Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот eminem94 » Вто 24 яну 2012 20:28

Ще извърша ли нарушение ако: Залепя годишната винетка на много тънко парче плексиглас или някаква прозрачна повърхност (при положение,че не пречи да се разчита написаното на винетката) и след това я закрепя за стъклото ? Ако е нарушение,какви би били глобите ? Предварително благодаря .

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 24 яну 2012 21:38

eminem94, 90% сигурно караме с винетка по начина описан от теб! :) Слагай и не го мисли. Глобата е = на незалепен винетен стикер = все едно си без винетка = много пари. :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 25 яну 2012 9:36

dushanov написа:eminem94, 90% сигурно караме с винетка по начина описан от теб! :) Слагай и не го мисли. Глобата е = на незалепен винетен стикер = все едно си без винетка = много пари. :beer

Това пък откъде го измисли :shock

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 25 яну 2012 10:01

Вероятно ти си от другите 10%!
От тази година пък ни затрудняват и с писането на номера, ама и той се лекува!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 25 яну 2012 11:03

eminem94 написа: тънко парче плексиглас или някаква прозрачна повърхност (при положение,че не пречи да се разчита написаното на винетката) и след това я закрепя за стъклото ?

vasstop написа:Интересното е, че в закона няма предвидена глоба за "няма валиден винетен стикер"!

Заигравка е колега, те обичат да си пробват ноктите...понякога mhihi
Виж поста на vasstop на 86. страница.
Което не знам е, тунингован стикер дали минава за "няма валиден".

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 25 яну 2012 11:10

eminem94 написа:Ще извърша ли нарушение ако: Залепя годишната винетка на много тънко парче плексиглас или някаква прозрачна повърхност (при положение,че не пречи да се разчита написаното на винетката) и след това я закрепя за стъклото ? Ако е нарушение,какви би били глобите ? Предварително благодаря .

Да, в нарушение си. На баща ми така му писаха акт с бус по документи Б категория, наживо нищо общо с Б - двойна гума и видим тонаж над 3,5. Само че ония малоумници се направили на много умни и му писали, че шофира Ц категория без винетка (500 лева глоба по тогавашната тарифа) и в съда тази тъпотия отпадна и вместо да му вземат 100 лева ( по тогавашните тарифи за Б кат. без винетка). Но както и да го погледнем това си начин за демонтиране на винетката и си в нарушение... макар че като се замисля тази година не ми искаха номер на автомобила, няма и после къде да го запиша на самата винетка... странна работа facepalm

dushanov написа:eminem94, 90% сигурно караме с винетка по начина описан от теб! :) Слагай и не го мисли. Глобата е = на незалепен винетен стикер = все едно си без винетка = много пари. :beer

Мен ако питаш 90 % от хората, които карат с винетка им е залепена на стъклото, останалите 10 се мъчат да я закрепват с плюнка или друга течност без изобщо да са я разлепили от прозрачното фолио. Останалите просто си карат без винетка ...

ivo_555 написа:Вероятно ти си от другите 10%!
От тази година пък ни затрудняват и с писането на номера, ама и той се лекува!

Айде ако може колега да снимате къде си написахте номера, че ми е много интересно. :beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 25 яну 2012 11:34

Не мога, щото съм тоя процент дето рядко излизам извън града, и взимам от баща ми, и доколкото си спомням в горния край се пишеше номера, който за годишните май и не беше задължителен, но се триеше лесно и се пише другия!

п.п. за тази година ако са друг дизайн , не знам.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 25 яну 2012 11:53

С друг са, пъстро жълто-оранжеви. Изображение

http://www.rvs.bg/images/stories/vinetki12/godishna_k3-kat.jpg

Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Мнениеот Mhz » Съб 28 яну 2012 23:16

Карах си с 140 по околовръстното в София посока младост при което пуснах газта и скоростта падна до 110 и гледам в огледалото зад мен , куки , сякаш от небето паднаха , чукнах мигача и минах в дясна лента и намалих при което те бавничко ме изпревариха без да пуснат сирени и прочее. После завиха по Симеоновско при което аз се прибирах към вкъщи и аз завих натам те караха бавно в дясната лента и ги задминах и нищо пак... Та въпроса ми е да не би да са почнали и в патрулките да слагат камери и да снимат в движение както са цивилните патрулки с камерите или са решили просто да ме натиснат да се "стресна" и да намаля, не за друго ама живея в София, а съм от Бургас и ако са ме фотографирали става еднааа... :horror: . Другото което забелязах, че патрулката май не беше катаджийска.

Благодаря за отговорите предварително.

Пиша тук понеже пуснах тема а се оказа на грешното място и като се огледах мисля че е за тук. Извинявам се.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Съб 28 яну 2012 23:30

Mhz, според мен нищо няма да има. За, да отчетат скорост, трябва да са стационарно разположени според мен. Ако греша, нека някой ме поправи!

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Пет 10 фев 2012 19:26

Някаква идея дали този сайт : http://fish.mvr.bg/ отчита правилно плащанията? :hmmmm

Изписва ми неплатен фиш от преди повече от година, а аз съм го платил по банков път.

Също така днес си платих друг фиш пак по банков път, но не очаквам толкова бързо да го отрази системата.

При някого да е същото положението?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 13 фев 2012 16:32

bnick написа:
bulaki написа:
bnick написа:Имам интересен казус. На 16.01.2012 ми изтича книжката. Днес подадох документи, но ще стане на 10.02.2012. Какво ще е наказанието, ако има такова, през периода в който реално нямам документ
Благодаря предварително :beer

Следи си кога ще ти стане книжката на сайта на КАТ,защото обикновено документите са готови за 20 дни.То май имаше и един месец толеранс ако се чакат да се направят документите,ама не съм сигурен на 100%

:D Интересна дискусия е станала покрай моя проблем. Ще проверявам, макар че жената на гишето ми каза изрично, че стават на кайната дата. В крайна сметка ще си карам, полицаи не са ме спирали от около 1,5г, та се надявам още 1мес да не ме спират. Благодаря на всички за съветите :да:

В неделя ме спряха за проверка mhihi. Книжката ми би трябвало да е готова в петък, така се случи че имах много работа и не можах да отида до КАТ. Та спряха ме, провериха ми документите и ми пожелаха лек ден :applause: :beer

Потребителски аватар
vaalentin70
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот vaalentin70 » Вто 06 мар 2012 22:23

Vlad777 написа:
Anelia написа:Вярно ли е, че наказателно постановление за сума под 50 лв. не подлежи на обжалване?
да

НЕ!
За информация :Конституционен Съд
РЕШЕНИЕ № 1
София, 1 март 2012 г.
по конституционно дело № 10 от 2012 г., съдия докладчик Красен Стойчев

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 06 мар 2012 22:44

Момчета едно питане, преди малко докато се прибирам и карам по бул. Цариградско шосе. Намалям си преди камерата на Орлов мост да съм в рамките на ограничението, и точно в момента в който минавам покрай нея, до мен прелетя пловдивски Мерцедес А-клас. Разбира се последва светкавица и снима и моята кола. Има ли вероятност да ми пратят честитка и ако ми пратят как аджеба да ходя да им доказвам, че не съм престъпил закона? :roll:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 06 мар 2012 23:13

batko_miro написа: Има ли вероятност да ми пратят честитка ? :roll:

Не.
Кадрите са няколко на брой, софтуера разграничава нарушителя и по изминат път между всеки от тях.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”