Golf 3 16V turbo
- ico6564
- Автомобил:
- Двигател:
много работа ще ми отвори да сложа дросел от АБФ затова мисля да сложа от ауди щтото дроселите са същите само дето си има ТРС оригинално.Би трябвало да стане щото и той роботи от 0-5в.Направил съм буталата с легенче и в момента е 8:1 може и малко над 8 да е.Място за блоу оффа съм намерил ама ще го оставя за накрая.този датчик за температура на водата с който съм в момента ще стане ли щтото и той си работи на NTC принцип
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Selqatin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KILLER GTI написа:Selqatin написа:Хубаво не е ли по лесно да ползвате СМТ със широколентова ламбда...
по лесное за настройка и сичко
а аванса кво ша го праиме или ще се кара на атмосверния!!!
СМТ-то има и корекция на аванса,стига да си с електроно запалване...
На италианските и френските с Магнети Марели компютъра е един и същ за запалването и инжекциона още от преди 15 години и нема проблеми при слагането на СМТ...
При VW си немам на идея как е

- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Selqatin написа:KILLER GTI написа:Selqatin написа:Хубаво не е ли по лесно да ползвате СМТ със широколентова ламбда...
по лесное за настройка и сичко
а аванса кво ша го праиме или ще се кара на атмосверния!!!
СМТ-то има и корекция на аванса,стига да си с електроно запалване...
На италианските и френските с Магнети Марели компютъра е един и същ за запалването и инжекциона още от преди 15 години и нема проблеми при слагането на СМТ...
При VW си немам на идея как ено по спомен са със делко
да ве принципно може да се мести и аванса ама имаше няква спънка по схемата, та за тва лудия слагаше по 2 СМТ-а

и не знма дали СМТ може да работи като пълен стандалоун или е само пиджибаг!!
но знам със сигорност че като се ползва като пиджибаг има корекция на +-35% във стоиностите!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз да си кажа - много съм доволен от поведението на МС2....
не съм засичал разход и т.н. ама оф бууст колата се държи много прилично - без хълцания, придърпвания, да забива муцуна ...
междинните режими т.е прогресивно подаване на газ (без да влиза колата в бууст режим) също е без забележки. преминаването от оф бууст в бууст режим е плавно ... абе колата се държи като заводска
не съм засичал разход и т.н. ама оф бууст колата се държи много прилично - без хълцания, придърпвания, да забива муцуна ...
междинните режими т.е прогресивно подаване на газ (без да влиза колата в бууст режим) също е без забележки. преминаването от оф бууст в бууст режим е плавно ... абе колата се държи като заводска

- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
BuGmaN написа:Колеги сега разбирам че подавате допълнително предварение, не бях се замислял, въпреки, че е логично да го има, колко градуса е то и на какви обороти, питам просто за информация - по принцип как е хавата ме интересува, не толкова на вашите коли.
при турбо моторите аванса се връща в буст режимите, като това е зависимост от настройките на колата.
примерно моита кола има заводски аванс 28градуса при 7000прм, в буст режимите аванса ми се вруща с 7 градуса!
целта е да се избегнат детонацийте!
- 1bar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Целта не е да се избегнат детонациите. Целта е да се даде толкова аванс колкото иска мотора. Прекаленият такъв пали прекалено рано , засреща буталото във възход и го натиска, което резултира в намаляване на мощността и детонации.
Целта е да имаме пиково налягане в цилиндъра около 15 град. след горна мъртва точка. Тогава има наи плавен натиск върху буталато и максимална мощност.
Няма правило кои мотор колко аванс иска при определен товар. Наи грубо:
2 клапана на цил.: 34-36 при пълен товар>3000 об/мин
4 кл. на цил. : 24-28 при пълен товар>3000 об/мин
Под вакуум- до 45гр.
на окло 1 бар налягане- 20-22 гр.
Но има още много други фактори.
Целта е да имаме пиково налягане в цилиндъра около 15 град. след горна мъртва точка. Тогава има наи плавен натиск върху буталато и максимална мощност.
Под вакуум- до 45гр.
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
1bar написа:Целта не е да се избегнат детонациите. Целта е да се даде толкова аванс колкото иска мотора. Прекаленият такъв пали прекалено рано , засреща буталото във възход и го натиска, което резултира в намаляване на мощността и детонации.
Под вакуум- до 45гр.
доста по правилно и изчерпано казано

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- KILLER GTI