Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 26 яну 2012 10:45

cecoa1 написа:Аз съм с ContiWinterContact TS830, вече трети сезон(вероятно последен). От тогава все са си на челните места в класацията на ADAC и то точно моя размер (195/65 R15).
Доволен съм, но мисля следващите да са Michelin(същото и за летните, ама там от PremiumContact2), така за проба :D . Не съм богат, но си купувам винаги от топ-марките и мисля, че си струва. Но от друга страна, е добре да се поддържат и конкурентите, за да имат стимул големите да си поддържат качеството 8) .
С две думи, съвета за неспециалисти(като мен :roll: ) е да се вземат най-скъпите възможни и възможността за грешка ще клони към нула. :D
При по-разпространените размери, разликата в цените не е много голяма от най-скъпите до средната. И като я разхвърлим за три-четири години ползване, се получава съвсем приемлива сума за година(на фона на горива, данъци и такси 8) ).

Като си вземеш Мишелин ще разбереш каква грешка си направил че не си купил отново Континентал :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 яну 2012 10:51

KirilGeorgiev написа:
cecoa1 написа:Аз съм с ContiWinterContact TS830, вече трети сезон(вероятно последен). От тогава все са си на челните места в класацията на ADAC и то точно моя размер (195/65 R15).
Доволен съм, но мисля следващите да са Michelin(същото и за летните, ама там от PremiumContact2), така за проба :D . Не съм богат, но си купувам винаги от топ-марките и мисля, че си струва. Но от друга страна, е добре да се поддържат и конкурентите, за да имат стимул големите да си поддържат качеството 8) .
С две думи, съвета за неспециалисти(като мен :roll: ) е да се вземат най-скъпите възможни и възможността за грешка ще клони към нула. :D
При по-разпространените размери, разликата в цените не е много голяма от най-скъпите до средната. И като я разхвърлим за три-четири години ползване, се получава съвсем приемлива сума за година(на фона на горива, данъци и такси 8) ).

Като си вземеш Мишелин ще разбереш каква грешка си направил че не си купил отново Континентал :beer

Абсолютно вярно :012:

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Чет 26 яну 2012 10:56

След като се посмях на леките коли сутринта.Това е истината.2тона на 40см.от земята,не остава на "корем" и върви като танк с тези китаиски гуми.
Прикачени файлове
P1010967.JPG

Последна промяна от DA@KA на Чет 26 яну 2012 11:08, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 26 яну 2012 11:03

DA@KA написа:След като се посмях на леките коли сутринта.Това е истината.

боб ли да фъргаме да разберем каква марка са, размер, ДОТ ???

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 яну 2012 11:06

Сашо Белята написа:

Аз имах Gislaved Nord frost 3, действително жестока гума. Или са такива или някоя марка която ползва шарката им. :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 26 яну 2012 11:07

Сашо Белята написа:

Със шипове са :idea: затова се е смял иначе и той да е ревал mhihi

Потребителски аватар
    k_garchev
    Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
    Двигател: AGZ
    Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 26 яну 2012 11:14

А тези гуми със шиповете,не бяха ли забранени?Иначе и аз доста им се смях mhihi !Въжето ми е постоянно в багажника и готово за употреба!Когато мога помагам!Повечето ми се смеят и ми казват,че трябва някой с джип,но им викам дайте да пробваме пък каквото стане...Следващите думи са им "е...ти и колата"! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
    DA@KA

Мнениеот DA@KA » Чет 26 яну 2012 11:21

Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп,а и тоя на другите участници в движението. :beer Карам с такива от 15г. и ще продължавам. :beer
    Прикачени файлове
    IMGP4126.JPG

Потребителски аватар
    MMX
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 26 яну 2012 11:29

DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...

Забранени са за да не повреждат настилката, а не заради самите коли. Иначе най-добре всеки с верижен трактор да кара - няма да има грижи, освен с разхода и скоростта.

Потребителски аватар
    hooligan_sk
    Модератор
    Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 яну 2012 11:31

За един месец с повечко сняг лично аз не мисля че има смисъл от шипове. Много са кофти на асфалт, а след 2 дни пак ще са сухи основните пътища. Мое мнение :да:

Потребителски аватар
    tisho_psg
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 26 яну 2012 11:34

DA@KA написа:След като се посмях на леките коли сутринта.Това е истината.2тона на 40см.от земята,не остава на "корем" и върви като танк с тези китаиски гуми.

Колега,срам те е да кажеш марката на тези китайски галоши ли или...?

Потребителски аватар
    DA@KA

Мнениеот DA@KA » Чет 26 яну 2012 11:38

MMX написа:
    DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...

Забранени са за да не повреждат настилката, а не заради самите коли. Иначе най-добре всеки с верижен трактор да кара - няма да има грижи, освен с разхода и скоростта.

Я кажи нещо за тировете с вериги дет ги лопат по асвалта от Русе до София примерно.Я пак кои поврежда повече?Повечето от вас са виждали такива гуми само на снимка,камо ли да са карали,не се изказваите неподготвени.Гумите с"Ванли"колега 195 65 15 /98лв. броиката с подготовка за шипове,а шиповете ми донесоха от Норвегия за 20лв.300бр.

Последна промяна от DA@KA на Чет 26 яну 2012 12:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
    tisho_psg
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 26 яну 2012 11:46

DA@KA написа:
    MMX написа:

Я кажи нещо за тировете с вериги дет ги лопат по асвалта от Русе до София примерно.Я пак кои поврежда повече?Повечето от вас са виждали такива гуми само на снимка,камо ли да са карали,не се изказваите неподготвени.Гумите с"Ванли"колега.

Гумите с шипове са забранени.Точка.Нарушаваш закона и подлежиш на глоба,това е.А кои тирове карат с вериги от Русе до София? Тия дето блокираха Хемус ли? Аз не съм ги виждал още тия тирове.
    И да Ванли-това е истината :applause: Аз нямам желание и на снимка да ги виждам,камо ли да карам с такива mhihi

Потребителски аватар
    Varbona
    El Presidente
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 26 яну 2012 11:57

death

Потребителски аватар
    LILO&STICH
    ябълката на раздора
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 26 яну 2012 12:02

DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.:beer

там им се топлят улиците :!:
    Затова нямат снег по тях :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”