Снимка от камера по пощата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Re: Снимка от камера по пощата

Мнениеот pomeoo » Нед 22 яну 2012 0:32

Колега, благодаря за бързия отговор.
Интересувам се също така, дали освен глобата ще ми отнемат точки?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 22 яну 2012 0:34

pomeoo написа:Колега, благодаря за бързия отговор.
Интересувам се също така, дали освен глобата ще ми отнемат точки?

Не.
Ето ти другия материал.
viewtopic.php?t=208268&p=2343885#p2343885
viewtopic.php?t=300113&p=3164013#p3164013

Всичко е ясно, нали?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 22 яну 2012 0:37

Е добре бе, тая камера и баба я знае, как минавате с такива скорости там, че и живеете в София :shock

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 22 яну 2012 0:41

hooligans написа:Е добре бе, тая камера и баба я знае, как минавате с такива скорости там, че и живеете в София :shock

А, де и аз това се попитах след като ме светна светкавицата... бях се отвеял по това време(23:45) нямаше подчти никой и аз си бях пуснал колата по инерция и вообще не отразих, че навлизам непосредствено към мястото с камерата....!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 22 яну 2012 0:43

pomeoo написа:
hooligans написа:Е добре бе, тая камера и баба я знае, как минавате с такива скорости там, че и живеете в София :shock

А, де и аз това се попитах след като ме светна светкавицата... бях се отвеял по това време(23:45) нямаше подчти никой и аз си бях пуснал колата по инерция и вообще не отразих, че навлизам непосредствено към мястото с камерата....!

И мен ме снима преди известно време по същата причина. Пускам по инерция, замислим съм се за някакви служебни задачи и чак като ме светна се сетих да погледна с колко се движа. Случва се. От тогава я гледам много по-внимателно в интерес на истината :)

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 22 яну 2012 0:44

dlug написа:
pomeoo написа:

И мен ме снима преди известно време по същата причина. Пускам по инерция, замислим съм се за някакви служебни задачи и чак като ме светна се сетих да погледна с колко се движа. Случва се. От тогава я гледам много по-внимателно в интерес на истината :)

Точно така, това е истината, важното е да няма инциденти, другото е само глоба.

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 22 яну 2012 0:47

Много благодаря за информацията, колеги!
Ще ви държа в течение със случващото се ! :)

bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojilov11 » Нед 22 яну 2012 1:17

Колеги,срам не срам,ще питам.. Имам 2 снимки от камери,виновен съм,ще си понеса отговорността,просто искам малко разяснения,ако може. Едната е от 09.09.2011,като писмото дойде седмица по-късно,явно защото снимката беше направена от патрулка. Тя е за 200лв. През ноември някъде с препоръчано писмо дойде и втората снимка,която е направена на 06.08.2011 и е за 150лв. Тъй като в закона четох,че при повторно нарушение глобата се удвоява,искам да знам дали е така и коя точно глоба ще се удвои от 06.08 или от 09.09,знам че въпроса звучи глупаво,но аргумента ми е в това,че при извършване на второто нарушение,аз не съм знаел за извършването на първото. Освен това искам да знам дали се начисляват лихви върху задълженията ми и евентуално кога да чакам съдия изпълнител пред входната врата. :banghead: Искам да отбележа,че от тогава карам много по-бавно :beat_butt2 (внимателно и преди си карах),а дори още не съм дал парите.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Нед 22 яну 2012 23:48

Ако не ти е служебната кола - не плащай! Карай си бавно, и да те спрат за проверка нищо няма да стане. Но вземат ли ти талона - ще си платиш всичките глоби...
Аз така процедирам - е.ал съм им майката и педеругите скапани.

Е вижте преди малко в Нови Искър - Градът на дупките и разбитите пътища (един път има в тоя град и той не става за нищо). Само металната ми кора ме спаси - така ме задра с тоя остър ъгъл...
А само преди седмици им платих 150 лв. на педалите от фонд пътна инфраструктура.
Така че докато мога да не плащам - няма! А като ви платя - знаете какво да си купите с парите :bishop

IMGP024j3.jpg

IMGP0244.JPG

bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojilov11 » Пет 27 яну 2012 0:57

Колеги,имам още един въпрос към запознатите . При наличие на неплатени глоби,разрешено ли е напускането на страната с автомобила,с който са констатирани нарушенията?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 27 яну 2012 14:10

Движи спокойно Изображение

boglev

Мнениеот boglev » Пет 27 яну 2012 16:20

pomeoo написа:

Ако говорите за камерата, преди Орлов мост, на спускане от Плиска, един приятел адвокат обжалва акт и спечели, защото тази камера не отговаря на техническите изисквания и измерванията и не могат да са доказателствен материал.

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Пет 27 яну 2012 16:26

на голфа плащам само гражданската вече 6 години спирали са ме и се правя на луд само 40 лева сам платил друго нищо :screwy :да: :applause:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 06 фев 2012 20:06

Добре де всичко е много хубаво,но пак си остава българската простотия.......
....имам предвид следното:Защо в закона е разрешено като ти дойде наказателното постановление по пощата да може всеки бай Х.й да ти го разпише и да се сметне ,че са го дали на теб,а не е разрешено на гишетата на кат друг да ти взима наказателното освен нарушителя и то след преставяне на лична карта,тука не намирам логиката.
По принцип идеш ли на гишето ти набутват всичките наказтелни които имаш за даден период,на мен обаче ми се наложи да си взема последното и понеже преди него имах ощя 2 или 3 направих пълномощно на един приятел в което беше изрично опоменато ,че го опълномощавам да ми вземе само последното което трябваше да го взема и ония от Кат как ли не са го сукали и са мислили варианти как да му набутат и другите ама накрая са се отказали защото не са намерили легален път.Иначе са го разпитвали надълго и нашироко къде съм и защо съм пратил него...... mhihi

Изчел съм доста теми но никъде не се опоменава /поне не съм намерил такова място във форума/ колко е давноста на тия актове?
1. Когато наказателното не е връчено
2. Когато наказетлното е връчено по легален или нелегален начин
3. Колко е срока за изготвяне и връчване на електронния фиш след нарушението

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”