Дизел + отработено олио?????
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Дизел + отработено олио?????
Въобще не се шегувам,питам напълно сериозно,тва 2.5 лв. на литър,вече не се трае...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Е, то тоя мотор не е много по-различен от по-старите VAG дизели. Пак същата помпа, пак същите дюзи. Малко е с директно впръскване, но ме съмнява това да е проблем.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Няма никакъв проблем, аз съм с АХФ и си върви перфектно с олио. Прекарах 300-400 литра през резервоара и никакви грижи. Само не препоръчвам на колегата точно през най-студените месеци да го прави ако няма система за подгряване.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Я да попитам нещо - биодизела с какво се различава от олиото в магазина?
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Ljubon написа:feikot написа:Тоя пасат е. АФН ми е двигателя (АВГ,ако трябва да съм точен)
Нали се шегуваш!? Някои обаче ще го приемат на сериозно и ще си съсипят колите.
Ами то с тея цени на нафтата,като си вървя по улиците и все по често долавям една миризма на мекици,хората го бухат 50:50 в по топлото време,сега зимата незнам каква е пропорцията,но знам поне няколко коли който вече над половин година се карат така и нямат грижи...Те да бяха нови коли,ама то 12-15г,какво повече да им се съсипва незнам,двигатели на по 300-500 и отгоре км..То да е някоя 2,3,5 годишна кола....

- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
brum написа:Я да попитам нещо - биодизела с какво се различава от олиото в магазина?
viewtopic.php?p=2399632#p2399632
Ако някой е на зор продавам 1тон отработено олио(филтрирано през стари горивни филтри). За проявяващите интерес моля да звънят на тел. 0887 626825. Цената зависи от количеството, което ще се купи наведнъж.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
kunev написа:Ако някой е на зор продавам 1тон отработено олио(филтрирано през стари горивни филтри). За проявяващите интерес моля да звънят на тел. 0887 626825. Цената зависи от количеството, което ще се купи наведнъж.
За раздел "Продава" си.

- Antracid
- Автомобил:
- Двигател:
колко стички искаш за олиото

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Някой от Разград кара ли на олио?Отдавна съм се оглеждал за такива коли и системи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, да съживя темата пак. На мен пасата ми е на газ, но мисля да мина главното ми превозно средство, един мерцедес е290td 96та година, на отработено масло от двигатели и/или олио примесени а нафта.
Мисля да опитам някаква система от този тип http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... 8654202834
Въпроса ми е дали ще се наложи при студено време да имам подгряване и в резервоара ? И изобщо на този двигател големия дали ще е подходящо такова гориво, виждам тук повечето хората пробвали са с по-малки кубици?
Мисля да опитам някаква система от този тип http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... 8654202834
Въпроса ми е дали ще се наложи при студено време да имам подгряване и в резервоара ? И изобщо на този двигател големия дали ще е подходящо такова гориво, виждам тук повечето хората пробвали са с по-малки кубици?
Работния обем няма значение за олиото... можеш спокойно да си слагаш системата и да си свиркаш, само не разбрах кви пари струва тая цялата работа + доставка
-
- Автомобил:
- Двигател:
bond написа:е го
http://www.ebay.com/itm/280429262248#ht_3362wt_1185
Да точно това е устройството което мисля да пробвам. Съжелявам че линка който съм дал изглежда така но писах от телефона си и най-вероятно съм постнал някаква мобилна версия.
Та на въпроса - с доставката идва на 315 лева някъде, което не е евтино като се има предвид,че най-вероятно подгряващите свещи са може би от голф 2ка. Така че ако имате познат, който може да ви изработи тялото със щуцерите сами може да си направите системата.
Мен ме интерусва, ако сложа само едно такова подгряване преди филтъра, ще ми трябва ли подгряване в резервоара? Какво ще пречи на горивото да се "гелоса" при ниски температури и просто да не тече по маркучите до системата за подгряване? Продавача твърди, че с 20% нафта в олиото такава опасност нямало, вие, хората с опит, как мислите ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Още един въпрос който пропуснах да засегна. Вярно ли е, че синтетичните моторни масла не са подходящи за горене? С други думи, става ли да се кара на синтетично двигателно масло или задължително трябва да е минерално?
Върни се в “Дизелови агрегати”