушение си. На баща ми така му писаха акт с бус по документи Б категория, наживо нищо общо с Б - двойна гума и видим тонаж над 3,5. Само че ония малоумници се направили на много умни и му писали, че шофира Ц категория без винетка (500 лева глоба по тогавашната тарифа) и в съда тази тъпотия отпадна и вместо да му вземат 100 лева ( по тогавашните тарифи за Б кат. без винетка). Но както и да го погледнем това си начин за демонтиране на винетката и си в нарушение... макар че като се замисля тази година не ми искаха номер на автомобила, няма и после къде да го запиша на самата винетка... странна работа
dushanov написа:eminem94, 90% сигурно караме с винетка по начина описан от теб!Слагай и не го мисли. Глобата е = на незалепен винетен стикер = все едно си без винетка = много пари.
Мен ако питаш 90 % от хората, които карат с винетка им е залепена на стъклото, останалите 10 се мъчат да я закрепват с плюнка или друга течност без изобщо да са я разлепили от прозрачното фолио. Останалите просто си карат без винетка ...
ivo_555 написа:Вероятно ти си от другите 10%!
Айде ако може колега да снимате къде си написахте номера, че ми е много интересно.

Не мога, щото съм тоя процент дето рядко излизам извън града, и взимам от баща ми, и доколкото си спомням в горния край се пишеше номера, който за годишните май и не беше задължителен, но се триеше лесно и се пише другия!
п.п. за тази година ако са друг дизайн , не знам.
п.п. за тази година ако са друг дизайн , не знам.
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Карах си с 140 по околовръстното в София посока младост при което пуснах газта и скоростта падна до 110 и гледам в огледалото зад мен , куки , сякаш от небето паднаха , чукнах мигача и минах в дясна лента и намалих при което те бавничко ме изпревариха без да пуснат сирени и прочее. После завиха по Симеоновско при което аз се прибирах към вкъщи и аз завих натам те караха бавно в дясната лента и ги задминах и нищо пак... Та въпроса ми е да не би да са почнали и в патрулките да слагат камери и да снимат в движение както са цивилните патрулки с камерите или са решили просто да ме натиснат да се "стресна" и да намаля, не за друго ама живея в София, а съм от Бургас и ако са ме фотографирали става еднааа...
. Другото което забелязах, че патрулката май не беше катаджийска.
Благодаря за отговорите предварително.
Пиша тук понеже пуснах тема а се оказа на грешното място и като се огледах мисля че е за тук. Извинявам се.
. Другото което забелязах, че патрулката май не беше катаджийска.Благодаря за отговорите предварително.
Пиша тук понеже пуснах тема а се оказа на грешното място и като се огледах мисля че е за тук. Извинявам се.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Mhz, според мен нищо няма да има. За, да отчетат скорост, трябва да са стационарно разположени според мен. Ако греша, нека някой ме поправи!
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Някаква идея дали този сайт : http://fish.mvr.bg/ отчита правилно плащанията?
Изписва ми неплатен фиш от преди повече от година, а аз съм го платил по банков път.
Също така днес си платих друг фиш пак по банков път, но не очаквам толкова бързо да го отрази системата.
При някого да е същото положението?
Изписва ми неплатен фиш от преди повече от година, а аз съм го платил по банков път.
Също така днес си платих друг фиш пак по банков път, но не очаквам толкова бързо да го отрази системата.
При някого да е същото положението?
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
bnick написа:bulaki написа:bnick написа:Имам интересен казус. На 16.01.2012 ми изтича книжката. Днес подадох документи, но ще стане на 10.02.2012. Какво ще е наказанието, ако има такова, през периода в който реално нямам документ
Благодаря предварително
Следи си кога ще ти стане книжката на сайта на КАТ,защото обикновено документите са готови за 20 дни.То май имаше и един месец толеранс ако се чакат да се направят документите,ама не съм сигурен на 100%
Интересна дискусия е станала покрай моя проблем. Ще проверявам, макар че жената на гишето ми каза изрично, че стават на кайната дата. В крайна сметка ще си карам, полицаи не са ме спирали от около 1,5г, та се надявам още 1мес да не ме спират. Благодаря на всички за съветите
В неделя ме спряха за проверка
. Книжката ми би трябвало да е готова в петък, така се случи че имах много работа и не можах да отида до КАТ. Та спряха ме, провериха ми документите и ми пожелаха лек ден

- vaalentin70
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Vlad777 написа:даAnelia написа:Вярно ли е, че наказателно постановление за сума под 50 лв. не подлежи на обжалване?
НЕ!
За информация :Конституционен Съд
РЕШЕНИЕ № 1
София, 1 март 2012 г.
по конституционно дело № 10 от 2012 г., съдия докладчик Красен Стойчев
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Момчета едно питане, преди малко докато се прибирам и карам по бул. Цариградско шосе. Намалям си преди камерата на Орлов мост да съм в рамките на ограничението, и точно в момента в който минавам покрай нея, до мен прелетя пловдивски Мерцедес А-клас. Разбира се последва светкавица и снима и моята кола. Има ли вероятност да ми пратят честитка и ако ми пратят как аджеба да ходя да им доказвам, че не съм престъпил закона? 
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
batko_miro написа: Има ли вероятност да ми пратят честитка ?
Не.
Кадрите са няколко на брой, софтуера разграничава нарушителя и по изминат път между всеки от тях.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”