Проблем със спирачката на голф 4 едното колело задържа
Проблем със спирачката на голф 4 едното колело задържа
Здравейте колеги, преди 2 седмици когато бяха големите студове ми замръзна ръчната и карах около 7 км с малко натегната ръчна.
След това ръчната си отпсна и всичко беше наред до днес. не бях карал колата от 4 дни и като се качих и по едно време усещам че няма инерция, спира.Оказасе, че едното задно колело задържа (миришеше на феродо и доста греееше)Ще бъда благодаре ако някой е имал такъв проблем да сподели.
(След известно време отпусна малко примерно 2-3 км мился, че след като натиснах спирачката 2-3 пъти по рязко)
След това ръчната си отпсна и всичко беше наред до днес. не бях карал колата от 4 дни и като се качих и по едно време усещам че няма инерция, спира.Оказасе, че едното задно колело задържа (миришеше на феродо и доста греееше)Ще бъда благодаре ако някой е имал такъв проблем да сподели.
(След известно време отпусна малко примерно 2-3 км мился, че след като натиснах спирачката 2-3 пъти по рязко)
Re: Проблем със спирачката на голф 4 едното колело задържа
и при мен беше така,задно ляво колело затягаше здраво имаше и лек луфт(свободен ход на ръчната), даже при потегляне се осещаше как задницата леко кляка.Клякаш зад колата и поглеждаш от вътрешната страна на колелото там кадето влиза жилото в челюста има едно маншонче(поне мри мен е така)беше останало свито(гледах по другото колело на което му нямаше нищо)и просто с една отверка доразтворих челюста и готово
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно така отпусни въпросния лост на ръчната и ако не се оправи бягай да ти раздвижат апарата преди да ти се отлепят накладките. Ако стане после не трябва да дърпаш ръчната. Ако искаш всичко да е наред отиди да ти направят профилактика на апаратите.
- El_Genesis
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Двигател: VVTI 2006
И при мен тази вечер се появи този проблем колеги. Започна да задържа задно ляво колело и доста мирише на феродо и доста се загрява. Легнах отдолу отпуснах уж челюстите и спря като, че ли за малко и ги напръсках с някакъв смазочен препарат, но при напомването на ръчната и раздвижването на челюстите отново блокираха и мирише доста на феродо. Какво е спасението, защото това ме притеснява доста? Преди задържаше и издаваше някакви звуци докато не смених накладките, след като ги смених всичко се оправи и беше наред до тази вечер.
-
bojilov11
- Автомобил:
- Двигател:
Същият проблем имам и аз,доста често. Задно дясно колело задържа,грее и мирише на феродо,днес дори на таблото ми светна лампата ABS,но след 2-3 километра колелото отпусна и при следващото палене,лампата беше изгаснала. Решението при мен-при прекалено студено време и сняг,ограничавам дърпането на ръчни и забавленията 
- El_Genesis
bojilov11 написа:Същият проблем имам и аз,доста често. Задно дясно колело задържа,грее и мирише на феродо,днес дори на таблото ми светна лампата ABS,но след 2-3 километра колелото отпусна и при следващото палене,лампата беше изгаснала. Решението при мен-при прекалено студено време и сняг,ограничавам дърпането на ръчни и забавленията
Трябва да има все пак някакво решение на този проблем? Сега като сме си взели такива коли нямаме право да се позабавляваме някой път ли, защото може пак да задържи колелото и да мирише на феродо.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Решението е смяна на жилата с нови. Миналата година и на мен ми се случи също. След смяна на жилата всичко е ток и жица.
- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
Зимно време ръчна не се дърпа освен ако не си поддържаш колата маниашки (детайлна проверка на всички системи преди сезона). 

- El_Genesis
madwifi написа:Решението е смяна на жилата с нови. Миналата година и на мен ми се случи също. След смяна на жилата всичко е ток и жица.
Колко струва тази операция горе долу и сменят ли се лесно самите жила ?
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Оправи си апаратите,ако не се оправи тогава сменяй жилата.
- krasi_v
- Автомобил:
- Двигател:
зимата при по студено време несе дърпа ръ4на 6тот жилото замръзва и ....... се появява твоя проблем
- El_Genesis
polski-grizach написа:Оправи си апаратите,ако не се оправи тогава сменяй жилата.
Какво трябва да им се оправи на апаратите ?
krasi_v написа:зимата при по студено време несе дърпа ръ4на 6тот жилото замръзва и ....... се появява твоя проблем
Аз не бях спрял колега и не бях дръпнал ръчната при престой на колата. Просто реших да си направя малко кеф като дръпна два-три пъти ръчната на някой и друг завой и тогава отказа да се връща и блокира.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
El_Genesis написа:Какво трябва да им се оправи на апаратите ?
Ревизия - смяна на гумички и евентуално бутала в зависимост от това в какво състояние са
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновенно ръждясват механизмите вътре в самия апарат.Трупа се мизерия,кал,ръжда и аз не знам от къде влиза но е факт.И обикновенно се получава точно това,че лостчето което се управлява от жилото на ръчната,не се връща напълно и остават притиснати накладките и задържа самото колело.Другият вариянт е ако си сипвал някоя фалшива спирачна течност,се наблюдава надуване на спирачното маркуче отвътре.И тогава спирачната течност идва под налягане на педала,а няма какво да я върне през раздутия маркуч.Трябва да провериш тези неща и чак тогава да се хващаш да сменяш 

- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
При мен се оправи след смяна на жилата. Едното жило ми го правеше проблема и само зимата. Така че това е най-лесния начин, ако не стане чак тогава евентуално някаква профилактика. Двете жила ми струваха общо към 25лв, а смяната си я направих сам на канала на приятел майстор.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”