Айде честита ни Европа!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 9:24

landwarrior написа: след около 25-30 години и то при стабилен ръст на икономиката

Ти направи най точната прогноза.То не се знае след 10 години дали ще има ЕС ,ти отиде на 30 години.Всеки кадърен да ходи и да работи в чужбина.Аз лично ще съм много благодарен като влезем ,защото няма да ходя на море на нашето циганско черноморие ,където плащам чадър сутрунта ,отивам да обядвам и следобяд пак плаща, чадър.Ще си взема колата и в Гърция.Има доста минуси ,но ще има и доста плюсове,.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 27 сеп 2006 9:27

Яяя какво излиза в началото (+) -вете за ЕС ще са когато си извън БГ. :034:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 27 сеп 2006 9:29

Е къде да ни приемат ?!? В Анадолския съюз? Кой ще даде пари за инфраструктура и земеделие?
Щели да се дигнат цените....цените се определят от пазара, а като се дигнат цените ще се вдигнат и вашите доходи, важното е да изпреварвате инфлацията.
Айде пак отначало и тоя път с нещо умно..... :roll: :lol:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 27 сеп 2006 9:32

dready написа:
landwarrior написа: след около 25-30 години и то при стабилен ръст на икономиката

Ти направи най точната прогноза.То не се знае след 10 години дали ще има ЕС ,ти отиде на 30 години.Всеки кадърен да ходи и да работи в чужбина.Аз лично ще съм много благодарен като влезем ,защото няма да ходя на море на нашето циганско черноморие ,където плащам чадър сутрунта ,отивам да обядвам и следобяд пак плаща, чадър.Ще си взема колата и в Гърция.Има доста минуси ,но ще има и доста плюсове,.
глей ся ,аз прогноза никва не съм направил ,това го каза некъв социолог/политолог вчера по НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ,ти щом се кефиш че ще може да ходиш на море в Гърция ,кефи се :? ,живи и здрави да сме ,след 1 години на същата дата пак да има тема за ЕС тук в форума да видя тогава как ще мислиш . :wink:

П.П тъй като съм живял няколко години в Ит (в момента леля ми и цялото и сем е там ),имам приятели италиянци -преди време с един се чухме в кю то и го питам ,''добре бе Филипо как е сега след като сте част от Европа,и с с еврото '' отговора му беше следния ''
Преди вземах 3.000.000 италиянски лири заплата (това бяха около 3000ДМ) след като вкараха еврото -получавам 1500евро ,квартирата ми беше 450.000лири(450ДМ) сега е 450евро ,кафето ми беше 1.000лири(1дм) сега е 1евро ,имам жена и три деца и никой освен мен не работи ,и живеем в бедност и по зле от преди '' имам още много да разказвам за това което съм чул от мой приятели но ме мързи да пиша :wink:

Последна промяна от landwarrior на Сря 27 сеп 2006 9:36, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 27 сеп 2006 9:34

dready написа:Аз лично ще съм много благодарен като влезем ,защото няма да ходя на море на нашето циганско черноморие ,където плащам чадър сутрунта ,отивам да обядвам и следобяд пак плаща, чадър.Ще си взема колата и в Гърция.Има доста минуси ,но ще има и доста плюсове,.

Трябва ли да чакаш да влезеш в ЕС за да отидеш до Гръчко?! оня ден дойдох от там.... :wink: Приготви си 40-тина евра за обяд за двама, без лигавщини...иначе си е хубаво.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 27 сеп 2006 9:38

Kaizer Soze написа:
dready написа:Аз лично ще съм много благодарен като влезем ,защото няма да ходя на море на нашето циганско черноморие ,където плащам чадър сутрунта ,отивам да обядвам и следобяд пак плаща, чадър.Ще си взема колата и в Гърция.Има доста минуси ,но ще има и доста плюсове,.

Трябва ли да чакаш да влезеш в ЕС за да отидеш до Гръчко?! оня ден дойдох от там.... :wink: Приготви си 40-тина евра за обяд за двама, без лигавщини...иначе си е хубаво.

Я па я ми яж Гирос пита(дюнер) за 1,5 евро.
По 10 евро на човек ядене в ресторант + бира.
По 5 евро в закусвалня.
То и тук ще ти отрежат в някой ресторант главата, не се притеснявай.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 27 сеп 2006 9:43

Ето една нелоша статийка по темата
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2425&sectionid=5&id=0001101

И един цитат от нея, който все едно аз съм го казал.
Ние, обикновените българи, трябва да се радваме, ако някой диша във врата на собствената ни власт, ако някой, който може да й вземе страха, е провесил Дамоклиев меч над главата й и я принуждава най-после да започне да си върши работата. В този случай ние трябва да сме съюзници на Брюксел, не на нашите политици.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 27 сеп 2006 9:52

Стиви Джи написа:Ето една нелоша статийка по темата

Ние, обикновените българи, трябва да се радваме, ако някой диша във врата на собствената ни власт, ако някой, който може да й вземе страха, е провесил Дамоклиев меч над главата й и я принуждава най-после да започне да си върши работата. В този случай ние трябва да сме съюзници на Брюксел, не на нашите политици.

:applause: :да:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 27 сеп 2006 9:52

Стиви Джи написа:Ето една нелоша статийка по темата

хубава е статийката само че от Брюксел ги интересува да няма корупция защото тя пречи на техните инвестиций и печалбата на компанийте който ще работят в България ! да не мислиш им пука,че пенсионерите вземат 30евро пенси а средната раб.заплата е 90евро ,още по добре за тях-ефтина и качествена работна ръка.За българите не е важно дали е Иван ,Драган дали ще сме в съюз с Москва ,Брюксел или Богота :lol: ,ся в момента всички си мислят че ще има драстични промени ,че най накрая ще се живее нормално и ще получават заслужени възнаграждения -ама няма да стане и ще има много излъгани ,но ние май сме свикнали вече така че .....

П.П anyway както казах среща на същото място точно след 1 година

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Сря 27 сеп 2006 10:12

One написа:
tyo написа:
Колега ако "мисленето" беше каквото трябва щеше да има референдум.
Между другото така беше в истински демократичните държави :wink:

ТОВА Е ИСТИНАТА - референдум
но понеже за нашите политици народа не е нищо друго освен овче стадо годно само за стрижене сме на това дередже
и нито ЕС нито СAЩ ще ни помогнат

добре де, няма ли някакъв закон, койото да задължи самата държава да проведе референдум или тя сама си решава???

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 10:15

landwarrior написа:...

Нека те попитам нещо.Ти би ли инвестирал пари за да отвориш магазин за каквото и да било във факултета или столипиново.Много ясно ,че няма да го направиш.Повече инвестиции ,повече работни места.Виж ,че ние не може две магистрали да направиме от 20 години и умряха хиляди хора на пътя между Чирпан и Бургас.Как после да съм за нашата управа.Виж някакъм мишок от топлофикация с благоволение на някой какво е направил.Представи си ако си министър какво ще стане.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 27 сеп 2006 10:15

emohrisstov написа:
One написа:
tyo написа:
Колега ако "мисленето" беше каквото трябва щеше да има референдум.
Между другото така беше в истински демократичните държави :wink:

ТОВА Е ИСТИНАТА - референдум
но понеже за нашите политици народа не е нищо друго освен овче стадо годно само за стрижене сме на това дередже
и нито ЕС нито СAЩ ще ни помогнат

добре де, няма ли някакъв закон, койото да задължи самата държава да проведе референдум или тя сама си решава???
има ,да излезнат 100000-150000 души на паветата пред парламента и президентството и така ...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 27 сеп 2006 10:16

В Конституцията е казано всичко по въпроса .

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 10:17

landwarrior написа:има ,да излезнат 100000-150000 души на паветата пред парламента и президентството и така ...

Тука си много прав :да:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 27 сеп 2006 10:20

dready написа:
landwarrior написа:има ,да излезнат 100000-150000 души на паветата пред парламента и президентството и така ...

Тука си много прав :да:

Досега е имало десетки поводи да се случи това. Проблемът е, че сме кухнески и напоследък форумни революционери.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”