Голф-3 проблем със струята от парното
Голф-3 проблем със струята от парното
Здравейте, имам Голф-3, 1.9Д, 1993г. До сега нямаше проблеми, но от скоро и то главно след като застудя времето забелязах, че струята въздух, която излиза от отворите на парното в областта над таблото, и която обдухва предното стъкло не е равномерна. В областта отпред в дясно е по-силна, а в ляво е доста по-слаба, поради което много бавно ми обдухва предното стъкло в лявата част и то точно на шофьорското място. Степените на вентилатора си работят нормално. От другите отвори духа също равномерно, а проблема е само в тези отвори на парното. На какво може да се дължи това?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф-3 проблем със струята от парното
Опадали дунапрени на клапи или шума влязла през вентилатора(ако няма филтър-купе).Има версия и за нефункциониращо жило за управление на клапа.
Как да процедирам и да си го оправя. Има филтър на купето.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
При мене на Голф 2 има подобен проблем.
Клапите са облепени, струята навсякъде е еднаква и равномерна, парното топли добре (макар че все ми се струва, че трябва да духа малко по-горещо
)
За предното стъкло има 4-ри големи решетки. Двете по средата духат както трябва. Лявата духа по-слабо от дясната. Иначе няма филтър за купето, обаче сложих едно парче с ластичка от някаква вата за аспиратори май беше, колкото да не влиза прах.
Преди няколко дни гледах там където преминава въздуха от кутията на парното и влиза в таблото към 4-те решетки, има дунапрен за уплътнение и като го пипаш пада лесно, остарял е. Ама като цяло е уплътнено там мястото. Гледах и през решетките, не се виждат боклуци, а пък лявата решетка духа по-слабо от другите.
Клапите са облепени, струята навсякъде е еднаква и равномерна, парното топли добре (макар че все ми се струва, че трябва да духа малко по-горещо
За предното стъкло има 4-ри големи решетки. Двете по средата духат както трябва. Лявата духа по-слабо от дясната. Иначе няма филтър за купето, обаче сложих едно парче с ластичка от някаква вата за аспиратори май беше, колкото да не влиза прах.
Преди няколко дни гледах там където преминава въздуха от кутията на парното и влиза в таблото към 4-те решетки, има дунапрен за уплътнение и като го пипаш пада лесно, остарял е. Ама като цяло е уплътнено там мястото. Гледах и през решетките, не се виждат боклуци, а пък лявата решетка духа по-слабо от другите.
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Отляво има една решетка по-малко заради високоговорителя.Предполагам,че проблема идва от това.Мисля си да пробвам временно със запушване на отворчетата в средните решетки-през едно и да видя какъв ще бъде ефекта.Очаквам да се увеличи струята отляво и отдясно.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Как ще има с една решетка по-малко? Има 4 решетки и мисля, че трябва да духа почти еднакво силно от всички на предното стъкло.
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
[/quote]"vwpnss написа: Как ще има с една решетка по-малко? Има 4 решетки и мисля, че трябва да духа почти еднакво силно от всички на предното стъкло." Извинявам се за написаното в предишното ми мнение.
Всъщност решетките са 6-по три отляво и отдясно на еднакво разстояние от двете страни на таблото.Чудно защо тогава отляво обдухва стъклото по-слабо? Страната към шофьора би трябвало да се изчиства първа.
Всъщност решетките са 6-по три отляво и отдясно на еднакво разстояние от двете страни на таблото.Чудно защо тогава отляво обдухва стъклото по-слабо? Страната към шофьора би трябвало да се изчиства първа.
Последна промяна от tot_1425 на Пет 27 яну 2012 14:09, променено общо 1 път.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз говоря за Голф 2, там има 4 решетки за предното стъкло. Двете средни духат еднакво, дясната долу горе добре, обаче лявата, дето е точно за шофьорското място духа съвсем слабо. Където са говорителите има по 3 дупки от ляво и от дясно, те са за страничните стъкла, те също духат еднакво слабо. От тях понякога излизат парчета дунапрен от клапите, а са облепени клапите. Може би някое по-голямо парче дунапрен е застанало някъде и намалява струята към решетката където духа по-слабо. Иначе не знам какво може да е, защото таблото е изработено под формата на канал за решетките.
При Голф 3 има 6 решетки, така ли?
При Голф 3 има 6 решетки, така ли?
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляй таблото,кутията на парното,следва разглобяване и облицоване на клапите за въздушния поток.Ако не ти се струва скъпичко операцията,така и така си свалил таблото и парното,си смени и казанчето на парното да не ти се налага скоро да сваляш всичко на ново.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Май ще объркаме човека пуснал темата, защото се намесих и аз. Аз съм облепил клапите, но явно има останали парченца дунапрен по въздуховодите и сега постепенно излизат.
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм така.Постоянно излизат някакви дунапрени през решетките.Задължително ли се сваля цялото табло?Който незнае как да се захваща ли? 
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Ако колата е Голф 2 не се сваля таблото. Сваля се само цялата кутия на парното.
По принцип никой не е бил научен как става преди да разглоби парното.
viewtopic.php?f=11&t=71586&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE Тази тема е много полезна.
По принцип никой не е бил научен как става преди да разглоби парното.
viewtopic.php?f=11&t=71586&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE Тази тема е много полезна.
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
На голф 3 ако не е свалял човек парното е по добре да отиде при майстор.И чак като види как става,може и сам да се пробва след това.Може да се каже че е два пъти по трудно от това на Г2.
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги. Маи ще го карам на моя човек.Ама първо тампони Макферсън и може би амортисьори и дано не излезе друго.После ще е парното.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
При мене на предното стъкло от лявата решетка вече не духа изобщо, и въздуха за предното стъкло не е топъл, колкото е на другите позиции (за купето и краката). Някой знае ли нещо? Друг проблем като, че ли няма.
При мене на предното стъкло от лявата решетка вече не духа изобщо, и въздуха за предното стъкло не е топъл, колкото е на другите позиции (за купето и краката). Някой знае ли нещо? Друг проблем като, че ли няма.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”