Как и с какво почиствате снега от автомобила си?
Re: Как и с какво почиствате снега от автомобила си?
И двете коли седят в гараж,така че не чистя(само рина сняг пред гаражите),а когато се наложи си имам четка за сняг и почиствам идеално навсякъде доколкото е възможно.Днес ми се наложи 7-8 пъти да излизам и прибирам от вкъщи и все си вкарвах Половера в гаража,за да е топъл,да не чистя снега и да не мръзне.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
5. Метла
Ползването на стъргалка за предното и предните странични стъкла ми е навик!
Според вида сняг - понякога само стъклата (всички), фарове и стопове при сух и рехав сняг, при мокър и плътен задължително и тавана и предния капак
Ползването на стъргалка за предното и предните странични стъкла ми е навик!

Според вида сняг - понякога само стъклата (всички), фарове и стопове при сух и рехав сняг, при мокър и плътен задължително и тавана и предния капак

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
С четка за сняг ... Днес даже счупих стъргалката за лед
Много мразя да има сняг по колата и за това я чистя цялата .

С четка за сняг и стъргалка. Не съм фен на метлите и с другите щуротии дето чисти масата народ. Не че и тая четка за сняг дето уж е точно за това е по-добре, но самия косъм ми се вижда по-мек, отколкото на метлата.
Чистя всичко, особенно тавана, много мразя като вдигна по-голяма скорост и зад мен да стават виелици. Представям си как биха ме псували
Чистя всичко, особенно тавана, много мразя като вдигна по-голяма скорост и зад мен да стават виелици. Представям си как биха ме псували

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Използвам четка за сняг.
Чистя цялата кола, но не чак до блясък
Чистя цялата кола, но не чак до блясък

С метлата махам колкото сняг мога - стъклата, капака, тавана, отстрани, номерата. После със стъргалката за лед минавам стъклата и фаровете. Общо взето отнема около цигара и половина време
. Междувременно съм запалил моторя да загрява. И след като пристигна гледам да си изчистя подкалниците, докато не е замръзнало, че после "хрупа" много неприятно като въртя геврека.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Първо си чистя шофьорската врата, влизам да запаля двигателя, пускам парното и подгрева на задния джам и огледалата, излизам отвън, паля цигарка и с четка за метене бутам всичкия сняг. Със стъргалка довършвам челното стъкло и стъклата на предните врати. Ако има лед и сняг бутам от светлините каквото има и газзз вече на затоплено купе. Това е всяка сутрин, а и след секунди, понеже излизам а има гледам 5 см нов сняг върху заледени джамове 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Винаги,ама без майтап винаги изчиствам цялата кола без изключение,даже ако я прибирам вечер в гаража бутам и буците около гумите/подкалниците,чистя с четка като позиция 1 която е посочил Добри вече 3 години и съм много доволен.
Много ме дразнят шофьорите който не си изчиства колите отгоре-таваните,като почнат да карат и зад него става пелена
,такива ми иде да спра и да ги 
Много ме дразнят шофьорите който не си изчиства колите отгоре-таваните,като почнат да карат и зад него става пелена

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Аз използвам 2 киловата духалка в колата. Няма сняг няма лед няма замръзнали врати и прозорци.
На всичкото отгоре сутрин на щерката и е топло. Отделно имам вармер за двигателя...
На всичкото отгоре сутрин на щерката и е топло. Отделно имам вармер за двигателя...
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
С работни ръкавици цялата кола, преди да е замръзнала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
каква е тази духалка ?
- shoko_boy
- Автомобил:
- Двигател:
прибирам я в гаража когато е на паркинг у дома, щото веднъж снегорина ми я зачеше
а когато е навън с четка за сняг и лед две в едно е 

С четка за сняг всичко чистя,ама чак до блясък е почти невъзможно,особено ако замръзне снега не всичко може да се изкърти и изчисти 

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
slavi tsvetkov написа:Чистя цялата кола с метла
+1

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”