въпрос относно различните видове голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golf_td
Автомобил:
Двигател:

въпрос относно различните видове голф 2

Мнениеот golf_td » Чет 26 яну 2012 20:46

Любопитно ми е за различията в голф 2 през годините , рових се много из интернет, но така и не намерих някаква подредена информация и снимки с описание на промените, относно външния вид.Има ли някой точни данни по години как се променят - например малкия прозорец и големия прозорец (страничен), броните с лайстна (мисля, че хромирана), решетка за 2 фара, за 4 фара, една по-едра маска за фаровете има и една по-ситна, по-широки лайстни за врати и по-тесни и т.н.Моя модел разбрах че е предпоследния голф 2 (между 88-ма и 91-ва година) и че са от 83-та до 92-ра, но нищо повече.Някой ако се е интересувал от тези неща да сподели в тази тема:)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: въпрос относно различните видове голф 2

Мнениеот stefan4o » Чет 26 яну 2012 20:54

golf_td написа:Любопитно ми е за различията в голф 2 през годините , рових се много из интернет, но така и не намерих някаква подредена информация и снимки с описание на промените, относно външния вид.Има ли някой точни данни по години как се променят - например малкия прозорец и големия прозорец (страничен), броните с лайстна (мисля, че хромирана), решетка за 2 фара, за 4 фара, една по-едра маска за фаровете има и една по-ситна, по-широки лайстни за врати и по-тесни и т.н.Моя модел разбрах че е предпоследния голф 2 (между 88-ма и 91-ва година) и че са от 83-та до 92-ра, но нищо повече.Някой ако се е интересувал от тези неща да сподели в тази тема:)

1. По въпроса с прозореца - ако ЕТКА не ме лъже с малкия прозорец са колите моделна година 1984,1985,1986, 1987, после започва да се монтира врата с цяло стъкло.
2. Броните с лайсна - те са част от пакет (примерно моята е CL и беше с такива), мисля, че не са обвързани с година на производство.
3. Решетките за два и четири фара се предлагат през целия период на производство на колата.
4. Ситните ребра са по-първите варианти мисля до 1987, а с по-едрите - след тази година производство.
5. По-тесните лайсни за врати са два варианта - за колите с тесни брони в годините до 1987 ако не се лъжа, след това колите след тази година, които излизат от завода с широки брони също са с по-тесни лайсни. По-широкият модел лайсни се монтира само на коли с тесни брони (също така веждите на калниците им имат различия)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: въпрос относно различните видове голф 2

Мнениеот gr_kanev » Чет 26 яну 2012 20:59

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”