VW LUPO- 1.7 SDI или 1.4 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW LUPO- 1.7 SDI или 1.4 TDI

Мнениеот dikanski » Сря 25 яну 2012 21:35

Trimontcium написа:Не мога да разбера хора защо постоянно слушате хорски мнения, всеки казва, че еди си кола се чупела, била със скъпа поддръжка, ами замислете се НЯМА кола която да не се чупи, нали е машина, а вече на каква ще попаднете е друг въпрос, затова си отваряйте очите.

ТВЪРДО ЗА 1.4 TDi

За няколко години , тази разлика в милилитрите нафта с които е по-икономична едната от другата, ще се почувства. И става еднакво скъпа поддръжка и на двата двигателя. Да не говорим за усмивката която ще излезе на лицето ви като настъпите газта от пъргавината!

Здравейте,аз малко извън темата,но мисля за излишно да отварям нова, та може ли по общо разликите в 1,2 и 1,4 .Не съм състезател и крака ми е много лек.В момента имам VW Джета 1,6 газ/бензин ,но се возя предимно сам на баба меца,а други се оплакват че мирише на газ много.Никога не съм имал дизел,така че,колеги,може ли да дадете мнение :)

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Сря 25 яну 2012 21:45

мнения много има из форума стига да потърсиш малко. 1.4 е по-добър според мен защото е с ръчни скорости!

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Чет 26 яну 2012 19:54

Здравейте , ползвам темата да питам дали има 1.4ТДИ мотори да са с проблемните дюзи дето гърмят на по година - две ( и са по 1000+лв )?

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Чет 26 яну 2012 20:03

SCALE написа:Здравейте , ползвам темата да питам дали има 1.4ТДИ мотори да са с проблемните дюзи дето гърмят на по година - две ( и са по 1000+лв )?

Според мен това са пълни щуротии

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Чет 26 яну 2012 20:07

SCALE написа:Здравейте , ползвам темата да питам дали има 1.4ТДИ мотори да са с проблемните дюзи дето гърмят на по година - две ( и са по 1000+лв )?

Какви са тия дюзи ???? 1.4 TDI PD са с дюзи котито се слагат на 1.9 116 кс и на 1.9 130 кс. по скоро дюзите са еднакви на почти всички PD а се различават само разпръсквачите. А аз лично за пръв път чувам да "гърмят" през година. Ако някой си е слагал някакви китайци там гаранция никаква. Аз на моята кола поедно време слагах горяло масло в нафтата 5 литра масло на 20 лира нафта след като изгорях около 40л.масло свалих дюзите имаше нагар който отстраник като ги накиснах около седмица в газ за горене и досега никакви ядове киойто не вярва да заповяда :D

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Чет 26 яну 2012 21:26

viewtopic.php?f=24&t=211784&hilit=+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B8

Това е при по големите братчета , ама щом не сте чували значи при 1.4тди няма тези проблеми....
Въпросът беше за евентуална покупка на ЛУПО1.4тди за домашната "вълчица". Колебая се за 1.4/16в бензин 100 кс или 1.4ТДИ макар , че карам дизел АХФ , все пак предимно за града - не знам тази турбинка да не се налага чистене на всеки 3-4 месеца.

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Чет 26 яну 2012 22:34

Както споменах по горе дюзата е абсолютно същата, не четох темата докрай но ако има хлабава връзка на буксата която е на самата дюза може да прекъсва или да изгори елемент но това е божа работа. И мисля че съм писал по напред в темата все пак си купуваш кола на 10+ години гледаш, избираш и се молиш всичко да е на късмет.
П.С.
Ако ти се чака около седмица мога да си предложа моята :) Там ти давам гаранция че всичко е наред и колата е изтребител :lol:

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Сря 14 авг 2013 10:24

Да съживим малко темата.

Опитвам се да се докопам до актуално мнение на собственици на 1.4TDI.
Ще е полезна всякаква информация и впечатления от реално експлоатиращи този агрегат.

Какви са основните и очаквани проблеми.
Четох за балансиращия вал.
Като цяло п-дюзите са ясни.

Кутията как се държи? Товари ли се?
Примерно с каква скорост е на 2000, 3000 оборота?

А що касае конкретно Лупо:
Също така като поведение на пътя?
Има ли устойчивост по завои?
Вътре в купето шумно ли е?

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Сря 14 авг 2013 17:16

Здравейте колеги.Аз съм собственик на поло 6н2 1.4 тди от почти година.Кара го жена ми,а го поддържам аз :mrgreen .Значи купих колата и като първоначално обслужване ми излезе 1300лв. като освен масло в двигател,филтри и ремъци и ролки,съм сменил и масло в кутия,антифриз и акумулатор бош силвър.Всички останали работи също са марки затова и сумата е малко по-голяма.Предполагам,че обслужването може и да излезе малко по-евтино като се направи компромис със частите.След закачане на компютър едната от дюзите даваше по-големи отклонения и я смених с втора ръка на цена 100лв. и като реших да сменя и опръстените на трите дюзи,които струват 60 лв.И миналата седмица направих профилактика на стартера,която ми излезе 70лв.Дотук със ремонтите.Колата е изключително пъргава и съм много очарова,въпреки че цял живот карам дизели и жена ми с 40 литра от Еко минава между 750 и 850км.А някой беше питал с каква скорост на какви обороти е-точно на 100 е на около 2100 оборота на пета.И колеги искам да кажа на всички няма кола която да не се троши-някои по малко,други повече :mhihi .Въпроса е дали искаш да си я направиш твоята кола или да продължиш към следващата кочина

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Чет 15 авг 2013 7:52

Edmunddo, доста полезно мнение.
Няма автомобил, който да не изисква поддръжка или смяна на части периодично.
Въпросът е дали като цяло машината е адекватна на нашите специфични условия - гориво, пътища и части.
Вчера тествах едно такова мъниче, но бензин.
Определено сме се насочили към дизела.

Но от прочетеното в предните страници ми светна една лампичка, че 1.7 SDI мотора би могъл не толкова трудно да се превърне в 1.9TDI, което внася друг размисъл.
Не знам обаче като цяло дали има смисъл от подобна операция.

Основните цели на тази кола са икономичност и надежност + еластичност на ускорение в даден смисъл.

Все пак ако има по - конкретно инфо как се случва конверсията 1.7SDI - 1.9TDI ще съм благодарен!

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Чет 15 авг 2013 12:51

Нали знаеш колега,че в момента най-бързия дизел в Бг е точно лупо с мотор 1.7 сди,така че няма начин да не го направиш,но въпроса е искаш ли да се вкараш в този филм или не.Между другото карах скоро и сди мотор и не смятам,че е чак толкова муден.Там немеца го е докарал откъм кутията вървежа то май и затова кутиите им не са добри.Пак казвам аз съм с две ръце за 1.4тди много пъргава колица с доста добър разход така,че тези които са чували за скъпата му поддръжка да си помислят и за разхода.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 15 авг 2013 14:55

edmunddo написа:Нали знаеш колега,че в момента най-бързия дизел в Бг е точно лупо с мотор 1.7 сди,така че няма начин да не го направиш,но въпроса е искаш ли да се вкараш в този филм или не.Между другото карах скоро и сди мотор и не смятам,че е чак толкова муден.Там немеца го е докарал откъм кутията вървежа то май и затова кутиите им не са добри.Пак казвам аз съм с две ръце за 1.4тди много пъргава колица с доста добър разход така,че тези които са чували за скъпата му поддръжка да си помислят и за разхода.

Дай да го видим това лупо че ми стана интересно.

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Чет 15 авг 2013 19:27

Колега търси във фейсбук Ifidik tuning там ще видиш снимки и клипове на лупото а и на други дизелови бегачки като например голф 2 с 6 цилиндров битурбо пасатов мотор на мястото на задните седалки.Последните няколко шампиона в клас дизел на драгшампионата са негови.Има и клипове във вбокс

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Вто 20 авг 2013 7:16

Вчера разгледах огромен процент от предлаганите на пазара Lupo-та.
Трябва да кажа, че бяха в ужасно, ужасяващо и потресаващо състояние.

Все пак ако някой от четящите темата му дойде идея за такава добре съхранена кола - да свирка!

djoshko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshko » Съб 31 авг 2013 20:53

Ето линк за най-бързия дизел в БГ http://www.adler-auto.bg/lupokrokodil.html

Върни се в “Дизелови агрегати”